1. خانه
  2. /
  3. کتاب شورشیان آرمانخواه

کتاب شورشیان آرمانخواه

2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
3.5 از 2 رأی

کتاب شورشیان آرمانخواه

Rebels With A Cause
٪10
280000
252000
3.1 از 1 رأی

کتاب تاملاتی پیرامون تاریخ شورشیان آرمانخواه در ایران

Rebels With A Cause
انتشارات: اختران
ناموجود
11000
معرفی کتاب شورشیان آرمانخواه

کتاب شورشیان آرمانخواه نوشته مازیار بهروز، استادیار دانشگاه ایالتی سان‌فرانسیسکو است که براساس پایان‌نامه‌اش برای دانشگاه کالیفرنیا در لوس‌آنجلس شکل گرفته است. مازیار بهروز فرزند جهانگیر بهروز است که در سال‌های پیش از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ عضو حزب توده بود و با تحریریه چند نشریه حزبی همکاری می‌کرد. کتاب، گزارش فشرده و مستندی از تاریخ جنبش چپ مارکسیستی را در ایران از ۱۳۲۰ تا ۱۳۶۲ (که آخرین سازمان‌های مارکسیستی فروپاشید) دربر می‌گیرد. نویسنده کوشیده است با پیروی از روش‌شناسی علمی فرایند جنبش چپ و فراز و فرودهای آن را در متن تاریخ معاصر ایران گزارش کند و از آن مهم‌تر به پی‌کاوی علل ناکامی چپ در ایران بپردازد.
مازیار بهروز (زاده:۱۳۳۷ خورشیدی در تهران)، از تاریخ نگاران و تاریخ پژوهان معاصر، در عرصهٔ پیشینه و جریان‌شناسی جنبش چپ در ایران به شمار می‌رود. کتاب او، شورشیان آرمانخواه از منابع تحقیق پیرامون احزاب و جریانات چپ در ایران معاصر محسوب می‌شود.
مازیار بهروز را می‌توان یکی از تاریخ نگاران و تاریخ پژوهان جنبش چپ در ایران به شمار آورد. کتاب او، شورشیان آرمانخواه، که به عنوان دانشنامهٔ دکترای وی تحریر و بعدها تکمیل و به صورت کتاب منتشر شده، یکی از منابع در جریان‌شناسی احزاب چپ در ایران به شمار می‌آید. کتاب بعدی او، با عنوان تأملاتی پیرامون تاریخ شورشیان آرمانخواه، که در سال ۱۳۸۵ در تهران انتشار یافته‌است، ادامه‌ای بر کتاب قبلی او محسوب می‌گردد. وی علاوه بر چند کتاب و تعداد کثیری مقاله در ارتباط با پیشینهٔ جریانات سیاسی چپ در ایران، تحقیقات و پژوهش‌های متعددی نیز در زمینهٔ دورانهای مختلف تاریخ ایران، به ویژه عصر صفویه، عصر قاجاریه و تاریخ مشروطیت به انجام رسانیده‌است. مقالات و مصاحبه‌های متعددی از او در نشریات فارسی ایران انتشار یافته و مقالاتی نیز به زبان انگلیسی در مطبوعات گوناگون دنیا منتشر ساخته‌است.
درباره مازیار بهروز
درباره مازیار بهروز
مازیار بهروز (زاده:۱۳۳۷ خورشیدی در تهران)، از تاریخ نگاران و تاریخ پژوهان معاصر، در عرصهٔ پیشینه و جریان‌شناسی جنبش چپ در ایران به شمار می‌رود. کتاب او، شورشیان آرمانخواه از منابع تحقیق پیرامون احزاب و جریانات چپ در ایران معاصر محسوب می‌شود. مازیار بهروز در اسفند ماه سال ۱۳۳۷ خورشیدی در محلهٔ تهران پارس در شهر تهران به دنیا آمد. پدر او، جهانگیر بهروز از روزنامه نویسان با سابقه و از اعضای حزب توده ایران بود و همین امر زمینه‌ای برای آشنایی او با تاریخ جنبش چپ ایران است. مازیار بهروز پس از طی تحصیلات ابتدایی و دبیرستان خود، در سال ۱۳۵۴ و در حالیکه تنها ۱۶ سال داشت، برای ادامهٔ تحصیل به انگلستان رفت و دیپلم دبیرستان را در آنجا اخذ نمود. وی سپس برای تکمیل تحصیلات خود، به آمریکا سفر کرد و از کالج سنت مری در شمال کالیفورنیا لیسانس تاریخ و علوم سیاسی اخذ نمود (۱۹۸۲). سپس وی از دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در سانفرانسیسکو موفق به اخذ مدرک فوق لیسانس در رشتهٔ تاریخ جدید اروپا گشت (۱۹۸۶). وی سپس در دانشگاه کالیفرنیا (یو سی ال ای) واقع در لوس آنجلس در رشته تاریخ دوران جدید خاورمیانه به اخذ دکترا نائل آمد (۱۹۹۳). وی دانشنامهٔ دکترای خود را به جریان‌های سیاسی چپگرا در ایران معاصر اختصاص داد که این دانشنامه، بعدها به صورت کتابی با عنوان شورشیان آرمانخواه به چاپ رسید.
بهروز پس از اخذ دکترا، در دانشگاههای آمریکا مشغول به تدریس شد و هم‌اکنون به عنوان دانش یار در رشته تاریخ، در دانشگاه ایالتی سانفرانسیسکو به تدریس مشغول است.
نظر کاربران در مورد "کتاب شورشیان آرمانخواه"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

درود. این کتاب ، ادامه‌ی کتاب "شورشیان آرمانخواه" است و شامل مقالات و مصاحبه هایی هست که پس از انتشار آن کتاب نوشته و انجام شده . این دو کتاب یکی نیست و بهتر است با هم تهیه شود

1401/06/28 | توسطnobody
4
|

چپ ایران نتوانست جامعه ایران را خوب بشناسد و از طریق ارتباط با مردم ایران، یک زبان و یک فرهنگ لغت را ایجاد کند که بتواند با مردم ایران به‌خصوص با کارگران و دهقانان که خودش را نماینده آن‌ها می‌دانست صحبت کند. همچنین نتوانست به دغدغه‌ها، مشکلات و مسایل مردم به درستی پی ببرد. به تعبیری نتوانست بفهمد مشکل توده مردم چیست.

1399/05/15 | توسطمحسن حسن پور
12
|
پاسخ ها

اشتباهی لایک دادم. ولی این واقعا مسخرست که بعد از این همه سال هنوز کسانی داعیه‌ی چپ گرایی داشته باشند. اون هم با سابقه‌ی درخشانی که چپ‌ها از خودشون به جا گذاشتن و به جا می‌گذارند.

1400/02/11|توسطسحر شالباف
9

درست میگی محسن ، چپ ایرانی پایگاه توده ای نداشت . تولیدات فکریش توسط روشنفکرانی صورت میگرفت که اساساً جزو طبقه‌ی تحصیلکرده و متوسط شهری یا حتی خرده بورژوای مالک و زمین دار بودن ( امثال تقی ارانی و خلیل ملکی و ... ) اکثر طرفدارانش هم یا دانشجویان بودن یا همین طبقه متوسط و روشنفکر .

1400/12/26|توسطاشکان نعمت زاده
4