این کتاب به شکل درخشانی به واکاوی آثار بزرگ می پردازد و پرده از معماری و الگوی بزرگی آن ها برمی دارد.
اثری که نه تنها برای نویسندگان، بلکه برای مخاطبین هم حرف هایی برای گفتن دارد.
تأملی بر نویسندگی و ارتباط درست آن با زندگی.
خیلی از اوقات به سرم می زد برای یکی از این بزرگان، نامه ای بنویسم؛ آن روزها همه شان زنده بودند و من در کودکی ام با روزهای بزرگی و شهرت آن ها، معاصر و محشور بودم. دلم می خواست برایشان نامه بنویسم و بپرسم راه و رسم نویسنده ای بزرگ شدن مثل ایشان چیست؟ اما هرگز جرأت نکردم چنین کنم، درست به لحاظ همان بدبینی، خودانکاری و خودممنوعی.
یکی از جمله یقین هایی که بنده به راحتی و به وضوح آن را برای شما می خواهم مطرح کنم و در میان قفسه ی پرآشوب و به هم ریخته ی دهن و سینه ام در میان انبوهی از بی اطمینانی گاه گم اش می کنم، این است: نویسنده خود به نیکی واقف است که یکی از بهترین مواهبی که ممکن است برایش پیش آمده و بر او رخ نموده باشد، همانا میل و امر نوشتن است. گفتم میل نه قریحه و این موهبت دقیقا در اعماق درون وی می جوشد و می خروشد.
اگر اشتباه نکنم، در تمامی تردیدهایم، یقینی می جوشیده که بعید است خطا کرده و آن را تردید دانسته باشم. هر انسانی در دوران کودکی و نوجوانی در بطن عواطف و در عمق اندیشه ها و تمایلاتش، یک حس پیش آمادگی و علاقه مندی بنیادین در شبح سازی از انسان های مورد علاقه ی خود دارد. انسان هایی از دنیاهای دیگر، از آفرینش های متفاوت و مغایر با دنیایی که خود در ان به سر می برند.
بیش از هر ژانر و سبک دیگر، این «رئالیسم جادویی» بود که دوران شکوفایی «ادبیات آمریکای لاتین» را در قرن بیستم تعریف کرد
این رمان نیز مانند سایر آثار «بارگاس یوسا»، روایتی جذاب و خوش ساخت دارد
نویسندگی برای بارگاس یوسا همیشه سلاحی در برابر ناامیدی و استبداد بوده است و آثار او همواره تلاشی برای مقابله با امواج جریانات سیاسی و فکری آسیب زا بوده اند.