"گشتاپو" یا "پلیس مخفی هیتلر" پژوهشی است از "حمید عشقی" که در آن به معرفی یکی از مخوف ترین و جنجالی ترین سازمان های امنیتی تاریخ می پردازد. "حمید عشقی" این اثر را در نه فصل تنظیم نموده که هر یک با نگاهی ویژه، یکی از جنبه های اساسی این نهاد ضدجاسوسی را مورد بررسی قرار داده اند.
در فصل نخست کتاب "گشتاپو" یا "پلیس مخفی هیتلر"، تاریخچه ای از پلیس مخفی دولت ارائه شده که در آن چارت سازمان این نهاد، ارتباطات آن با حزب کمونیست، پلیس مخفی اتحاد جماهیر شوروی، سازمان اطلاعات فدرال آلمان و مخالفین هیتلر بررسی شده و مطالبی پیرامون شکنجه در "گشتاپو" نیز آمده است. فصل دوم به معرفی سران و فرماندهان "گشتاپو" و فعالیت های آنان پرداخته و مهم ترین وقایع صورت گرفته به دست آنان یا در زمان فرهاندهی شان را زیر ذره بین قرار می دهد. فصل سوم مدارک مستندی از جنایات صورت گرفته توسط "گشتاپو" ارائه می کند و فصل چهارم به طور ویژه به معرفی جاسوسان زن در "گشتاپو" می پردازد. فصل پنجم افسران و ماموران آن را معرفی نموده و فصل ششم مطالبی در باب خیانت در "گشتاپو" در بردارد. "حمید عشقی" در فصل هفتم این کتاب مبارزانی که بر ضد این نهاد فعالیت می کردند را معرفی نموده و فصل هشتم لیست بلندبالایی از قربانیان "گشتاپو" عرضه می دارد. در فصل انتهایی کتاب "گشتاپو" یا "پلیس مخفی هیتلر"، ادارات "گشتاپو" و مقر و ساختمان های آن در شهرهای مختلف معرفی شده و بدین وسیله پرونده تاریخی این نهاد مخوف تکمیل می گردد.
این پژوهش طبقه بندی شده می تواند علاوه بر پاسخ به شایعات و کنجکاوی های معمول نسبت به "گشتاپو"، یک مرجع مهم تحقیقی برای دیگر محققان و تاریخ دانان و مفسرین اجتماعی به شمار بیاید.
کتاب گشتاپو