1. خانه
  2. /
  3. کتاب کومله

کتاب کومله

نویسنده: محمود نادری
2.5 از 4 رأی

کتاب کومله

سازمان انقلابی زحمتکشان کردستان
Komala
ناموجود
300000
معرفی کتاب کومله
کومله سازمان کردستان حزب کمونیست ایران یک سازمان سیاسی در کردستان ایران است که با مشی سیاسی کمونیستی و چپ رادیکال فعالیت می‌کند. این گروه در گذشته سازمان انقلابی زحمتکشان کردستان ایران نام داشت، اما در اتحاد با چند گروه دیگر در تأسیس حزب کمونیست ایران در سال ۱۳۶۲ در تأسیس این حزب ایفای نقش کرد و با پذیرفتن نقش سازمان منطقه‌ای این حزب در کردستان ایران، نام خود را به کومله سازمان کردستان حزب کمونیست ایران تغییر داد و از آن زمان با این نام فعالیت می‌کند. کومله سازمان کردستان حزب کمونیست ایران همزمان با انقلاب بهمن ۱۳۵۷، به همراه دیگر احزاب و سازمان‌ها در کردستان ایران دست به فعالیت‌های مسلحانه زد. تاکنون چندین انشعاب در درون کومله سازمان کردستان حزب کمونیست ایران اتفاق افتاده و احزاب دیگری ایجاد شده‌اند که با نام کومله فعالیت می‌کنند. دبیرکلی کومله سازمان حزب کمونیست ایران را در حال حاضر ابراهیم علیزاده بر عهده دارد.
از زمان برگزاری کنگرهٔ هجدهم کومه‌له سازمان کردستان حزب کمونیست ایران طی روزهای ۲۳ تا ۲۶ دی ۱۴۰۰، انشعابی در درون این حزب به وقوع پیوسته‌است که به دنبال آن دو حزب با نام مشابه «کومله، سازمان کردستان حزب کمونیست ایران» و و دو حزب با نام «حزب کمونیست ایران» فعالیت می‌کنند.
این کتاب بر اساس اسناد منحصر به فرد تاریخی در 15 فصل و نزدیک به 600 صفحه به بررسی پیشینه تشکیل کومله، تأسیس و نقش این گروه در شورش های تجزیه طلبانه سال های اولیه انقلاب و ادعای خودمختاری کردستان می پردازد. روابط کومله با عراق و سرنوشت کومله و بحران های نظری و پیامدهای آن در دهه های بعد پرداخته شده است.
درباره محمود نادری
درباره محمود نادری
محمود نادری متولد 1338 است
نظر کاربران در مورد "کتاب کومله"
13 نظر تا این لحظه ثبت شده است

اولن خودتون گول نزنید کسی به زبان شما کوردا کاری نداره این همه قدمت قدمت نکنید ایران قدمتش از شماها بیشتر اون چیزی که جدا مبشه شماها هستید نه خاک ایران کرد واقعی کسی هست که اول خودش را ایرانی بداند بعد کرد

