1. خانه
  2. /
  3. کتاب موسیقی در فلسفه و عرفان

کتاب موسیقی در فلسفه و عرفان

3.8 از 1 رأی

کتاب موسیقی در فلسفه و عرفان

Music in Islamic Philosophy and Theosophy
انتشارات: مرکز
ناموجود
42000
معرفی کتاب موسیقی در فلسفه و عرفان
در این پژوهش ابتدا سه نگاه کلامی،فلسفی و عرفانی به موسیقی مطالعه میشود، دیدگاه های کلامی مرتبط به موسیقی در سه حوزه ی فکری معتزله، اشاعره و شیعه بررسی میشود و در بخش مربوط به دیدگاه های حکمی و فلسفی نیز سه حوزه ی مشا اشراق و حکمت متعالیه مورد کاوش قرار میگیرد و در پایان دیدگاه های عرفانی معرفی میشوند که عبارت اند از عرفان نخستین، عرفان نظری، مولویه، و سایر عرفا و متصوفه. در بخش دوم این کتاب میزان باورپذیری آرا متکلمان، فلاسفه و عرفا در زمینه ی موسیقی در نزد جوانان امروز اهل موسیقی در ایران بررسی میشود.این بخش حاصل یک سلسله تحقیقات میدانی است. در بخش پایانی این کتاب چالش تفاوت نگاه جوان امروز ایرانی با دیدگاه های وارد شده از غرب مورد کنکاش قرار میگیرد.
درباره محمدرضا آزاده فر
درباره محمدرضا آزاده فر
محمدرضا آزاده‌فر (زادهٔ ۱۰ آبان ۱۳۴۸ در اصفهان) اتنوموزیکولوژیست و نوازندهٔ سنتور است. او در سنین نوجوانی فراگیری موسیقی را در هنرستان موسیقی اصفهان آغاز کرد. همزمان با موسیقی، به آموختن مبانی سینما و عکاسی در سینمای جوان پرداخت. در سال ۱۳۶۷ وارد دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر تهران شد. پس از فارغ‌التحصیل شدن از این دانشکده برای ادامهٔ تحصیل وارد مقطع کارشناسی ارشد پژوهش هنر با گرایش موسیقی شد. پس از اتمام تحصیلات کارشناسی ارشد در کنکور سراسری اعزام دانشجو به خارج از کشور در سال ۱۳۷۴ شرکت نمود و با کسب رتبه اول در سال ۱۳۷۸ برای ادامهٔ تحصیل در مقطع دکتری به انگلستان عزیمت کرد.
آزاده‌فر دورهٔ دکتری اتنوموزیکولوژی را در دانشگاه شفیلد انگلستان با رتبهٔ عالی در سال ۲۰۰۳ (۱۳۸۲) به پایان رساند و پس از آن وارد دورهٔ فلوشیپ اتنوموزیکولوژی دانشگاه SOAS لندن گردید. آزاده‌فر پس از اتمام این دوره ,در سال 2005 به ایران بازگشت و به عنوان عضو هیئت علمی دانشکدهٔ موسیقی دانشگاه هنر تهران به کار پرداخت. وی به سال ۱۳۹۷ موفق به کسب رتبهٔ استاد تمامی در این دانشکده شد.
آزاده‌فر از سال ۱۳۸۹ تا ابتدای سال ۱۳۹۳ به عنوان رئیس دانشکدهٔ موسیقی به کار خود ادامه داد و پس از آن نیز به عنوان مدرس در آن دانشکده مشغول کار می‌باشد.
آزاده‌فر در دورهٔ زندگی علمی خود توانست رشتهٔ اتنوموزیکولوژی را در دانشکدهٔ موسیقی پایه‌گذاری کند و کتاب‌ها و مقالات متعددی در زمینه‌های مختلف موسیقی به رشتهٔ تحریر در آورد. در تابستان سال ۲۰۱۴ شورای بین‌المللی موسیقی سنتی (ICTM) آزاده‌فر را به عنوان نمایندهٔ این انجمن در ایران منسوب کرد. در سال ۱۳۹۷ تندیس کتاب برگزیدۀ خانه موسیقی ایران در بخش پژوهش به آزاده‌فر برای تألیف کتاب ساختار ملودی در موسیقی ایرانی اعطا شد.
دسته بندی های کتاب موسیقی در فلسفه و عرفان
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب موسیقی در فلسفه و عرفان" ثبت می‌کند