کتاب مدرنیته سیال

Liquid Modernity
کد کتاب : 145358
مترجم : حمیده محمدزاده
شابک : 978-6228332239
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 309
سال انتشار شمسی : 1403
سال انتشار میلادی : 1999
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 1
زودترین زمان ارسال : 26 آذر

معرفی کتاب مدرنیته سیال اثر زیگمونت باومن

کتاب «مدرنیته سیال» نوشته زیگمونت باومن، یک تحلیلی عمیق جامعه شناختی از جهان معاصر است که ویژگی آن تغییر، سیال بودن و عدم قطعیت است. باومن، جامعه‌شناس و فیلسوف مشهور، مفهوم «مدرنیته سیال» را برای توصیف ماهیت سیال و گذرا زندگی مدرن معرفی می‌کند. در ابتدا، کتاب حالت سیال کنونی را در مقابل حالت غیرسیال پیشین قرار می‌دهد. در ابتدای مدرنیته، ساختارها و نهادها پایدارتر و قابل پیش‌بینی بودند اما در روزگار امروز، این ساختارها سیال و منعطف شده‌اند. پس از این نویسنده به بحث فردیت پرداخته است. باومن استدلال می‌کند که در دنیای معاصر، افراد به طور فزاینده‌ای مسئول زندگی و هویت خود هستند. پیوندهای اجتماعی سنتی و هویت‌های جمعی تضعیف شده‌اند و افراد را مجبور می‌کند مسیرهای خود را در یک محیط دائما در حال تغییر طی کنند. او همچنین نقش مصرف‌گرایی در مدرنیته سیال را بررسی می‌کند. به بیان وی فرهنگ مصرفی به یک نیروی مسلط تبدیل شده است که هویت‌ها و روابط اجتماعی را متعین می‌کند. در دنیایی که همه چیز گذرا است، مصرف راهی برای افراد می شود تا هویت خود را تثبیت کنند و رضایت موقتی پیدا کنند. از طرف دیگر، ماهیت کار نیز در مدرنیته سیال تغییر کرده است. اشتغال پایدار و طولانی مدت جای خود را به اشکال کار انعطاف پذیرتر و متزلزل تر داده است. این تغییر پیامدهای مهمی برای احساس امنیت و هویت افراد و همچنین برای ساختارهای اجتماعی و اقتصادی در سطح کلان دارد. به عقیدۀ باومن یکی از اصلی ترین دلایل سیال شدن مدرنیته، روند جهانی شدن است که منجر به ایجاد اشکال جدیدی از نابرابری و احساس عدم تعلق شده است. در نهایت قابل ذکر است که این کتاب به طور گسترده‌ای در گفتمان دانشگاهی و عمومی تأثیرگذار بوده است. بینش باومن در مورد ماهیت جامعه معاصر چارچوبی قدرتمند برای درک پیچیدگی های زندگی مدرن ارائه می دهد. کار او به دلیل وضوح، عمق و تحلیل واقعی، مورد ستایش قرار گرفته است و نقدی قانع‌کننده از پویایی اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی قرن بیست و یکم ارائه می‌کند.

کتاب مدرنیته سیال

زیگمونت باومن
زیگمونت باومن متولد 19 نوامبر ۱۹۲۵ و درگذشته ۹ ژانویه ۲۰۱۷، جامعه‌شناس و فیلسوف لهستانی الاصل بود. وی از سال ۱۹۷۱ به عنوان استاد جامعه‌شناسی در دانشگاه لیدز انگستان مشغول به کار شد. باومن یکی از برجسته‌ترین نظریه پردازان اجتماعی جهان بود که در زمینه موضوعاتی چون مدرنیته و هولوکاست، پست‌مدرنیته و هنر پسانوگرا کتاب نوشت. خانواده او یک خانواده نه چندان مذهبی یهودی بودند.هنوز ۱۴ ساله نشده بودکه با حمله آلمان به لهستان در ۱۹۳۹ مجبور شد به همراه خانواده اش به روسیه پناه ببرد. با...
قسمت هایی از کتاب مدرنیته سیال (لذت متن)
به باور زیگموند باومن (Zigmunt Bauman) چیزی که مایعات را از جامدات متمایز می کند، شل بودن و سستی پیوندهایشان است، نه جرم ویژه آنها. یک ویژگی که سیالات دارند و جامدات ندارند و آنچه سیالات (مایعات) را استعاره ای مناسب برای زمان ما می کند، ناتوانی ذاتی آنها برای حفظ شکلشان برای مدت طولانی است. جریان یافتن که ویژگی مشخص تمام سیالات است، به معنی تغییر مداوم و برگشت ناپذیر جایگاه متقابل بخش هایی است که (به علت ضعف پیوندهای میان ملکولی) حتی با ضعیف ترین فشار، تغییر می کنند. سیال که به عنوان یک استعاره برای مرحله کنونی استفاده شده است، شکنندگی و تردی پیوندهای بین انسانی مدرنیته مفروض را نمایان می کند. صفت دیگری که برای مفید بودن استعاره سیال ها می توان برشمرد، حساسیت به زمان است (بازهم برخلاف جامدات که می توان آنها را به عنوان اسباب خنثی کردن اثر زمان توصیف کرد).