1403/05/13 | توسطکاربر سایت
2
|

قوم کورد از اصیل‌ترین ونجیبترین اقوام ساکن ایران است و دارای تاریخ و ریشه و تمدن و فرهنگ است و به هیچ عنوان (تاکید میکنم به هیچ عنوان ) قابل حذف یا تغییر نیست ولی مشکلی که وجود دارد این است که ایران به لحاظ تعدد بسیار زیاد قومیتها و فرهنگها و تمدنها از یک سو و جهل و بیسوادی مفرط به دلایل بسیارزیاد ازسوی دیگر و شیطنتهای امپریالیسم و دول سلطه گر باعث شده که همه قومیتها سابقه و تمدن وجودی خویش را دلیل براستقلال بدانند در حالی که استقلال با پیشفرضهای موجود بین المللی نه تنها مفید نیست که بشدت شکننده و مضر است کما اینکه کوچکترین توجه به وقایع و مناسبات بین المللی نشان میدهد کشورها دائما درحال ایجاد یا پیوستن به اتحادیه‌ها و کنسرسیومها و گروهای مختلف جهت تامین منافع ملی خویش (اقتصادی وسیاسی و مخصوصا امنیتی) هستند که اگراینگونه نبود ترکیه یا برخی کشورهایاروپایی برای عضویت در اتحادیه اروپا یا سازمان ناتو یا ... نداشتند. همانگونه که مستحضرید ترکیه حتی در مقطعی از دین و اعتقادات ایدئولوژیکی خود عقب نشینی کرد(دولت لائیک) و ساختارهای سیاسی و اقتصادی و حتی فرهنگی خود را تغییر داد تا شاید بتواند به این مهم (عضویت دراتحادیه اروپا) را بدست آورد غافل ازاینکه اساسا غرب ماهیت استعمارگری دارد و ورود یک کشور در اصل مسلمان به این اتحادیه تقریبا محال است و از این روست که بیش ازنیم قرن است که از اینجا رانده و از انجا مانده است. غرض اینکه امروزه همه دنبال اتحاد و استفاده ازتوانمندیهای دیگران برای تامین منافع خود هستند حال دراین میان عده ای بنام کورد عده ای بنام ترک عده ای بنام عرب برای چه در پی استقلال (بنویسیم استقلال و بخوانین یوغ بردگی) هستند جای بسی تامل دارد! گیرم که این استقلال کذایی حاصل شد آیا فکر فردای استقلال را کرده اند؟ شاید در کوتاه مدت بتوان جامعه نوپا را بصورت هیجانی و گذرا مدیریت کرد ولیاداره یک جامعه بشری در طولانی مدت نیازمند ابزارهایی (مالی سیاسی و امنیتی و....) است که تاریخ نشان داده رسیدن به این ابزارها حتی درطولانی مدت چندان آسان نیست. تجربه کشورهای استقلال یافته ازشوروی سابق بشدت م<ید این مطلب است. همواره مدیریت هیجانات مخصوصا در عرصه ناسیونالیستی آن نتایج بسیارشیرینتری داشته است.

1403/02/16 | توسطایرانی - کاربر سایت
0
|

کیان همانطورکه پیشتر هم گفتم با بخشی از صحبتهای شما(که شرح ماوقع ظلمهایی بود که بر اقوام کورد در طول تاریخ رفته)موافقم.بهرحال اینها فکت‌های تاریخی ست که هیچ فرد منصفی نمی‌تواند نادیده بگیرد،ولی همچنان متوجه ربط این مساله که چرا فکر می‌کنید این ظلمها و ستمهابایدبرای شما این حق را ایجاد کند که ادعای جدایی و استقلال داشته باشید؟ نمی‌شوم. مضاف براینکه من به ادعاهای استدلال شما ایراد گرفتم و گفتم نه بلحاظ تاریخی و نه بلحاظ سیاسی، اقوام کورد هیچ گاه یک ملت یکپارچه تحت حاکمیت یک دولت کورد نبوده و نیستند و حداکثر بصورت ملوک الطوایفی اداره شده اند آنهم در یک دوره کوتاه بعد از حمله مغول بعلت ضعف حکومت‌های مرکزی. شما مدعی شدید ایران همیشه ملوک الطوایفی اداره شده بله ولی از هخامنشیان تا امروز به استثنای همون دوره کوتاه بعد مغول و بعد از تسلط اعراب بر ایران، همیشه حکومت‌های مرکزی قدرتمندی در ایران وجود داشتند که ایران را بصورت "یکپارچه" و با "مرزهای جغرافیایی مشخص" تحت یک "حاکمیت معین و مستقل" نگه داشته اند، که این ویژگی‌ها برای شما هیچ گاه اتفاق نیفتاده است. اون برچسب‌های پان ایرانیسم و غیره را هم نادیده میگیرم چون فکر میکنم عصبانی شدی و ارزش بحث ندارد. در مورد کوردهای سوریه و عراق و ترکیه هم حرفی نمیزنم چون ربطی به موضوع ایران و کوردهای ایرانی و مسئله حاکمیت ملی و ارضی ایران ندارد. شما از کشورهای ساختگی گفتید، موافقم. نقشه‌ی استعماری ای بود که در آغاز قرن بیستم با همکاری بریتانیا و فرانسه برای نابودی امپراطوری عثمانی و تقسیم خاورمیانه جدید میان این کشورها صورت گرفت.و بنابه هر دلیلی سر شما بی کلاه ماند. (البته دلیل اصلیش وجود یک دولت مرکزی و یکپارچه با مرزهای مشخص در ایران بود) بهرحال شما امروز حتی یک قوم واحد هم نیستید(ازنظرداشتن یک ایدئولوژی سیاسی،یا دینی واحد،مشابه با آنچه مثلآ اقوام یهود ذیل پروژه صهیونیسم دارند)چه رسد به یک ملت واحد.و باید بپذیرید هیچ دولتی و نظام سیاسی ای در هیچ جای دنیا روی موضوع تمامیت ارضی، بخودی خود کوتاه نمی‌آید (چون موضوع هم از نظر افکارعمومی و هم ژئوپلیتیک و اقتصادسیاسی مهمه) مگر اینکه یا منافع ملی اش ایجاب کند که این اتفاق بیفتد و یا تحت تاثیر اتفاقات سیاسی بزرگتری مجبور به انجام این کار باشد. که خوشبختانه این اجبارات در مورد ایران وجود ندارد.

