روشن گرانه.
داستانی سرگرم کننده و هشداردهنده.
اثری خیره کننده.
مادرم بازویم را گرفت و مرا از در سرویس ساختمان فرمانداری به خیابان برد. به سمت خاکریز اگیگرن به راه افتادیم. آخرین روزهای 1946 یا نخستین روزهای 1947 بود اما امتحانات مدرسه سالسیان خاتمه یافته بود. من کلاس پنجم را به پایان رسانده بودم و در پیورا تابستان با نور سفید و گرمای خفه کننده اش از راه می رسید. مادرم بی آنکه صدایش بلرزد گفت: تو می دانستی مگر نه؟
می کوشیدم به کمک واقعیت هایی که این جا و آن جا کشف می کردم، حقیقت را بازسازی کنم، و وقتی پر کردن جاهای خالی ناممکن می شد، نیروی خیال را به یاری بطلبم.
گویی جهان از شدت تعجب فلجم کرده بود. پدرم زنده است؟ پس در تمام مدتی که فکر می کردم مرده، کجا بود؟
این رمان نیز مانند سایر آثار «بارگاس یوسا»، روایتی جذاب و خوش ساخت دارد
مطالعه ی فلسفه به منظور درک چگونگی تکامل ذهن و اندیشه ی بشر در طول زمان، اهمیت بسیاری دارد
می توان گفت که هدف اصلی این ژانر، «زندگی بخشیدن به تاریخ» از طریق ساختن داستان هایی درباره ی گذشته یا یک دوره ی تاریخی خاص است.
نویسندگی برای بارگاس یوسا همیشه سلاحی در برابر ناامیدی و استبداد بوده است و آثار او همواره تلاشی برای مقابله با امواج جریانات سیاسی و فکری آسیب زا بوده اند.
صبر میکنم تا یه مترجم واقعی این اثر رو ترجمه کنه🥲
ماهی در آب روایتی است از تأثیرگذارترین صحنههای نیمه اول زندگی یوسا (او در این کتاب مشخصاً به چند دهه نخست زندگیاش پرداخته) که داستانوار به هم پیوندیافته است. شرح درونیترین احساسات او در موقعیتهای گوناگون زندگیست. از این منظر پر بیراه نیست اگر از آن به عنوان یکی از جذابترین آثار یوسا یاد کنیم. روایتی درباره علاقهمندی یوسا به خواندن و نوشتن، کتابهایی که بر او تأثیر گذاشته و اتفاقاتی که او را به سوی بدل شدن به عنوان نویسندهای موفق رهنمون شده است.
کتاب در متن اصلی ۴۸۰ صفحه است. اینکه خانم کیهان چه طوری ترجمه کرده اند و از شاخ و برگ چه مطالبی زده اند(همان گونه که در ترجمه آثار پل استر چنین کرده اند) تنها خدا داند و ناشر و ایشان!
کتاب در واقع درباره زندگی شخصی یوسا هست. یوسا به شرح دوران کودکی،نوجوانی خودش میپردازه. او همچنین درباره نویسندگی و فعالیتهای سیاسی خودش میپردازه. کتاب جهت شناختن بهتر یوسا بسیار مناسبه و علاقمندان قلم او اطلاعات مفیدی درباره این نویسنده معروف آمریکای لاتین به دست میآورند.