1. خانه
  2. /
  3. کتاب یادداشت های عراق

کتاب یادداشت های عراق

3.5 از 1 رأی

کتاب یادداشت های عراق

Diario de Irak
ناموجود
9800
معرفی کتاب یادداشت های عراق
ماریا بارگاس یوسا( -۱۹۳۶)، نویسنده پرویی برنده جایزه نوبل ادبیات است. «یادداشت های عراق» شرح سفر دوازده روزه یوسا به همراه دخترش به عراق در سال ۲۰۰۳ است.
شرح گفت و گوی او با چهره های سیاسی – مذهبی عراق و انسان هایی که با سقوط صدام آزاد شده اند: آزادترین مردم دنیا؛ آزادی ای که بدون قانون است و به هرج و مرج انجامیده. این کتاب در واقع شرح کشوری است که زیر سلطه حاکمی دیوانه به نازل ترین سطح سقوط کرده است. کتاب از چندین مقاله تشکیل شده که یوسا آن ها را در روزنامه های معتبر منتشر کرده است. این یادداشت ها تنها شرح سفر نویسنده ای جهانی به کشوری مصیبت زده نیست، بلکه شرح سیاست مداری نویسنده است که می خواهد تاثیر حمله نیروهای ائتلاف را روی عراق و مردم عراق بسنجد.
در مجموع یوسا با حمله نیروهای اعتلاف برای سقوط صدام حسین موافق است، هر چند گویا تا قبل از این سفر چندان موافق آن نبوده است. دلایل آن را دیوانگی صدام و شکل نگرفتن جامعه مدنی در کشوری با حاکمی خون ریز می داند. مردمی هم که با یوسا گفت و گو کرده اند و گه گداری جزو مردم عادی هستند، با وجود مشکلات فراوان شان پس از سقوط صدام (قطع آب، نبودن امنیت، قطع برق، انفجارها و ترورها و...) زندگی پس از دیکتاتور را بیشتر می پسندند تا زندگی در امنیتی پوشالی زیر سلطه حاکمی دیوانه و حزبی قرون وسطایی.کتاب از این منظر خواندنی است که دیدگاه سیاستمدار- نویسنده ای مشهور را نسبت به پدیده ای که عواقبش هنوز که هنوز است گریبان منطقه را گرفته، بیان می کند.

همچنین این کتاب حاوی مدارک و اسنادی ارزنده از عملکرد نیروهای ائتلاف در حمله به این کشور است که خواننده می تواند از تجربه عراقی هایی که به نوعی موفق شده بودند از دیکتاتوری رژیم صدام جان سالم به در ببرند، آگاه شود و قضاوت درست تری نسبت به آنچه در عراق اتفاق افتاده داشته باشد.
درباره ماریو وارگاس یوسا
درباره ماریو وارگاس یوسا
ماریو بارگاس یوسا، در ۲۸ مارس سال ۱۹۳۶ در آرکیپای پرو به دنیا آمد. وی تنها فرزند پدر و مادرش بود و والدینش پنج ماه بعد از ازدواج از هم جدا شدند. ۱۰ سال اول زندگیش را در بولیوی و با مادرش گذراند. پس از آن که پدربزرگش مقام دولتی مهمی در پرو به دست آورد، همراه مادرش در سال ۱۹۴۶ به سرزمینش بازگشت. دوران کودکی او با سختی سپری شد.در ۱۴ سالگی پدرش وی را به دبیرستان نظام فرستاد که تأثیری ژرف و پایا بر او نهاد و ایده ی نخستین رمانش را در ذهنش پروراند. نگرش داروین گرایانه ی او نسبت به زندگی حاصل تجربه ی همین دو سال است. بارگاس یوسا در رشته ی هنرهای آزاد دانشگاه لیما فارغ التحصیل شد و سپس از دانشگاه مادرید در رشته ی ادبیات درجه ی دکترا گرفت. وی در نوزده سالگی با خولیا اورکیدی، که یکی از نزدیکانش و هجده سال از او بزرگ تر بود، ازدواج کرد. ماریو بارگاس یوسا بیست ساله بود که اولین داستانش منتشر شد؛ داستان کوتاهی بود به اسم «سر-دسته ها» که در یکی از نشریات پایتخت به چاپ رسید. اما راه درازی را در پیش داشت و شاید خودش هم آن قدر جاه طلبی نداشت که روزگاری نامش را در میان سه نویسنده ی بزرگ آمریکایی جنوبی ببیند. امروز اما ادبیات پررونق آمریکای لاتین مدیون مارکز، فوئنتس و یوسا است.شهرت یوسا با نخستین رمانش، زندگی سگی آغاز شد. رمانی که در آن به تجربه های سختش در خدمت نظامی پرداخت. بدین ترتیب جهان خیلی زود با دوره ی طلایی ادبیات آمریکای لاتین آشنا شد. سرانجام، خورخه ماریو پدرو بارگاس یوسا در سال 2010 توانست جایزه ی ادبی نوبل را از آن خود کند.
ویژگی های کتاب یادداشت های عراق
  • برنده جایزه نوبل ادبیات
قسمت هایی از کتاب یادداشت های عراق

عراق، آزادترین کشور جهان است ولی از آنجا که آزادی بدون نظم و قانون هرج و مرج است، در ضمن خطرناک ترین کشور جهان هم هست. نه گمرکی هست و نه مأمور گمرکی...

مقالات مرتبط با کتاب یادداشت های عراق
برترین نویسندگان در «ادبیات آمریکای لاتین»
برترین نویسندگان در «ادبیات آمریکای لاتین»
ادامه مقاله
کتاب «روزگار سخت»: روایت «ماریو بارگاس یوسا» از گذشته ای ناآرام
کتاب «روزگار سخت»: روایت «ماریو بارگاس یوسا» از گذشته ای ناآرام

این رمان نیز مانند سایر آثار «بارگاس یوسا»، روایتی جذاب و خوش ساخت دارد

ماریو بارگاس یوسا، نویسنده ای که نوشتن، زندگی اش بود
ماریو بارگاس یوسا، نویسنده ای که نوشتن، زندگی اش بود

نویسندگی برای بارگاس یوسا همیشه سلاحی در برابر ناامیدی و استبداد بوده است و آثار او همواره تلاشی برای مقابله با امواج جریانات سیاسی و فکری آسیب زا بوده اند.

نظر کاربران در مورد "کتاب یادداشت های عراق"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

سی چه چاپ نیکنی ؟

1402/08/03 | توسطالاسوند - کاربر سایت
8
|

باعث تأسفه که نویسنده از عملکرد جنایتکاران جورج بوش در عراق جانبداری کرده

1401/12/20 | توسطکاربر سایت
26
|
پاسخ ها

کاملأ درسته . نویسنده جنایات جنگی جورج بوش پسر و شرکاء در عراق را ماله کشی کرده

1401/12/23|توسطرستگار - کاربر سایت
26

لعنت به جورج بوش پدر و جورج بوش پسر و همکاران آدمکش شان

1402/04/21|توسطیوسفی - کاربر سایت
22

متأسفانه همیشه همین طوری بوده که جنایتکاران بدلیل حمایت‌های دولتی هم طلبکار هستند و هم جنایت خود را توجیه و به آن افتخار میکنند

1402/06/31|توسطمعتمدی - کاربر سایت
15