1402/07/21 | توسطاشکان نعمت زاده
5
|
پاسخ ها

ضمنا زبان واحدی بنام "کردی" هم نداریم حتی، مردمان کرد به دستکم چهار زبان مختلف سخن میگویند که به اینها میگن کردی! کردها از ادیان و زبانها و فرهنگهای مختلفی تشکیل شده اند. کُرد هیچ حق ویژه‌ای نسبت به دیگر ایرانیان ندارید و نخواهد داشت. قطعا کمبودها و تبعیضهایی هست که مقصر بخشی از اینها خودِ احزاب ضدکردی و بخشی از مردم ناآگاه آن منطقه است. ترکیه را هم فراموش نکنید! آماده است تا درس تاریخی بزرگی به شورشیان احتمالی دهد. خاطره‌ای که تا صدها سال از اذهان امثالتان پاک نشود، مثال ارامنه را به یادآورید و آرام بگیرید.

1402/12/17|توسطپارسا بهزاد
8

درود بر شما ریپلای من به کیان بود که به اشتباه اینجا درج شد

1402/12/17|توسطپارسا بهزاد
1

3- مغالطه‌ی دیگر شما تکیه بر معانی دولت و ملت بود و تعابیری که بیان کردید. من ده‌ها کشور برای شما مثال می‌زنم که به تازگی ساخته شده اند و حتا در اصل ساکنان آن نواحی هم نبوده اند و با ترکتازی و قتل و کشتار به آنجا آمده اند، اما دارای کشور شده اند! ایران همیشه به صورت ملوک الطوایفی اداره شده و از دوران پهلوی بود که همه چیز عوض شد. ایران هرگز موجودیتی منسجم به عنوان یک کشور نداشته و همیشه سرزمینی بوده که میان قدرت‌های مهاجم زمان خود دست به دست شده و جزئی از امپراتوری‌ها بوده است. اگر بخاطر بی کفایتی و بی لیاقتی حاکمان و حکومت‌های پیشین نبود، الان کوردستان چهارپاره نبود و همگی جزئی از ایران بود.ما کوردها ساکنان چندین هزارساله‌ی کوردستان هستیم و از هر کدامِ این کشورهای نوبنیاد،بیشتر استحقاق داشتن یک کشور مستقل را داریم.نه صرفن بخاطر سابقه‌ی زیست جغرافیایی، بلکه بخاطر نوع فرهنگ و رفتاری که داریم، همانگونه که پیشتر گفتم شمال سوریه و اقلیم کوردستان را ببینید و سپس قضاوت کنید. اشکان عزیز، در دنیای متمدن امروزی، هر شخصی(ملت،قوم،اقلیت و غیره) حق تعیین سرنوشت خود را دارد.این حق فقط در جوامع عقب مانده از نظر فرهنگی و اخلاقی است که نادیده گرفته می‌شود.در جوامع متمدن برای اینگونه مسائل، همه پرسی برگزار می‌شود و همه چیز بر مبنای آرای عمومی تعیین می‌شود. اینکه حق ما پایمال شود و یا نادیده گرفته شود، به دلیل احقاق حقوق اولیه و انسانی مان سرکوب شویم و کشتار شویم، اینکه هزاران انگ توسط رادیکالها به ما زده شود،چیزی را حل نمی‌کند همانطور که صدها سال است چیزی را حل نکرده است. اگر حقوق اولیه و انسانی ما رعایت میشد، اگر شهروند درجه دوم به حساب نمی‌آمدیم و صدها اگر دیگر که همگی مربوط به آزادی و حقوق مسلم ما است رعایت میشد، نیازی نبود ما را سرکوب و کشتار کنند. توضیحاتم طولانی شد چون لازم دیدم مسائلی را بیان کنم که برای دانستن آن باید بخش بزرگی از آن را تجربه کرد.همانگونه که نلسون ماندلا گفت برای اینکه ترکیه را بشناسید، باید فقط یک روز کورد باشید. ماندلا از هفده هزار کیلومتر دورتر قضیه کورد را درک کرد اما درد این است که هموطن خودمان نمی‌خواهد دردی که بر ما می‌رود را بفهمد. لطفن ما را قضاوت نکنید. اگر هم قضاوت کردید، بر اساس چیزی که هستیم قضاوت کنید و نه بر اساس چیزی که می‌شنوید.

