1. خانه
  2. /
  3. کتاب کنشگران بی پروا

کتاب کنشگران بی پروا

3.3 از 1 رأی

کتاب کنشگران بی پروا

سوژه های آلن تورن
Koneshgaran-e Bi-parva
انتشارات: نشر ثالث
٪15
180000
153000
معرفی کتاب کنشگران بی پروا
جامعه شناسی آلن تورن را می ت.ان جامعه شناسی سوژه نامید. شاید بتوان او را جامعه شناس فردا نیز دانست. در هر صورت خودش را جامعه شناسی می داند که از قرن گذشته خود را به آستانۀ قرن جدید رسانده است. او قرن جدید را صرفا گذر از یک سده به سدۀ دیگری نمی داند. بلکه معتقد به گذار از یک جامعه به جامعه ای دیگر است. همان گونه که گذار جامعۀ کشاورزی و دینی به جامعۀ سیاسی و صنعتی یک تحول واقعی در عرصه های گوناگون زندگی است، اینک نیز چنین واقعۀ مهمی در حال رخ دادن است.
تورن جامعۀ صنعتی یا مدرن را پایان یافته می داند، جامعه ای برپایۀ خردگرایی و راسیونالیسم خشک و سودمحور بنیان شده بود. جامعه تولیدبنیان گذشته، جای خود را به جامعه ای مصرف بن داده است. نهادهای میانجی و جامعۀ مدنی رو به افول و نبرد طبقاتی ناپدید می شود. نابرابری های کلان طبقاتی گذشته جای خود را به نابرابری های خرد و فردی می دهد. در جامعۀ صنعتی تولیدپایه، کارگران قهرمانان آن روزگار بودند. احزاب سیاسی و سندیکاها، کارگردانان اصلی جنبش های سیاسی و اجتماعی روزگار پیشین بودند، اما با گذر از شکاف های اقتصادی و اجتماعی این نهادها کارویژه های پیشین خود را از دست داده اند. سوژۀ آلن تورن دیگر حاضر نیست به خاطر منافع کلان احزاب و نهادهای مدنی از خود بگذرد. سوژۀ امروز به جای بازیگری نقش های از پیش تعیین شده، در پی کارگردانی است. او می خواهد زموم امورش را خود به دست گیرد و میانجی های پیشین را برنمی تابد.
در چنین جامعه ای دولت مفهوم دیگری می یابد. رابطۀ دولت و جامعه باید دگرگون شود. تا کنون جامعه در خدمت دولت بود و دولت های ملی به نام مفاهیمی فرااجتماعی حکم می راندند. اینک روزگاری است که دولت ها باید در خدمت جامعه باشند.
درباره حجت الله ایوبی
درباره حجت الله ایوبی
حجت‌الله ایوبی، در سال ۱۳۴۲ در کلاردشت در استان مازندران به دنیا آمد. کارشناسی ارشد پیوسته در رشتهٔ معارف اسلامی و علوم سیاسی از دانشگاه امام صادق و دکترای علوم سیاسی را در سال ۱۳۷۶ از انستیتوی علوم سیاسی فرانسه در رشتهٔ علوم سیاسی با گرایش جامعه‌شناسی سیاسی گرفت. ایوبی در سال ۱۳۷۷، به ریاست دانشکدهٔ علوم سیاسی دانشگاه امام صادق منصوب شد. او همچنین در سال‌های ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۰، سمت مدیرکل پژوهش‌های سیاسی صدا و سیما را برعهده داشت. ایوبی، از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۵ رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در فرانسه بود. معاون اجتماعی، فرهنگی وزارت کشور(۱۳۸۵)؛ ریاست مؤسسهٔ فرهنگی اکو (۱۳۸۹) و قائم مقام بنیاد سعدی (۱۳۹۲)، از سمت‌های دیگر او می‌باشد. از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵، سمت معاون وزیر فرهنگ و رئیس سازمان سینمایی را بر عهده داشت. حجت‌الله ایوبی، هم‌اکنون دبیرکل کمیسیون ملّی یونسکو در ایران است.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب کنشگران بی پروا" ثبت می‌کند