1. خانه
  2. /
  3. کتاب اورلیا

کتاب اورلیا/سیلوی

3 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
3.5 از 1 رأی

کتاب اورلیا/سیلوی

Aurélia/Sylvie
انتشارات: ماهی
٪10
120000
108000
5 از 1 رأی

کتاب اورلیا

Aurélia and Other Writings
٪15
85000
72250
4.4 از 2 رأی

کتاب اورلیا

Aurelia
انتشارات: حکمت کلمه
ناموجود
10000
معرفی کتاب اورلیا
"یقین دارم اشک تلخی را که شاعر در سکوت شب ریخته است، فرشتگان می شنوند." ژرار دونروال با این کلمات غم‌انگیز، خوانندگان را به دنیای مسحورکننده‌ی رمان خود، "اورلیا" دعوت می‌کند. این اثر معمایی و عمیقا شخصی، نگاهی اجمالی به روح شکنجه‌شده یکی از مشهورترین شخصیت‌های ادبی فرانسه می‌اندازد، زندگی‌نامه، سوررئالیسم و تأمل وجودی را در تاملی غم‌انگیز در مورد عشق، جنون، و جستجوی معنا در هم می‌آمیزد.
«اورلیا» که در پس زمینه‌ی پاریس قرن نوزدهم می‌گذرد، قهرمان داستان را در خیابان‌های پرپیچ‌و‌خم شهر و راهروهای پرپیچ و خم ذهن خود دنبال می‌کند. قهرمان داستان که توسط رویاهای زنی مرموز به نام اورلیا تسخیر شده است، سفری را برای کشف خود آغاز می‌کند که او را به مرز جنون و بازگشت دوباره سوق می‌دهد. یکی از جذاب‌ترین ویژگی‌های رمان، نثر غنایی و تصاویر خاطره‌انگیز آن است که خوانندگان را به دنیایی می‌برد که در آن واقعیت و خیال با هم در هاله‌ای از رویاها و توهم‌ها محو می‌شوند. از کافه‌های شلوغ محله لاتین تا سکوت وهم‌آور آسایشگاه، توصیف‌های زنده نروال خوانندگان را در منظره‌ای سورئال غرق می‌کند که در آن هیچ چیز آنطور که به نظر می‌رسد نیست. اما «اورلیا» چیزی بیش از یک داستان دیوانگی و وسواس فکری است. این داستان همچنین کاوشی عمیقا فلسفی از ماهیت واقعیت و شرایط انسانی است. از طریق رویارویی قهرمان داستان با اورلیا و دیگر چهره‌های مرموز، نروال به پرسش‌هایی درباره هویت، هستی و ماهیت گریزان حقیقت می‌پردازد. از تامل‌برانگیزترین مضامین رمان، کاوش در رابطه‌ی بین خلاقیت و جنون است. در حالی که قهرمان داستان با شیاطین درونی خود دست و پنجه نرم می‌کند و تلاش می کند تا واقعیت تکه‌تکه شده خود را درک کند، نروال، تأملی شوکه کننده در مورد مرز باریک میان نبوغ و جنون را به مخاطبین ارائه می دهد. به قول خود ژرار دونروال: "دیوانه بودن یعنی دیدن جهان آنطور که نیست، اما شاید آنطور که واقعا هست." «اورلیا» با آمیزه ای از زیبایی شاعرانه، عمق روانشناختی و بینش وجودی، مخاطبین را مجذوب، و آنها را تا مدت‌ها پس از ورق زدن صفحه آخر، در اندیشه رازهای ذهن انسان رها می کند.
درباره ژرار دونروال
درباره ژرار دونروال
ژرار دو نروال زاده ی ۲۲ می ۱۸۰۸ در پاریس و درگذشته ۲۶ ژانویه ۱۸۵۵ ، شاعر، نمایش‌نامه نویس و رمان‌نویس قرن نوزدهم میلادی اهل فرانسه است.
مقالات مرتبط با کتاب اورلیا
آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن
آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب اورلیا"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

و در تکمیل نظر و نقد خوب و زیبای آقای بهراد من با استناد به نظر دکتر سیروس شمیسا می‌گویم که بوف کور صادق هدایت نیز چون این اثر پیشگام سورئالیسم در ایران است. و بوف کور هدایت از نظر سبک و سیاق شباهت زیادی به این اثر دارد

1403/10/09 | توسطمژگان سلامت - کاربر سایت
1
|

«اورلیا» با وجود آنکه در اواسط قرن نوزدهم نوشته شده و از آثار درخشان عصر رمانتیک است، می‌توان آن را به تمامی داستانی سورئال و پیشگام این سبک ادبی دانست. کتابی که آندره برتون از ستایشگرانش بود. کمتر کتابی خوانده‌ام که به مانند این اثر مرز رؤیا و واقعیت در آن اینقدر مخدوش شود؛ و گذر پیاپی میان وقایع درآن چنین گنگ و محو باشد. کتابی که از منطق خوابها بهره می‌برد و دوجهان مرئی و نامرئی را به موازات هم پیش می‌برد. نبودِ طرح داستانی مشخص، روایتی گنگ و مبهم، بهم ریختن زمان و مکانِ مرسوم، نبود توالی و ارتباط علی و... از اورلیا کتابی عجیب می‌سازد. نمونه‌ای از یک رمان مدرن که راوی جریانِ ذهنی خودش را که مخلوط رویا و توهم و واقعیات است را به شیوه‌ای سیال و شناور شرح می‌دهد. این آخرین کتابی است که ژرار دو نروال پیش از مرگش نوشت. زمانی که با طناب دار از پنجرهٔ یک سرداب خودکشی کرد دست‌نوشتهٔ این رمان در جیبش بود. این رمان رگه‌هایی از میستی‌سیزم و اشراق‌گرایی خاص رمانتیک‌ها را هم در خود دارد.

1402/09/16 | توسطبهروز بهراد
12
|