1. خانه
  2. /
  3. کتاب طفلی به نام شادی

کتاب طفلی به نام شادی

3.7 از 1 رأی

کتاب طفلی به نام شادی

پنج دفتر شعر
A child named Shadi
انتشارات: سخن
٪15
530000
450500
معرفی کتاب طفلی به نام شادی

شفیعی کدکنی نام آشنا و استاد ارزشمند ادبیات ماست که تصحیح ها ، پژوهش ها و مقالاتش تاثیر ژرفی در اعتلای غنای ادبی ایران داشته است.همچنین اشعار متعددی از این استاد مطرح در سالهای متمادی به چاپ رسیده است.تازه ترین مجموعه شعر شفیعی کدکنی «طفلی به نام شادی» نام دارد که در بر دارنده پنج دفتر شعر است که توسط نشر سخن به چاپ رسیده و پس از بیست و سه سال در اختیار مخاطبانش قرار گرفته است.
کسانی که علاوه بر شاعری به اشتغالات ادبی دیگر می پردازند معمولا تاکیدی اساسی بر فرم و تکنیک میکنند و این مساله غابا موجب تصنعی شدن فضای اشعار آنهامیشود. اما این مساله در مورد اشعار دکتر شفیعی کدکنی رخ نداده است.

در مقدمه کتاب ایشان به طعنه نوشته اند: "در تمام مدت شاعری من که عمری شصت و چند ساله دارد- من همچنان آدم عقب مانده ای باقی مانده ام که نه وزن را رها کرده ام و نه قافیه را و نه معنی را، نه عشق را و نه تأمّلات وجودی را و نه ایران را. برای اثبات عقب ماندگی یک شاعر سندی استوارتر از این می توان یافت؟ آن هم در مملکتی که عقل اکثریت مردم آن به چشم شان است!" و در ادامه اضافه میکند که داوری شعر با جامعه و به خصوص جامعه آینده است و باد سیاست که بخوابد معلوم می شود وزن هر شعر چقدر است.

مجموعه شعر «طفلی به نام شادی» شامل پنج دفتر با عنوان های «زیر همین آسمان و روی همین خاک»، «هنگامه شکفتن و گفتن»، «از همیشه تا جاودان»، «شیپور اطلسی ها» و «در شب سردی که سرودی نداشت» است. «طفلی به نام شادی» مجموعه اشعار شفیعی کدکنی از 1376 به بعد است.پیش از این نشر سخن دو مجموعه دیگر از اشعار این استاد را منتشر کرده است.
شایان ذکر است که در بعضی از اشعار مجموعه «طفلی به نام شادی» محل سروده شدن ذکر شده است مانند: پرینستون،آکسفورد، لیدن یا توکیو که فضای اقلیمی در آنها قابل ردیابی است .

درباره محمدرضا شفیعی کدکنی
درباره محمدرضا شفیعی کدکنی
محمدرضا شفیعی کدکنی در نوزدهم مهرماه ۱۳۱۸ در کدکن ( نیشابور ) در خراسان[۱]شفیعی کدکنی سرودن شعر را از جوانی به شیوهٔ قدمایی آغاز کرد و پس از چندی به سبک نو مشهور به نیما یوشیج روی آورد. با انتشار دفتر شعر در کوچه باغ های نشابور نام آور شد. آثار شفیعی را می توان به سه گروه انتقادی و نظری و مجموعه اشعار خود وی تقسیم کرد. آثار انتقادی این نویسنده، شامل تصحیح آثار کلاسیک فارسی و نگارش مقالاتی در حوزه نظریه ادبی می شود، که بخشی از آن ها در زیر آورده شده اند. در میان آثار نظری شفیعی کدکنی کتاب موسیقی شعر جایگاهی ویژه دارد و در میان مجموعه اشعارش در کوچه باغ های نشابور آوازه بیشتری دارد. زمزمه ها، شبخوانی، از زبان برگ، بوی جوی مولیان، از بودن و سرودن، مثل درخت در شب باران، هزاره دوم آهوی کوهی، صور خیال در شعر فارسی، موسیقی شعر، با چراغ و آینه (در جستجوی ریشه های تحول شعر معاصر ایران)، تصحیح اسرارالتوحید نوشته محمدبن منور، تصحیح تاریخ نیشابور نوشته حاکم نیشابوری، تصحیح آثار عطار نیشابوری، تصحیح مختارنامه، تصحیح مصیبت نامه، تصحیح منطق الطیر، تصحیح اسرارنامه، تصحیح دیوان عطار و ترجمه آفرینش و تاریخ نیز از جمله آثار محمدرضا شفیعی کدکنی است.شفیعی کدکنی را باید در زمره شاعران اجتماعی دانست. او در اشعار خود تصویری از جامعه ایرانی در دههٔ ۴۰ و ۵۰ خورشیدی را بازتاب می دهد و با رمز و کنایه آن دوران را به خواننده نمایانده، دلبستگی و گرایش فراوان به آیین وفرهنگ ایرانی و بخصوص خراسان را نشان می دهد.
قسمت هایی از کتاب طفلی به نام شادی

طفلی به نام شادی، دیری است گم شده است با چشم های روشن براق با گیسویی بلند به بالای آرزو هر کس ازو نشانی دارد ما را کند خبر این هم نشان ما: یک سو خلیج فارس سوی دگر خزر

بیهوده مگو که دوش حیران شده ای سرحلقه عاشقان دوران شده ای از زلزله و عشق خبر کس ندهد آن لحظه خبر شوی که ویران شده ای

تمام آرزوهای منی،کاش، یکی از آرزوهای تو باشم

نظر کاربران در مورد "کتاب طفلی به نام شادی"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

مقدمه عجیب غریب این مجموعه و جنگ و جدل بیهوده شفیعی کدکنی با امر مدرن.

1402/04/20 | توسطکاربر سایت
0
|