1. خانه
  2. /
  3. کتاب شما هم فقط ایراد بگیرید

کتاب شما هم فقط ایراد بگیرید

جدید
3.2 از 1 رأی

کتاب شما هم فقط ایراد بگیرید

You just complain
٪15
150000
127500
معرفی کتاب شما هم فقط ایراد بگیرید

...باری در روزنامه اطلاعات ستونی بود به نام «انتقاد» که خوانندگان بسیاری داشت.... دبیر بخش مربوط به ستون انتقاد احمد احرار بود و من نخستین نوشته‌هایم را در آن ستون به نظر احمد احرار می‌رساندم و او نوشته‌ام را ویرایش می‌کرد؛ هم از این رو او نقش خاصی در شناختم برای نوشتن در روزنامه داشت که پس از نوشتن چند «انتقاد» آنچه را لازم بود آموختم و به اصطلاح دستم روان شد و کار برایم آسان.

در آن سال‌ها، در ستون انتقاد چند نفر می‌نوشتند، از جمله احمد احرار، جواد مجابی، مسعود فقیه و.... . کاری که من کردم این بود که در شکل انتقادها نوآوری کردم، کاری که تا آن زمان سابقه نداشت. انتقادها را به صورت یادداشت روزانه، سفرنامه، نمایشنامه، سخنرانی و......

می‌نوشتم و همین‌طور اغلب نوشته‌های من مفصل‌تر از نوشته‌های دیگر نویسندگان بود.

به هر حال آن «انتقاد»ها را نگه داشته بودم تا این که روزی با دوستی از آن روزها و آن نوشته‌ها سخن به میان آمد و آن دوست وقتی برخی از آنها را دید گفت، بهتر است آنها را گردآوری کنی و به چاپ برسانی، حال آن که من آن‌ها را در گوشه‌ای گذاشته بودم و قصد انتشار آنها را نداشتم. تنها در کتاب «مگر آدم مرده نمی‌تواند بایستد؟» که در سال ۲۵۳۵ (۱۳۵۵) منتشر شد، چند قطعه از آن انتقاده ها را به چاپ رساندم....

نخست در این اندیشه بودم که از نقل آنها در این کتاب صرف نظر کنم، اما بعد هم به خاطر در دسترس نبودن آن کتاب که ۴۴ سال از انتشار آن می‌گذرد و هم به سبب در یک کتاب بودن همه انتقادها، نتیجه گرفتم که آنها را در این کتاب بیاورم. این را هم بگویم که «انتقاد»های آمده در این کتاب را از میان انتقادهای چاپ شده در ستون «انتقاد» برگزیده‌ام و گمان می‌کنم هفت یا هشت عنوان را کنار گذاشته‌ام، تا چه قبول افتد.

درباره کاظم سادات اشکوری
درباره کاظم سادات اشکوری
کاظم سادات اشکوری متولد 1317 در روستای «نارنه»‌ی اشکور است. به عقیده خودش، نوع زندگی در کودکی شخصیت آینده هر آدم را معلوم می‌کند. از این‌رو به قول فیلیسن شاله کسی که در روستا یا محیط طبیعی زندگی می‌کند با پدیده‌های طبیعت بهتر آشنا می‌شود و نگاهش به طبیعت ویژه است. درنتیجه او هم خودش را یک هنرمند طبیعت‌گرا می‌داند. شعرهای او و جواد مجابی زمانی در روزنامه‌های محلی قزوین چاپ می‌شده است، اما نخستین یادداشت او در سال 1336 در مجله آشنا به سردبیری احمد شاملو منتشر شد، و همین باعث شد تصمیم بگیرد با احمد شاملو برای اولین‌بار در هجده سالگی ملاقات کند. این ملاقات او را با جهان تازه‌ی شعر آشنا کرد، اما اولین شعر او در سال 1337 مجله‌ی امید ایران چاپ شد. او ده سال بعد از اولین ملاقات با شاملو، در حالی‌که کار رسمی در بانک را به سودای هنر و ادب رها کرده بود به تهران رفت، دانشجوی رشته‌ی جغرافیای انسانی و اقتصادی شد و هم‌زمان در مجله‌ی خوشه به سردبیری شاملو نیز شروع به کار کرد. او در دوران دانشجویی با محمد هاشمی رفسنجانی و مهشید نونهالی نیز هم‌کلاس بود و دکتر علی‌اکبر ولایتی، احمد ناطق نوری و مسعود رجوی نیز هم‌دانشکده‌ای‌های او به‌شمار می‌آمدند. اشکوری جز مجله‌ی خوشه در روزنامه اطلاعات و مجله بامشاد، آدینه، دنیای سخن و بسیاری مجلات دیگر که از مجلات برجسته زمان خود بودند نیز فعالیت کرده است. او همچنین پژوهش‌های موفقی در حوزه مردم شناسی داشته است که در مجلات مرتبط منتشر شده است. گفت‌وگوی زیر برشی کوتاه از کتاب « برگ کاهی در تندباد»  است. این کتاب به نوعی بخشی از تاریخ شفاهی ادبیات ایران است.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب شما هم فقط ایراد بگیرید" ثبت می‌کند