1402/07/20 | توسطکیان شریف پور
0
|
پاسخ ها

"حق تعیین سرنوشت" برای ملت‌های تحت استعمار و دوران استعمار معنی داره، به معنی مجوز همه‌پرسیِ جدایی نیست، همانجا هم تصریح شده که نیست، اگر متن را خوانده باشید که بعید میدونم. "ایران هرگز موجودیتی منسجم به عنوان یک کشور نداشته" ! به به! که اینطور! ایران کشور نبوده و کردستان کشور بوده؟! شما همینجا دارید موجودیت ایران رو زیر سوال میبرید و شاکی هستید که چرا به شما انگ رادیکالیسم زده میشه؟! عجب!

1402/12/17|توسطپارسا بهزاد
6

2- در عراق، جغرافیایی به قدمت چندهزارسال که محل سکونت کوردها بوده و هست، محبوس در یک کشور که قدمت آن صدسال است،همچون ترکیه و سوریه در عراق کشتار انفال تقصیر کوردها بود چون می‌خواستند خود برای سرنوشت شان تصمیم بگیرند اما با نسل کشی دیگری مواجه شدند که طی آن صد و هشتاد هزار نفر با قطار به جنوب عراق برده شدند و در گورهای دسته جمعی دفن شدند و جهان هم نظاره گر بود. سلاح‌های شیمیایی صدام هم بر روی کوردها آزمایش شد. اما در نهایت به چیزی که خواستند رسیدند و آن اقلیم خودمختار کوردستان بود که قابل مقایسه با دیگر مناطق عراق نیست. در ایران قضیه اندکی فرق دارد. به شما توصیه می‌کنم درباره جمهوری مهاباد مطالعه کنید و به دور از تعصب ناسیونالیستی مطالعه کنید. قاضی محمد و یارانش با شوروی در ارتباط بودند اما وابسته نبودند. اگر به شوروی وابسته بودند، همچون پیشه وری به دامان استالین پناهنده می‌شدند. قاضی محمد و وزرایش همگی با افتخار به پای چوبه دار رفتند چون کار اشتباهی نکرده بودند که فراری شوند. حکومت و ارتش بی لیاقت پهلوی کوردستانات را به حال خود رها کرده بودند و کوردها هم کاری را کردند که هر انسان متمدنی در مواقع بحران انجام خواهد داد. اشکان ما کوردها هرگز حرفی از تجزیه نزده ایم، ما همیشه خواستمان "خودمختاری" بوده است. لقب "تجزیه طلب" را کسانی به ما می‌دهند که نه درک و فهمی از آزادی دارند و نه سواد و دانش کافی برای شناخت دموکراسی و حقوق ملت‌ها و قومیت ها.حتا همان احزاب کوردی که شما به آنها اشاره کردید و اظهار کردید "نمی دانید ربط تبعیض سیستماتیک به تجزیه طلبی آنها و بخشی از مردم کورد" چیست، خواهان خودمختاری هستند و هرگز حرفی از تجزیه طلبی زده نشده است. ظلم و سرکوبی که بر کوردها روا رفته، شاید بتوان گفت تا حدودی فقط بر بلوچ‌ها تحمیل شده است. شما اگر در کوردستانات زندگی کرده بودید، می‌دانستید کورد بودن چقدر سخت است. اما متاسفانه شما صرفن بر طبق گزارشات خبرگزاری‌های حکومتی و صدا و سیما و مراجع دیگری از همین قماش درباره ما قضاوت می‌کنید.

