1. خانه
  2. /
  3. کتاب شعر نو از آغاز تا امروز

کتاب شعر نو از آغاز تا امروز

نویسنده: محمد حقوقی
5 از 1 رأی

کتاب شعر نو از آغاز تا امروز

(2 جلدی)
Sher-e Now
انتشارات: نشر ثالث
ناموجود
350000
معرفی کتاب شعر نو از آغاز تا امروز
"شعر نو از آغاز تا امروز" اثری است از "محمد حقوقی" که با سابقه ی بیش از نیم قرن فعالیت مداوم در عرصه ی ادبیات و شعر فارسی، به عنوان یکی از برجسته ترین ادیبان و منتقدان ایرانی شناخته می شود. وی از چهره های اصلی تاثیرگذار در انتشار یکی از مهم ترین مجلات منتشر شده در زمینه ی داستان نوبسی، شعر و ترجمه، تحت عنوان "جنگ اصفهان" بود. "محمد حقوقی" در کنار دیگر هم قطارانش نظیر "هوشنگ گلشیری"، "محمد کلباسی"، "ابوالحسن نجفی"، "جلیل دوستخواه" و "هرمز شهدادی" با فعالیت در مجله ی "جنگ اصفهان" ، اثر قابل توجهی بر جریان داستان نویسی و شعر معاصر گذاشت و حاصل هم فکری این بزرگان ادب معاصر، اتفاقات مثبتی در عرصه های نامبرده بود.
"محمد حقوقی" با چنین سابقه ی غنی و درخشانی، در کنار تسلطی که به ادبیات کلاسیک و اصول نقد مدرن دارد، کتاب "شعر نو از آغاز تا امروز" را به رشته ی تحریر درآورده که تاریخچه ی ارزشمندی را از سال های ابتدایی شعر نو یعنی دهه 1300، تا هفت دهه پس از آن بررسی می کند. نقد وی در این کتاب بیشتر بر صنعت های ادبی و ساختار اشعار برقرار است و علاوه بر این گلچین دلپسندی را از اشعار خواندنی و خیره کننده ی شعر معاصر به دست می دهد. تقسیم بندی اشعار نیز براساس دهه ی سرایش آن بوده و انتخاب این شعرها، براساس معیارهای مقرر و مشخصی صورت گرفته است. به این ترتیب ممکن است از یک شاعر، در چند دهه ی مختلف شعرهای مختلفی ببینیم، چرا که گزیش براساس معیارهاست و در گروی توجه به خط فکری شاعر نبوده است. این ویراست جدید که با تجدیدنظر کامل نسبت به چاپ های قبلی آن منتشر شده، با همکاری نشر ثالث در اختیار خوانندگان قرار گرفته است.
درباره محمد حقوقی
درباره محمد حقوقی
محمد حُقوقی (۱۳۱۶ در اصفهان - ۸ تیر ۱۳۸۸ در اصفهان) شاعر و منتقد ادبی معاصر بود. وی از جمله نویسندگان گروه ادبی جنگ اصفهان بوده‌است. عمده آثار حقوقی در نقد و معرفی شاعرانی نظیر نیما یوشیج، سهراب سپهری، احمد شاملو، مهدی اخوان ثالث و فروغ فرخزاد بوده‌است. محمد حقوقی در ۱۳ اردیبهشت ۱۳۱۶ در اصفهان زاده شد. سال‌های دبستان و دبیرستان خود را در زادگاهش اصفهان گذراند. با توجه زمینه خانوادگی از همان سال‌های دبیرستان به ادبیات علاقه‌مند شد. در سال ۱۳۳۷ وارد دانشسرای عالی شد و از استادانی چون جلال الدین همایی، محمد معین، پرویز ناتل خانلری محمد مقدم و حسین عریضی بهره‌مند می‌شود. نخستین شعرهایش در سال ۳۸ و ۳۹ منتشر می‌شود و در همین سال هاست که با نادر نادپور، سیمین بهبهانی، سیاوش کسرایی، منوچهر آتشی و بهرام صادقی آشنا می‌شود. پس از فارغ‌التحصیلی به اصفهان بازمی‌گردد و مشغول به تدریس در دبیرستان می‌شود.
محمد حقوقی به همراه هوشنگ گلشیری، محمد کلباسی، فریدون مختاریان و جلیل دوستخواه اولین هیئت تحریریه جنگ اصفهان را تشکیل می‌دهند و در تابستان ۱۳۴۴ نخستین شماره جنگ اصفهان را منتشر می‌کند. با پیوستن احمد گلشیری، ابوالحسن نجفی و احمد میرعلایی به جنگ اصفهان حوزه فعالیت این گروه گسترش می‌یابد.
محمد حقوقی در ادامه فعالیت‌های ادبی، مقاله «کی مرده کی بجاست» را در سال ۱۳۴۵ و دو سال بعد مقاله دیگری با عنوان «از سرچشمه تا مصب» را می‌نویسد و به آسیب‌شناسی شعر معاصر ایران می‌پردازد. در سال ۱۳۴۸ مجموعه‌های «زوایا و مدارات» و «فصل‌های زمستانی» را منتشر می‌کند. در سال ۱۳۵۱ مجموعه دیگری از سروده‌های حقوقی با عنوان «شرقی‌ها» منتشر می‌شود.
محمد حقوقی دوشنبه هشتم تیرماه ۱۳۸۸ در زادگاه خود اصفهان درگذشت.
دسته بندی های کتاب شعر نو از آغاز تا امروز
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب شعر نو از آغاز تا امروز" ثبت می‌کند