1. خانه
  2. /
  3. کتاب مقدمه ای بر دین ایران باستان

کتاب مقدمه ای بر دین ایران باستان

3.8 از 1 رأی

کتاب مقدمه ای بر دین ایران باستان

An Introduction to Ancient Iranian Religion
ناموجود
60000
معرفی کتاب مقدمه ای بر دین ایران باستان
هدف از انتشار مجموعه “هزاره های دنیای باستان” این است که برگزیده ترین آثار پژوهشگران، محققان و ایران شناسان داخلی و خارجی را در حوزه مطالعات تاریخ و تمدن ایران باستان و دیگر سرزمین ها در اختیار علاقمندان بگذارد.
این مجموعه تمامی ابعاد پژوهش های بنیادین دنیای باستان را دربر می گیرد؛ از تواریخ سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی گرفته تا تواریخ عمومی، باستان شناسی، اساطیر، آیین ها و ادیان، زبان های باستان، تاریخ هنر، فرهنگنامه ها و همچنین ترجمه منابع دست اول همچون آثار کلاسیک یونان و روم.
اما کتاب حاضر، اساس توجه خود را بر مطالعه ادیان و مبانی اعتقادی ایرانیان باستان قرار داده است. ویلیام و. مالاندرا عضو مشاوران دایره المعارف ایرانیکاست. او در زمینه مطالعات تمدن ایران و هند باستان، تاریخ ادیان، زبان شناسی زبان های هندو ایرانی، زبان های ایران باستان و میانه و همچنین سانسکریت از شهرت خاصی برخوردار است. جوایز متعددی در این حوزه ها به دستآورده و مقالات بسیاری تالیف کرده است. کتاب “مقدمه ای بر دین ایران باستان” را می توان مهم ترین اثر مالاندرا دانست که درواقع درآمدی است بر باستانی ترین شکل های کیش زرتشتی که از متون اوستایی و کتیبه های هخامنشی بازشناسی شده است. به عقیده او، ایزدانی مانند اهورامزدا، مهر، سروش و بنمایه هایی چون آتش، هوم و فره، ریشه در باورهای کهن آریائیان پیش از زردشت داشته اند و این پیامبر در پی ریزی دین خود نه تنها همه باورهای کهن ایرانیان را طرد نکرد بلکه بخش مهمی از آن را به نفع کیش جدید خود به کارگرفت.
این کتاب از 17 فصل بانضمام مقدمه مولف بر ترجمه فارسی، سخن مترجم، کوته نوشته ها و نشانه ها، راهنمای آوانگاری، یادداشت ها، واژه نامه، کتاب نامه و نمایه تشکیل شده است.
درباره ویلیام دبلیو مالاندرا
درباره ویلیام دبلیو مالاندرا
ویلیام مالاندرا (William Malandra) در 1942 در فیلادلفیا به دنیا آمد. مدرک لیسانس فلسفه اش را در سال 1964 از کالج هاورفورد دریافت کرد. سپس در 1966 فوق لیسانس ادیان‌شناسی را در دانشگاه براون و در 1971 زبانشناسی هندی-ایرانی در دانشگاه پنی سیلویا دریافت کرد. تز دکترای او تحت اداراه پروفسور مارک درسدن، فرَوَشی یَشت بود. او به مدت 30 سال تاریخ باستان ایران و هند را در دانشگاه مینه‌سوتا تدریس می‌کرد تا اینکه در سال 2003 بازنشسته شد. بعد از آن به عنوان آسیا‌شناس به دانشگاه تکزاس تا سال 2007 پیوست و دروس مربوط به زرتشتیان و ایران باستان را تدریس کرد.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب مقدمه ای بر دین ایران باستان" ثبت می‌کند