1402/07/20 | توسطکیان شریف پور
3
|
پاسخ ها

بله کاملا میفهمیم مقصود شما را: اول خودمختاری سپس تجزیه! گام به گام! مثل عراق! خودمختاری اسم رمز تجزیه است در ایران! هیچ جای دنیا کشور یکپارچه را تک تکه نکردند تا جمهوری فدرال بسازند! کشورهای فدرال دولت‌های کوچکی بودند که متحد شدند! مثل آمریکا و امارات و ... کمی هم خودانتقادی کنید بد نیست، از ویروس قومگرایی و قبیله‌بازی بگید، از فقر فرهنگی، از تعصبات احمقانه، از فرهنگ زن‌ستیزانه و گورستان زنان بی‌نام و قتلهای ناموسی

1402/12/17|توسطپارسا بهزاد
6

این واژه خود مختاری از کجا آمده ؟ طبق کدام اصل یا قانون باید این حق خودمختاری را برای یک استان مرزی قائل بود ؟ جز اینکه لنین برای اولین بار زمانی که پانزده جمهوری شوروی را متحد کرد این واژه را بکار برد. من نمی‌دانم چرا لنین می‌تواند برای دیگر کشورها نسخه بپیچد ؟

1403/01/11|توسطکاربر سایت
0

1- اشکان عزیز متن شما سراسر مغالطه ست و با استدال هایی در هم آمیخته شده که برای من تکراری و دردآوره چون همیشه از زبان پان-فارس ها، پان-ترکها و پان-عرب‌ها همین جملات رو می‌شنوم. دلیل اینکه همیشه مورد سرکوب و نسل کشی قرار می‌گیریم، تقصیر خودمان است! چون برای احقاق حق طبیعی خودمان نمی‌توانیم سکوت کنیم و سر به زیر افکنیم. کشتارهای سیستماتیک کوردها در دره زیلان و درسیم و مرعش توسط جمهوری ترکیه که طی آنها حدود سیصدهزار کورد کشته شدند و میلیونها نفر کوچانده شدند،تقصیر خودمان بود.اسناد همه‌ی این جنایات شنیع موجود است و حتا فایل صوتی افسر ترک که در آنجا حضور داشته و با لذت تعریف می‌کند که چگونه کودکان را خفه می‌کردند و زنها را قصابی می‌کردند،موجود است و در اینترنت پیدا می‌شود. کوردها در ترکیه هیچ حقوقی ندارند، این مسئله را با چشمان خودم دیده ام.صحبت کردن با زبان کوردی،نوشتن،خواندن و هرگونه فعالیتی که ذیل نام "کوردی" صورت گیرد، در جمهوری ترکیه جرم است و به شما هزاران اتهام زده خواهد شد. کوردها در جغرافیای چندهزارساله‌ی کوردستان که در کشور صد ساله ترکیه محبوس شده، اجازه ندارند کورد باشند چون به دستور ترک‌ها باید خود را "ترک‌های کوهی" بنامند. دیگر وارد لیست بلندبالای تبعیض‌های وحشیانه‌ی دیگر نمی‌شوم. در سوریه، کشوری دیگر که قسمتی دیگر از جغرافیای کوردستان را در خود محبوس کرده هم وضع بدتر بود. کوردها حتا حق داشتن شناسنامه را نیز نداشتند تا وقتی که جنگ داخلی شروع شد. زمانی که عرب‌ها در حال کشتار یکدیگر بودند و آلت دست ترکیه و کشورهای عربی و ایران بودند، کوردها در شمال کانتون‌های خود را سامان دادند و حکومتی خودمختار و دموکراتیک تشکیل دادند که پذیرای آوارگان سوری بود. در میان بی تمدنی خاورمیانه،تمدن تشکیل دادند که همچنان در جوامع متمدن زبانزد است اما در جوامع دیکتاتوری با نفرت از آنان یاد می‌شود چون پیشرفت آنها، استخوان در گلوی این دیکتاتوری‌های انسان نماست. شهر کوبانی نقطه‌ی شروع یک دوران برای کوردها بود. زمانی که ارتش عراق و سوریه از دست وحشیان داعش فرار می‌کردند، زنان کورد در مقابل این وحوش که تحت حمایت ترکیه و دیگر حکومت‌های حاشیه خلیج فارس بودند، مقاومت کردند و آنان را شکست دادند. این پیروزی، آغاز شکست سیاست‌های فاشیستی سرکوب گرانِ ملت کورد بود که تحت رهبری ترکیه هستند.

