1. خانه
  2. /
  3. کتاب مهدی اخوان ثالث : نقد و برسی شعر معاصر

کتاب مهدی اخوان ثالث : نقد و برسی شعر معاصر

3.3 از 1 رأی

کتاب مهدی اخوان ثالث : نقد و برسی شعر معاصر

تقریرات درس اخوان ثالث در دانشگاه تهران به همراه چند مقاله انتقادی
Contemporary Poetry Review
ناموجود
260000
معرفی کتاب مهدی اخوان ثالث : نقد و برسی شعر معاصر

اخوان ثالث در زمینه شعر، داستان کوتاه و ترجمه فعالیت می‌کرد و آثار فراوانی را به زبان فارسی منتشر کرده است. شعرهای او به شیوه‌ای متفاوت و نوین نگارش شده‌اند و با استفاده از تصاویر غنی و زبان شاعرانه، احساسات و تجربیات خود را به خواننده منتقل می‌کنند. او یکی از شاعران برجسته دهه ۵۰ میلادی در ایران بود و آثارش همچنان در بین علاقه‌مندان به ادبیات و شعر محبوبیت دارند.

در ابتدای کتاب نوشتاری از دکتر شفیعی کدکنی آورده شده که به برخی از ویژگی‌های شعری اخوان ثالث اشاره کرده است. در بخشی از این نوشتار آمده است: «اخوان در شعر و در نثر صاحب اسلوب خاصی بود. یک قطعه شعر او (چه کلاسیک و چه مدرن) در میان صدها قطعۀ مشابه، خود را ممتاز از همه نشان می‌دهد. نثر او نیز چنین است. کافی است یک فقره از آن را در میان چندین صفحه از نوشته‌های دیگران قرار دهید. او با نخستین سطر، اسلوب خود را نشان می‌دهد».

نوشتار بعدی کتاب به قلم خود اخوان ثالث است که در این نوشتار او اشاره‌ای به آغاز شاعری خود کرده و سپس زبان شاعری‌اش را تبیین کرده است. نوشتار سوم کتاب دربارۀ زندگی و هنر شاعری اخوان ثالث است. در نوشتار چهارم این کتاب به تدریس اخوان ثالث در سال 1358 در دانشگاه تهران با موضوع «نقد و بررسی شعر معاصر» اشاره‌ای گذرا شده است.

نوشتارهای بعدی کتاب در واقع درس‌گفتارهای اخوان ثالث در کلاس درس است که ابتدا با مقدمه‌ای بر نقد و بررسی شعر معاصر آغاز شده و در ادامه دربارۀ شعر «هوای تازه» از شاملو، «زمین» سایه، «جزیره» زهری، و سهراب سپری و نیما و فروغ مطالبی بیان شده است.
درباره یدالله جلالی پندری
درباره یدالله جلالی پندری
دکتر یدالله جلالی پندری در اسفند 1337 در روستای پندر از توابع شهرستان تفت استان یزد به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی و متوسّطه را در یزد به پایان برد؛ آن گاه در مهر 1356ش برای ادامۀ تحصیلات راهی تهران شد و سه دورۀ آموزشی کارشناسی (1356-1364)، کارشناسی ارشد (1365-1368) تا دکترای زبان و ادبيّات فارسی (1368-1377) را در دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران گذراند. او پس از طیّ فراز و نشیب هایی در زندگی، و هم زمان با تحصیلات عالیه ،مدیر گروه زبان و ادبیّات فارسی دانشگاه پیام نور اردکان (1368-1373) و مدیر گروه زبان و ادبیّات فارسی دانشگاه پیام نور تفت (مهر 1369-1373) بود که در این دو دانشگاه دروس مرجع شناسی و روش تحقیق و آیین نگارش را تدریس می کرد. وی پس از آنکه دوره ای چند ساله مدرّس دانشگاه یزد بود در سال 1375 به عضویّت هیئت علمی دانشگاه یزد درآمد.
دسته بندی های کتاب مهدی اخوان ثالث : نقد و برسی شعر معاصر
مقالات مرتبط با کتاب مهدی اخوان ثالث : نقد و برسی شعر معاصر
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب مهدی اخوان ثالث : نقد و برسی شعر معاصر"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

باین کتاب، یک اثر خوب و کاربردی برای کارشناسان ادب پارسی و دیگر دوستداران شعر و ادب ایران زمین است.

1402/06/02 | توسطسید مجتبی میری هزاوه
0
|