«ایستگاه خیابان روزولت» کتابی نوشته محمد محبوبی است. این اثر در دسته ادبیات تاریخی و پژوهشی قرار می گیرد. «روایتی مستند از تسخیر سفارت آمریکا در تهران» عنوان فرعی این کتاب است که به پژوهشی درباره یکی از مهم ترین وقایع تاریخ معاصر پرداخته است.
«ایستگاه خیابان روزولت» که به شیوه ای مستند نوشته شده روایتی از تسخیر سفارت آمریکا در تهران در روز 13 آبان سال 1358 به وسیله دانشجویان خط امام است. سفارت آمریکا در امتداد خیابان روزولت، سی و دومین رئیس جمهور آمریکا بود که اکنون به شهید مفتح تغییر نام داده است، نام کتاب هم برهمین اساس انتخاب شده است. نویسنده برای تایید روایت خود از این رویداد تاریخی هشتاد عکس مستند نیز به متن کتاب اضافه کرده است. محبوبی ماجرای تسخیر سفارت آمریکا را از پیش از این رویداد آغاز کرده و ابتدا به دوران فعالیت سفارت آمریکا در تهران در دوره حکومت پهلوی پرداخته است. نویسنده سپس تغییر ساختار و نوع فعالیت این سفارتخانه در ماه های ابتدایی دوره انقلاب اسلامی را بررسی کرده است.
در این کتاب آمده که فعالیت سفارت آمریکا در تهران پس از انقلاب باعث فعالیتهای مداخلهجویانۀآمریکا در برابر انقلاب ایران در سال 1358 شده است. همچنین بخشی از کتاب با تکیه بر برخی مستندات، رویداد تاریخی تسخیر سفارت آمریکا و سپس پیامدهای آن و آزادی گروگانها را مورد بررسی قرار داده است.
براساس ادعای نویسنده در این کتاب از اسنادی که در سفارت آمریکا پیش از تسخیر رشتهشده رمزگشایی به عمل آمده است. همچنین از برخی عوامل و همکاران ایرانی سیآیای که هویت نامعلومی داشتند و پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان جاسوس فعالیت می کردند، رونمایی شده است.
کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» با حفظ ترتیب زمانی و تحلیل مبتنی با واقعیت روایت شده و براساس آنچه در انتهای کتاب با عنوان منابع آمده نویسنده برای نگارش این اثر پژوهشی از ۴۵ کتاب انگلیسی و فارسی استفاده کرده است.
کتاب ایستگاه خیابان روزولت