1402/07/20 | توسطکیان شریف پور
1
|

اشکان عزیز متاسفانه اشکال شما و کسانی که با قضیه کورد مواجه می‌شوند در همین است. وقتی به "ملت کورد" اشاره می‌شود، فورن انگشت اتهام به سمت ما می‌رود که نگاه و ایدئولوژی خطرناکی داریم و جدایی طلب هستیم. ما یک ملت هستیم که سرزمینمان میان چهار کشور (که سه کشور آن هیچگونه اصالت تاریخی ندارند) چهارپاره شده است. دارای یک زبان واحد هستیم که لهجه‌های فراوانی دارد. واژه ملت کورد فقط شامل مردم کوردستان ایران نمی‌شود، بلکه تمام جغرافیای کوردستان را در بر می‌گیرد. ایرانی بودن ما، دال بر این نیست که موجودیتِ کوردی ما نفی شود. برای مثال در آمریکا صدها ملت تحت لوای یک کشور در حال زیست هستند و هیچکس به دیگری نمی‌گوید که من از تو آمریکایی‌تر هستم. شما به هر اندازه که ایراندوست باشید، نمی‌توانید منکر موجودیت یک ملت شوید. چگونه به یک حق مسلم می‌گویید ایدئولوژی خطرناک؟ خطرناک این است که یک ملت برای اینکه صرفن می‌خواهد اصالتش را حفظ کند، سرکوب شود و بارها مورد نسل کشی قرار گیرد و به او اتهام تجزیه طلبی وارد شود! خطرناک این است که در خاک خودت مورد تبعیض واقع شوی و هنگامی که برای احقاق حقوق از دست رفته ات اعتراض می‌کنی، تو را به تجزیه طلبی متهم می‌کنند و برایت خط و نشان می‌کشند! خطرناک این است که در خاک خودت نمی‌توانی به زبان مادری ات فعالیت کنی چون تو را به انواع جرم‌ها متهم می‌کنند! خطرناک این است که در خاک خودت با تو همچون یک خارجی رفتار شود و اگر بخواهی اعتراض کنی، برایت اسلحه بکشند. اشکان عزیز تا کورد نباشید، نمی‌توانید درک کنید که چقدر سخت است کورد بودن...

1402/07/03 | توسطکیان شریف پور
2
|
پاسخ ها

کیان تقریبآ هر چی گفتی غلطه و ناشی از کج فهمی شما از مفاهیمی مانند:ملت و قوم. البته موضوع تبعیض‌های سیستماتیک روا داشته بر شما را می‌پذیرم ولی نمیدانم ربطش به تجزیه طلبی بخشی از مردم و عناصر سیاسی کورد چیه؟ و ضمنآ بیاد داشته باش اولآ این ظلم و ستم‌ها فقط بر شما نرفته بلکه سایر اقوام ایرانی از ترکمن و بلوچ بگیر تا لر و عرب هم در هر دو دوره‌ی پهلوی‌ها و جمهوری اسلامی مورد ظلم و تعدی قرار گرفته اند، پس با این حساب آنها هم باید ادعای جدایی کنند؟ و دومآ دست کم درباره "اقوام کورد" این نگرانی‌ها از طرف حکومت‌های مرکزی قابل درکه چون در همین ۱۰۰ سال اخیر، متاسفانه کوردهای ایران دو غائله بدنام برای جدایی راه انداختند یکی غائله‌ی سیمیتقو و دیگری جمهوری مهاباد که این دومی الان اسنادش درآمده که مستقیمآ از استالین و حزب کمونیسم اتحاد جماهیر، دستور و کمک مالی میگرفته اند. البته هیچ کدام از اینها، باعث نمی‌شود که بتوان این تبعیض‌ها و ظلم و ستم‌های سیستماتیک روا داشته بر شما را، موجه دانست ولی شما هم باید قبول کنید در بوجود آمدن این فضای منفی بی تقصیر نبودید. ضمنآ شما باید بپذیرید که "اقوام کورد" بلحاظ تاریخی یکی از اقوام ایرانی تبار(آریایی) ساکن فلات ایران بوده و هستید و از لحاظ سیاسی هم هیچ گاه یک ملت نبوده اید چون ملت در علوم سیاسی تعریف مشخصی داره و مفهوم متاخری می‌باشد و در ارتباط با مفهوم دولت معنی پیدا میکند در حالی که شما اولآ فقط یک قوم نبوده اید و شامل اقوام مختلفی هستید که بلحاظ جغرافیایی در منطقه‌ی گسترده ای از چند کشور مختلف پراکنده بوده و هستید و دومآ در طول تاریخ هیچ گاه دولتی یا حتی دولت شهری (در معنای متقدم آن) نداشته و همیشه بخشی از سرزمین ایران بوده و زیر نظر حکومت‌های مرکزی (بخش عمده ای از دوران قبل از اسلام از هخامنشیان به بعد) بعنوان استانی از استانهای ایران، حداکثر بصورت ملوک الطوایفی اداره شده اید. اون مقایسه شما هم با مردم آمریکا مقایسه ای مع الفارق بود چون اولآ درست است که در آمریکا ملیتهای مختلفی زندگی می‌کنند ولی از آنجایی که مهاجر می‌باشند درست از لحظه ای که شهروند آمریکا می‌شوند ملیتشان می‌شود آمریکایی و به آنها می‌گویند مثلآ: "آمریکایی هندی تبار" یا "آمریکایی آلمانی تبار" و غیره.دومآ آن مردمان مهاجر اساسآ از یک "کشور"و از یک "ملیت" کاملآ مشخص می‌آیند

