اگرچه کتاب های درباره ی کتاب های دیگر فراوان هستند، تعداد اندکی مثل این اثر به مخاطب نشان می دهند که خواندن کتاب باید چگونه باشد.
این پژوهش بارگاس یوسا پا را از تحلیل بینوایان فراتر گذاشته و به تعریف ذات و ماهیت رمان و داستان کمک می کند.
با درس هایی تأثیرگذار درباره ی هنر داستان نویسی.
برخوردهای تصادفی، همزمانی خارق العاده ی رویدادها، الهام ها و پیش بینی های ماورای طبیعی، غریزه ای که، با تسلط بر عقل یا نفوذ در آن، انسان ها را به سمت نیکی با شر می راند، و، علاوه بر آن، گرایشی فطری که جامعه را به سوی پیشرفت و انسان را به سوی تقوا رهنمون می شود، خصوصیات اصلی این عالم اند. در این جهان، جبر گرایی ساده انگارانه پاورقی های رمانتیک، به نحوی غریب، با مقوله ی غامض برآمده از برهان دو وجهی ابدی قضا و قدر و ضرورت یا، به بیان دیگر، مسئولیت بشری در قیاس با تقدیر فردی، هم زیستی دارد.
داستان ها به این خاطر وجود دارند. به این خاطر که ما فقط یک بار زندگی می کنیم در حالی که آرزوها و تخیلاتمان به هزاران زندگی نیاز دارند. به این خاطر که شکاف عمیق میان چیزی که هستیم و چیزی که دوست داریم باشیم، باید به گونه ای پر شود.
موضوع این است که تمام داستان ها، زندگی کردن «غیرممکن ها» را برای مخاطبین خود ممکن می سازند، آن ها را از خویشتن جدا می کنند، موانع را می شکنند و از طریق همزادپنداری با شخصیت های یک خیال، تجربه ای مشترک را بریشان رقم می زنند.
بیش از هر ژانر و سبک دیگر، این «رئالیسم جادویی» بود که دوران شکوفایی «ادبیات آمریکای لاتین» را در قرن بیستم تعریف کرد
این رمان نیز مانند سایر آثار «بارگاس یوسا»، روایتی جذاب و خوش ساخت دارد
نویسندگی برای بارگاس یوسا همیشه سلاحی در برابر ناامیدی و استبداد بوده است و آثار او همواره تلاشی برای مقابله با امواج جریانات سیاسی و فکری آسیب زا بوده اند.
کتاب وسوسه ناممکن اثری است از نویسندهی نامآشنای آمریکای جنوبی، ماریو بارگاس یوسا که به همت کاوه میرعباسی به فارسی ترجمه شده است. ماریو بارگاس یوسا با نوشتههای تاریخی و فعالیتهای سیاسیاش شهرت چشمگیری داشته؛ تا آنجا که یک بار کاندیدای ریاست جمهوری پرو شده است. او همچنین در سال 2010 به دلیل «ترسیم ساختارهای قدرت و ارائهی تصاویری قاطع از شکست، مقاومت و شورش فردی» موفق به دریافت جایزهی ادبی نوبل شد و بهخاطر کتاب «مرگ در کوههای آند» جایزهی پلانترا را از آن خود ساخت. در سال 1995 هم توانست جایزهی مهم سروانتس را به دست آورد.