کتاب چشم بیت لحم

Eye of Bethlehem
کد کتاب : 141845
مترجم :
شابک : 978-9640023006
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 204
سال انتشار شمسی : 1403
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 1
زودترین زمان ارسال : 11 آذر

معرفی کتاب چشم بیت لحم اثر ابراهیم نصراله

رمان «چشم بیت‌لحم» دومین اثر از مجموعه‌ی سه‌جلدی ناقوس است که به قلم ابراهیم نصرالله نوشته و منتشر شده است.
ادبیات عرب مسائل مهمی از زندگی مردم خاورمیانه را مورد بررسی قرار می‌دهد که اغلب جهان‌شمول و برای مردم دیگر سرزمین‌ها نیز قابل هم‌ذات‌پنداری هستند. کشور فلسطین دراین‌بین با تجربیات منحصربه‌فردی که ساکنینش در چند دههٔ اخیر از سر گذرانده‌اند، صحنه‌ی خیل عظیم روایت‌های مختلفی است که حول موضوع آپارتاید، تبعیض و کوچ اجباری شکل‌گرفته است. دراین‌بین ابراهیم نصرالله نویسنده‌ی سرشناس عرب، دست بر روی موضوعی گذاشته است که شاید پیش‌ازاین، به نسبت کمتری در فلسطین موردتوجه قرار گرفته بود.
رمان چشم بیت‌لحم در مورد کریمه عبود است. کریمه عبود اولین زن سرشناس فلسطینی است که در زمینه‌ی هنر عکاسی به جهان شناخته شد و با تأثیر زیادی که بر برنامه‌ها و سیاست‌های اسرائیل گذاشت برای مدت‌های زیادی تحت تعقیب سازمان اطلاعات اسرائیل قرار گرفت. ابراهیم نصرالله با خلق روایتی پرتره‌وار از کریمه، تصویری از زن آزاده و آزادی‌خواه فلسطینی را در اذهان عمومی ترسیم می‌کند و الگویی برای تمام هنرمندان آزادی‌خواه جهانی معرفی می‌کند.
کریمه که فرزند کشیشی فلسطینی است، از ابتدا علاقه‌ی خود به موضوعات هنری را بروز می‌دهد و تحت حمایت‌های پدر نواندیشش صاحب یکی از اولین دوربین‌ها عکاسی در فلسطین می‌شود. کریمه زنی است که از تمام کلیشه‌های مرسوم عرب خود را جدا کرده و نمونه‌ی جدیدی از زن عرب را نشان می‌دهد. عکاسی برای کریمه نه‌تنها یک دل‌مشغولی است بلکه به‌عنوان رسالت مهم ملی به‌حساب می‌آید. در زمانه‌ای که پس از استعمار انگلستان، مهاجرت یهودیان از سراسر جهان به فلسطین آغاز شده است، کریمه در برابر تمام صنعت تبلیغات اسرائیل قد علم می‌کند و با استفاده از لنز دوربین خود حقایق بدون روتوش از فلسطین را به جهانیان نشان می‌دهد. همین عامل باعث می‌شود کریمه مورد تعقیب قرار گرفته و بارها به قتل تهدید شود.
ابراهیم نصرالله در این رمان نه‌تنها به مباحث ملی فلسطین پرداخته است بلکه تصاویری شگفت‌انگیز از روستاها و منازل باستانی فلسطینی را از زاویه دید کریمه در ذهن مخاطب ترسیم می‌کند. نصرالله که به شیوایی قلم شهرت دارد خود متولد فلسطین و بزرگ شده ی اردوگاه‌های پناهندگان است و از نزدیک با تمام مصائب فلسطینیان آشنایی دارد. مطالعه‌ی این رمان برای تمام مخاطبان داستان‌های تاریخی و علاقه‌مندان به ادبیات عرب قابل‌توجه خواهد بود.

کتاب چشم بیت لحم

ابراهیم نصراله
ابراهیم نصرالله ، برنده جایزه بوکر عربی 2018 ، در سال 1954 در خانواده ی فلسطینی متولد شد که در سال 1948 از سرزمین خود در فلسطین بیرون رانده شدند. او دوران کودکی و جوانی خود را در اردوگاه پناهندگان در اردن گذراند و فعالیت خود را به عنوان معلم در عربستان سعودی آغاز کرد. وی پس از بازگشت به امان ، تا زمانی که زندگی خود را وقف نویسندگی کرد ، تا سال 2006 در بخش رسانه و فرهنگی کار می کرد. تا به امروز ، او 15 مجموعه شعر ، 21 رمان و چندین کتاب دیگر منتشر کرده است.