1402/07/09|توسطاشکان نعمت زاده - کاربر سایت
3

آقای کرمی عزیز ، بسیار پیشتر از اینکه پارسی با رسم الخط نبطی نوشته شود کوردها رسم الخط خاص خود را داشتند. این موضوع را می‌توان در آثار تحقیقی آقایان مینورسکی و دیاکنوف مطالعه کرد. لطفن به این فکر کنید شاید این شما باشید که از بخش بزرگ تاریخ این سرزمین ناآگاه هستید. زبان کوردی برخلاف دیگر زبان‌های جغرافیای ایران ، اصالت اولیه‌ی خود را حفظ کرده؛ به گونه ای که اگر بخواهید ریشه‌های پارسی اصیل را جستجو کنید ، آن را در کوردی خواهید یافت. دوم اینکه ما خود را جدای از ایران نمی‌دانیم. این حرف را متعصبانِ بی سوادی به ما نسبت می‌دهند که هیچ شناختی نه از ما دارند و نه از تاریخ این سرزمین. و با انکار و نفی موجودیت یک ملت ، می‌خواهند راه فاشیستانِ جنایتکارِ هم اندیش خود (ترکیه ، سوریه ، عراق و غیره) را ادامه دهند. بیایید قبل از قضاوت و اظهار نظر ، اندکی مطالعه کنیم.

1402/05/30 | توسطکیان شریف پور
1
|

چرا بعضی‌ها انقدر سر یه واژه دست پای بیخود میزنن؟ خیلی قبل از ابداع رسم الخط به قول آقایون کوردی این واژه در رسم الخط فارسی کرد ضبط میشده و خب طبیعیه وقتی فارسی حرف میزنم به همین رسم الخط پایبند باشیم. کساییکه انقدر اصرار دارن کرد بودن رو جدای از ایرانی بودن بدونن مسلما با تاریخ قوم کرد که بخشی از ملت بزرگ ایران بوده آشنا نیستن

1402/05/08 | توسطامیرحسین کرمی
8
|

خطاب من به اون شخصی ست که نوشته "...ما گردن نمی‌گیریم". اولن بعید می‌دونم تو اون زمان رو دیده باشی. دومن مطمئنم تو کورد نیستی. سومن معلومه درک درستی از واژه جنایت نداری.

1402/02/14 | توسطکیان شریف پور
3
|
پاسخ ها

معلومه کورد نیستش چون کورد یک آدم بی هویته اما کرد هموطن عزیزه

1402/04/04|توسطممد احمدویچ - کاربر سایت
11

توصیه می‌کنم به جای تکرار لاطائلاتِ عده ای بنیادگرا ، اندکی درباره‌ی ملت کورد مطالعه و سپس اندیشه فرمایی...متاسفانه در اینجا نمی‌شود پاسخ مفصلی برای واژه‌ی توهین آمیز شما (بی هویت) بنویسم زیرا تایید نمی‌شود.

