دولتها یکی از اساسیترین سکانداران جهان انسانی هستند که در قامت نهاد حاکمیتی بیشترین تأثیر سنتی را بر سرنوشت جوامع دارند. اما موج برخاسته از تحولات انقلاب صنعتی چهارم، اساسا بنیانهای ساختارهای حکمرانی را نیز نشانه رفته و در این پیچ تاریخی است که میتوان منتظر رقم خوردن سرنوشت دولت، حتی به مفهوم مطلق آن بود؛ دولتی که مشتمل بر مفهوم پساوستفالی بوده و جمعیت مشخص، سرزمین مشخص و حکومت مشخص دارای حاکمیت از شاخصههای اصلی آن است.
بر این اساس، کتاب حاضر در صدد آن است تا با توجه به این تحولات عظیم و حیاتی که بسیاری از حکمرانان کشورها و نهادهای فراملی را نیز به تکاپو انداخته، در گام اول به بررسی و درک این وقایع و فهم هستی و چیستی آنها بپردازد.
در گام دوم امر سیاسی را در این عصر مرکز پژوهش خود قرار دهد و بهصورت ویژه تأثیر این تحولات را از سویی بر ساختارهای مبتنی بر «دولت مدرن» و از سویی دیگر، بر ساختارهای سیاسی مبتنی بر «دولت اقتدارگرای شبهمدرن» تشریح کند. نهاتا نیز الگویی پیشنهاد دهد تا از مخاطرات این تحولات بکاهد و امکان تسلط شهروندان بر وجوه مختلف حیات فردی و اجتماعی خود، در پرتو ساختار متناسب این تحولات را افزایش دهد.
سیدمحمدرضا متقی، نویسنده و مولف ایرانی متولد ۱۳۷۱ می باشد.