کتاب خوف مابعدالطبیعی

Metaphysical horror
کد کتاب : 148442
مترجم :
شابک : 978-6220405405
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 176
سال انتشار شمسی : 1403
سال انتشار میلادی : 1988
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 1
زودترین زمان ارسال : 11 آذر

هراس متافیزیکی
Metaphysical Horror
کد کتاب : 149516
مترجم : محدثه آهی
شابک : 978-9644892608
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 180
سال انتشار شمسی : 1403
سال انتشار میلادی : 1988
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 1
زودترین زمان ارسال : ---

معرفی کتاب خوف مابعدالطبیعی اثر لشک کولاکوفسکی

«خوف مابعدالطبیعی» اثر لشک کولاکوفسکی کاوشی فلسفی در عمیق‌ترین پرسش‌های انسان درباره معنا، هستی و واقعیت است. کولاکوفسکی، فیلسوف لهستانی، در این کتاب که نخستین‌بار در سال 1988 منتشر شد، به «خوف مابعدالطبیعی» اشاره می‌کند، یعنی احساسی از عدم قطعیت و تردید که وقتی به محدودیت‌های شناخت و درک انسانی فکر می‌کنیم، پدید می‌آید. این کتاب با دقت فلسفی و ترکیبی از عمق و روشنی به تحلیل موضوعات پیچیده‌ای می‌پردازد که زندگی انسانی را شکل می‌دهند.
کولاکوفسکی در این کتاب مفهوم جستجوی تراژیک انسان در مابعدالطبیعه را مطرح می‌کند. او به این نتیجه می‌رسد که انسان‌ها به‌طور طبیعی به دنبال معنایی فراتر از جهان تجربی هستند، اما این جستجو اغلب به سوال‌هایی می‌رسد که پاسخ‌های روشن و قطعی ندارند. این کتاب به مسائل کلیدی مابعدالطبیعی مانند خدا، هستی، آگاهی و شر می‌پردازد و با استناد به فیلسوفانی چون دکارت، کانت و هایدگر، مسیر تفکر مابعدالطبیعی را تا امروز پی می‌گیرد. از مفاهیم محوری کتاب، میل انسان به «استعلا» و باور به وجودی فراتر از ماده است. کولاکوفسکی می‌گوید که ذهن انسان ناگزیر به سوی این امر متعالی کشیده می‌شود، حتی اگر آن را درک نکند. این پارادوکس، همان چیزی است که خوف مابعدالطبیعی را ایجاد می‌کند؛ ترسی که ریشه در احتمال بی‌پاسخ ماندن عمیق‌ترین سوالات ما دارد. او همچنین به محدودیت دانش علمی در حل پرسش‌های مابعدالطبیعی اشاره دارد و توضیح می‌دهد که علم نمی‌تواند به پرسش‌های معنایی، هدف زندگی یا ماهیت آگاهی پاسخ دهد. به‌گفته کولاکوفسکی، خلأیی که علم نمی‌تواند پر کند، به‌وسیله مابعدالطبیه پر می‌شود، اما تنها به‌صورت ناقص. او تحقیق مابعدالطبیعی را شکلی از آزادی فکری می‌داند که به انسان‌ها اجازه می‌دهد به ناشناخته‌ها فکر کنند و در عین حال، این آزادی هزینه‌ای سنگین دارد: رویارویی با تردید و عدم قطعیت.
«خوف مابعدالطبیعی» به‌عنوان یکی از عمیق‌ترین آثار کولاکوفسکی، خوانندگان را به پذیرش ابهام و عدم قطعیت مابعدالطبیعی دعوت می‌کند و از آن‌ها می‌خواهد که به جای تلاش برای دستیابی به پاسخ‌های قطعی، ارزش را در خود این پرسش‌ها بیابند. این کتاب، اثرگذاری ویژه‌ای بر محققان علاقه‌مند به مرزهای دانش بشری و ماهیت اعتقادات دینی و معنوی داشته و برای خوانندگان علاقه‌مند به فلسفه و اگزیستانسیالیسم، اثری چالش‌برانگیز و تامل‌برانگیز است. در "خوف مابعدالطبیعی"، کولاکوفسکی نشان می‌دهد که جستجوی معنا برای انسان امری حیاتی است، حتی اگر این جستجو با شکست همراه باشد و پاسخ‌ها همچنان در هاله‌ای از ابهام باقی بمانند.

کتاب خوف مابعدالطبیعی

لشک کولاکوفسکی
لشک کولاکوفسکی‏(۲۳ اکتبر ۱۹۲۷–۱۷ ژوئیه ۲۰۰۹) فیلسوف و متفکر لهستانی بود. او بیشتر به‌خاطر شناخت و نقد مارکسیسم در دنیا شناخته‌شده بود. برجسته‌ترین اثر او، «جریان‌های اصلی مارکسیسم» نام دارد. کولاکوفسکی در همه بخش‌های فلسفه، از جمله اخلاق، زیباشناسی و الهیات، پژوهش و نقدهایی انجام داد.کولاکوفسکی در سال ۱۹۲۷ در رادوم شهری در مرکز لهستان زاده شد. وقتی او دوازده ساله بود، کشورش از دو سو مورد حمله نیروهای آلمان نازی و ارتش شوروی قرار گرفت و پدرش توسط ...