1402/04/31|توسطکیان شریف پور
2

از نشانه‌های مشهودِ بی سوادی ، دنباله روی و تکرار جملات دیگران بدون ذره ای اندیشه می‌باشد. در رسم الخط زبان ما به جای واژه نامانوس کرد ، می‌نویسیم " کورد " و همانگونه نیز تلفظ می‌شود. توصیه می‌کنم اندکی در باب تاریخ و فرهنگ ملت کورد مطالعه فرمایید تا بی جهت واژه‌ی "بی هویت" را نسبت به ما به کار نبرید. بی هویت کسانی هستند که در پی انکار فرهنگ و اصالت یک ملت هستند. (جناب ادمین محترم ، در این متن هیچگونه توهینی نسبت به کسی نوشته نشده پس لطفن تایید کنید. این در صورتی است که متاسفانه نظرات حاوی توهین را تایید کرده اید.)

1402/05/01|توسطکیان شریف پور
5

کیان همین که میگی "ملت کورد" خودش نشون دهنده‌ی نگاه مغرضانه شما و ایدئولوژی خطرناک شما نسبت به "هویت کورد" و "قوم کورد" که بخشی از هویت و تاریخ "سرزمین ایران" است، می‌باشد. کردستان ایران بخشی جدایی ناپذیر از خاک ایران و هویت کوردی و قوم کوردی نیز بخشی از اتنیک ایرانی می‌باشد

1402/06/26|توسطاشکانن - کاربر سایت
5

حکومت بنیاد گرا باشه ملی گرا باشه پهلوی باشه اسلامی باشه اصلا مهم نیست چون در آخر در دهان دشمنان تمامیت ارضی خواهیم زد

1402/07/12|توسطپارسا طاهری عظم
6

در پاسخ به احمدویچ بی هویت‌ترین نامی که تا حالا شنیده ام ممد است راستی ممد یعنی چی ؟ اول هویت اسمی خودت را اثبات کن بعد درانکار جاهلانه دیگران تلاش بی عبث کن خطر افغان سازی ایران عزیز که موطن اصلی کوردها در سراسر جهان است بزرگترین خطر امنیتی کنونی ایران است و عجبا که افغانی الاصا‌ها در باره مردمان اصلی ایران زمین نظریات انکار گرایانه مطرح می‌کنند

1403/08/19|توسطحه سه ن - کاربر سایت
0

من این کتاب را خواندم، کاملاً مشخص است که به سفارش ارگان‌های خاصی نوشته شده و پر است از نتیجه‌گیری‌های غلط، تحریف و تقطیع واقعیت و .... اما داده‌های خوبی هم دارد که به خواندنش می‌ارزد.

1402/02/10 | توسطبهنام - کاربر سایت
2
|

نویسنده این کتاب پیش از این کتاب تاریخ چریک‌های فدایی خلق را نوشته که بسیار خواندنی است .

1401/08/01 | توسطعلی - کاربر سایت
2
|

باید کتاب جالبی باشه

1401/06/13 | توسطبهمن - کاربر سایت
6
|
پاسخ ها

من این کتاب را نخوانده ام اما با توجه به وضعیت کشورمان ایران،بعید میدانم این کتاب بی‌طرفانه نوشته شده باشه و بدرد بخور باشه

1401/08/05|توسطفرهاد - کاربر سایت
12

قبلا نوشته شده و مستنده

1401/09/03|توسطکاربر سایت
0

به درد بخور منظورت اینه که از کومله‌ها تعریف نکرده؟ شرمنده ولی ما کردا خودمونم کومله هارو گردن نمیگیریم. آدمایی که اون دوره رو دیدن هنوز زنده ان و هیچ وقت جنایت‌ها ی کثیفی که این جماعت نسبت به مردم کرد داشتن یادشون نمیره.

1401/09/23|توسطکاربر سایت
22

اگر واقعیت را نوشته باشد بلی کتاب جالبی هست اما فکر نکنم اجازه بدن واقعیت نوشته شود

1401/10/20|توسطمخمل - کاربر سایت
3

در جواب دوست عزیزمون آقا فرهاد ،باید عرض بکنم که ما در روایت‌های تاریخی و سیاسی ،چیزی به اسم روایت بی طرفانه نداریم نه فقط ایران بلکه شما هر جای دنیا هم که بری همین طور است. و شعار روایت بی طرفانه فقط یک حرف آرایش کرده و بزک شده است. در عوض روایت صحیح و منصفانه و بی غرض تا دلمون بخواد داریم که قطعا این کتاب از آن نوعش هست.

1402/04/04|توسطمحمد مهدی مردعلی
6