1. خانه
  2. /
  3. کتاب مونا وانا و دو نمایش نامه دیگر

کتاب مونا وانا و دو نمایش نامه دیگر

5 از 1 رأی

کتاب مونا وانا و دو نمایش نامه دیگر

Monna Vanna
مترجم:
انتشارات: علمی و فرهنگی
ناموجود
114000
معرفی کتاب مونا وانا و دو نمایش نامه دیگر
کتاب « مونا وانا و دو نمایش نامه دیگر» نوشته « موریس مترلینک» توسط انتشارات علمی و فرهنگی منتشر شده است.
موریس مترلینک یکی از درام نویسان بزرگ تاریخ به حساب می آید که هرکدام از آثار او در نوع خود انقلابی بوده اند. هم از نظر محتوا و هم در ساحت فرم نمایشنامه های او آوانگارد محسوب میشوند.در این سه نمایش نامه مشهور به فارسی ترجمه شده است، نخستین نمایش نامه مونا واناست: زادگاه وانا، پیز در تنگنای محاصره دشمنان از پای در می آید، اما سردار سپاهیان دشمن. که دلباخته مونا واناست . آزادی مردم پیز را در گرو تسلیم او میداند و او از این آزمایش سربلند بیرون می آید. نمایش نامه پله آس و ملیزاند،سرگذشت دردناک دو عاشق دلخسته است که در آخرین دیدار، هر دو به دست گولو، شوهر ملیزاند. و برادر پله آس از پای در می آیند.
مترلینگ در نمایشنامه های خود همواره انسان دوستی و عشق پاک و میهن پرستی و فداکاری در راه خلق را ستوده است.
درباره موریس مترلینک
درباره موریس مترلینک
موریس پُلیدور ماری برنار مترلینک (به فرانسوی: Maurice Polydore Marie Bernard Maeterlinck) نویسنده، شاعر و فیلسوف بلژیکی بود. مترلینک در سال ۱۸۶۲ در شهر گنت در قسمت فلاندر کشور بلژیک متولد شد. زبان آلمانی و فرانسه را در خانواده فراگرفت و در مدرسه زبان لاتین آموخت. وی تحصیلات مقدماتی را در مدرسه سن بارب به پایان برد و جهت فراگیری رشته حقوق، فلسفه و حشره‌شناسی وارد دانشگاه گردید و مدارج آن را با موفقیت پشت سر نهاد و پس از فارغ‌التحصیلی به سال ۱۸۸۴ به عضویت کانون وکلای دادگستری شهر کان درآمد و بعد به ریاست این کانون رسید.
اما محیط آنجا نتوانست روح کاوشگر او را آرام سازد، لذا به سال ۱۸۸۷ به فرانسه رفت؛ ولی چند ماه پس از ورودش به فرانسه به علت مرگ پدر مجبور به ترک آنجا شد و دوباره به شهر کان مراجعت نمود. مرگ پدر اثر عجیبی در وی گذاشت و عاملی گشت که غور او را در فلسفه هستی و حیات زیاد کرد و از آن پس شروع به نوشتن نمایشنامه کرد که اولین اثرش با موفقیت همراه نبود. وی مجدداً به سال ۱۸۹۶ به پاریس رفت و در آنجا تحت تأثیر آثار بزرگان مکتب سمبولیسم قرار گرفت. وی به سال ۱۹۰۰ با زنی به نام ژرژت لبلان (Georgette Leblance) آشنا شد که حکایت مادی و معنوی این زن در وی اثر فراوان داشت. او دو بار جایزه ادبیات نمایشی فرهنگستان زبان و ادبیات فرانسه را به خود اختصاص داد و به سال ۱۹۱۱ جایزه ادبی نوبل را دریافت نمود. اما به خاطر دلبستگی ملی، عضویت در فرهنگستان فرانسه را که به وی پیشنهاد شده بود نپذیرفت. مترلینک دراوج محبوبیت و شهرت به سال ۱۹۲۰ به آمریکا رفت و تا پایان جنگ جهانی دوم و اشغال بلژیک توسط هیتلر به سال ۱۹۴۰ در آمریکا ماند.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب مونا وانا و دو نمایش نامه دیگر" ثبت می‌کند