1. خانه
  2. /
  3. کتاب دویست و دهمین روز

کتاب دویست و دهمین روز

4.42 از 5 رأی

کتاب دویست و دهمین روز

The 210th Day (Nihyaku tōka)
٪10
100000
90000
معرفی کتاب دویست و دهمین روز
کتاب «دویست و دهمین روز» نوشته‌ی ناتسومه سوسه‌کی، نویسنده‌ی برجسته‌ی ژاپنی، رمانی کوتاه و شاعرانه است که در سال ۱۹۰۶ منتشر شد. این داستان سفری دو نفره را روایت می‌کند؛ سفری که در ظاهر برای تماشای فوران آتشفشان کوه آسو در جزیره‌ی کیوشو است، اما در عمق خود به کاوشی فلسفی و روان‌شناختی درباره‌ی انسان، طبیعت، انتظار، ناامیدی و معنای زندگی تبدیل می‌شود.
شخصیت‌های اصلی داستان، هیدا و میشیما (یا در برخی ترجمه‌ها، روکو و کی)، دو دوست با جهان‌بینی‌های متفاوت هستند. یکی آرام و اهل تأمل، دیگری صریح و با نگاهی انتقادی به جامعه. آن‌ها با اشتیاق راهی کوه آسو می‌شوند تا در دویست و دهمین روز از تقویم قمری، که بنا بر باورهای محلی زمانی خاص برای فوران آتشفشان یا بروز طوفان است، شاهد پدیده‌ای شگفت‌انگیز باشند. اما آنچه در نهایت با آن مواجه می‌شوند، نه فورانی باشکوه، بلکه سکوتی عمیق و طوفانی سهمگین است که نمادی از مواجهه‌ی انسان با واقعیتی فراتر از انتظار است.
در جریان سفر، گفتگوهای میان این دو شخصیت، داستان را پیش می‌برد و از خلال همین دیالوگ‌هاست که خواننده با دغدغه‌های فلسفی، تفاوت‌های طبقاتی، و چالش‌های درونی آن‌ها آشنا می‌شود. داستان نه‌تنها به تضاد میان انتظارات و واقعیت می‌پردازد، بلکه رابطه‌ی میان انسان و طبیعت را نیز به شکلی زیبا و گاه طنازانه به تصویر می‌کشد. در کنار توصیف‌های دقیق و شاعرانه از مناظر طبیعی ژاپن، لایه‌هایی از طنز ظریف نیز در روایت تنیده شده که به شخصیت‌ها عمق بیشتری می‌بخشد.
این اثر، بازتابی از سبک خاص ناتسومه سوسه‌کی در ترکیب سنت‌های ادبی ژاپنی با عناصر مدرن غربی است. سوسه‌کی با زبانی موجز و در عین حال عمیق، خواننده را به درنگ درباره‌ی معنای تجربه، انتظار، و گذر زمان دعوت می‌کند. «دویست و دهمین روز» فراتر از یک داستان ساده‌ی سفر، مراقبه‌ای ادبی‌ست درباره‌ی انسان معاصر، جست‌وجوی معنا در دل طبیعت، و هنر پذیرش آنچه که شاید هرگز مطابق انتظار ما رخ ندهد.
درباره ناتسومه سوسه کی
درباره ناتسومه سوسه کی
ناتسومه سوسه‌کی    Natsume Sōseki  نویسنده‌ی اهل ژاپن متولد فوریه سال 1867 است. این نویسنده که با نام ناتسومه کین نوسو نیز شناخته می‌شود در محیطی متمول کودکی خود را گذرانده است. در آن زمان در کشور ژاپن قانون اجباری برای گذراندن دوره‌ی ابتدایی و راهنمایی بود که ناتسومه سوسه‌کی علاوه‌بر شرکت در آن کلاس‌ها  زبان چینی را نیز فراگرفت. ناتسومه سوسه‌کی پس از پایان تحصیلاش به روزنامه‌نگاری و تدریس در دانشگاه مشغول شد و با دریافت بورسیه راهی لندن شد. در انگلستان تمام وقتش را صرف خواندن ادبیات قرن نوزده میلادی کرد و به سیر تحول غرب اشراف پیدا کرد. تسلط او به زبان انگلیسی سبب شد فراتر از ادبیات شرق قدم بردارد و به عنوان یک ژاپنی در حالی‌که غرب را مطالعه می‌کرد غرق فرهنگ غرب نشد.ناتسومه عمر درازی نداشت و در سال‌های آخر عمرش به سرودن شعر مشغول بود. او بر اثر بیماری که سال‌های آخر عمرش را تحت تاثیر قرار داده بود در سال 1916 درگذشت.
مقالات مرتبط با کتاب دویست و دهمین روز
«ناتسومه سوسه‌کی»: نابغه‌ای در ادبیات ژاپن
«ناتسومه سوسه‌کی»: نابغه‌ای در ادبیات ژاپن
ادامه مقاله
برترین نویسندگان در «ادبیات ژاپن»
برترین نویسندگان در «ادبیات ژاپن»

در این مطلب می خواهیم با برخی از بزرگترین نویسندگان ژاپنی بیشتر آشنا شویم

نظر کاربران در مورد "کتاب دویست و دهمین روز"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کتاب شیرین و قشنگیه و ترجمه هم خوب بود

1403/12/29 | توسطامیرمحمد حصاری - کاربر سایت
0
|