1. خانه
  2. /
  3. کتاب حالات و مقامات م.امید

کتاب حالات و مقامات م.امید

5 از 1 رأی

کتاب حالات و مقامات م.امید

Statements of M.Omid
انتشارات: سخن
٪15
190000
161500
معرفی کتاب حالات و مقامات م.امید
شعر معماری زبان است و موسیقایی شدن تصویر عواطف انسانی در زبان. جز این هرچه هست سرگرمی کودکان کوی است و پیش از خداوند خود مرده است. مهدی اخوان ثالث (م. امید) یکی از معماران بزرگ زبان فارسی در عصر ماست. در میان «ماندنی»های معماری او در زبان، گاه، به نمونه هایی می رسیم که جز حیرت پناهگاهی نمی یابیم. این کتاب چشم اندازهای گوناگون زندگی و شعر اخوان ثالث را آینگی می کند و تصویری همه جانبه از شخصیت او را به خوانندگان ارائه می دهد؛ از خصوصی ترین لحظه های زندگی شخصی او تا سلوک اجتماعی و سیاسی اش. درین کتاب ما با ابعاد شگفت آور خلاقیت او آشنا می شویم؛ از نقد ساختاری و صورت گرایانة کار او تا نقد اجتماعی و روانشناسی خلاقیت هنری او. کتاب، در طول نیم قرن، بر دست یکی از نزدیک ترین یاران او، که سال ها و سال ها با او و در کنار او زیسته است، تألیف شده است. اطلاعات ویژه برخاسته از این کتاب را در هیچ جای دیگر نمی توان یافت.
درباره محمدرضا شفیعی کدکنی
درباره محمدرضا شفیعی کدکنی
محمدرضا شفیعی کدکنی در نوزدهم مهرماه ۱۳۱۸ در کدکن ( نیشابور ) در خراسان[۱]شفیعی کدکنی سرودن شعر را از جوانی به شیوهٔ قدمایی آغاز کرد و پس از چندی به سبک نو مشهور به نیما یوشیج روی آورد. با انتشار دفتر شعر در کوچه باغ های نشابور نام آور شد. آثار شفیعی را می توان به سه گروه انتقادی و نظری و مجموعه اشعار خود وی تقسیم کرد. آثار انتقادی این نویسنده، شامل تصحیح آثار کلاسیک فارسی و نگارش مقالاتی در حوزه نظریه ادبی می شود، که بخشی از آن ها در زیر آورده شده اند. در میان آثار نظری شفیعی کدکنی کتاب موسیقی شعر جایگاهی ویژه دارد و در میان مجموعه اشعارش در کوچه باغ های نشابور آوازه بیشتری دارد. زمزمه ها، شبخوانی، از زبان برگ، بوی جوی مولیان، از بودن و سرودن، مثل درخت در شب باران، هزاره دوم آهوی کوهی، صور خیال در شعر فارسی، موسیقی شعر، با چراغ و آینه (در جستجوی ریشه های تحول شعر معاصر ایران)، تصحیح اسرارالتوحید نوشته محمدبن منور، تصحیح تاریخ نیشابور نوشته حاکم نیشابوری، تصحیح آثار عطار نیشابوری، تصحیح مختارنامه، تصحیح مصیبت نامه، تصحیح منطق الطیر، تصحیح اسرارنامه، تصحیح دیوان عطار و ترجمه آفرینش و تاریخ نیز از جمله آثار محمدرضا شفیعی کدکنی است.شفیعی کدکنی را باید در زمره شاعران اجتماعی دانست. او در اشعار خود تصویری از جامعه ایرانی در دههٔ ۴۰ و ۵۰ خورشیدی را بازتاب می دهد و با رمز و کنایه آن دوران را به خواننده نمایانده، دلبستگی و گرایش فراوان به آیین وفرهنگ ایرانی و بخصوص خراسان را نشان می دهد.
دسته بندی های کتاب حالات و مقامات م.امید
مقالات مرتبط با کتاب حالات و مقامات م.امید
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
ادامه مقاله
چرا باید زندگی‌نامه بخوانیم ؟
چرا باید زندگی‌نامه بخوانیم ؟

خواندن زندگی‌نامه افراد موفق و حتی افراد غیر موفق برای همه ما لازم است. اما واقعا چه فایده مهمی برای ما دارد؟

نظر کاربران در مورد "کتاب حالات و مقامات م.امید"
3 نظر تا این لحظه ثبت شده است

میشود از نام و یاد بزرگ اخوان هم پول در آورد ،البته شفیعی کدکنی هم شهرتی دارد،اما اورژینالیته هنری فرهنگی،اخوان از جنس اصیل و جوشانه.انصافا اخوان استاد بی بدیل سخن فارسی ست،مردی از خراسان بزرگ،پهنه فرهنگی تمدن ما.تسلط و اون سرتق بودن اخوان خیلی خاصش کرد و البته اینکه در فقر بود و فلاکت هم اساس هنری بودنه..چون چیزی ورای نیازهای روزمره،آرامشون میکنه،و این در چنته هرکسی نیست که بهشون هبه کنه

1403/03/23 | توسطکیهان قربانی هگمتانه - کاربر سایت
0
|

بسیار کتاب خوبیست و قیمت آن نیز مناسب است. استاد شفیعی کدکنی در این اثر خاطرات زیبایی از اخوان ثالث نقل می‌کنند که به تمامی خواندنی و آموختنی است.

1402/10/01 | توسطسید مجتبی میری هزاوه
0
|

کتاب، گردآوری نوشته‌های قدیمی کدکنی درباره‌ی اخوان است. مقاله‌ی اول، مقاله‌ای است که او به عنوان رفیق صمیمیِ اخوان، اندکی پس از فوت او، برای ابتهاج نوشته و انصافا نوشته‌ی خوب و پر داده‌ای است. بعد از آن، مقالات یکی از یکی ضعیف‌تر می‌شوند. نیمه‌ی دوم کتاب که نقد -بیش‌تر ستایش کورکورانه‌ی- اشعار اخوان است واقعا ضعیف است و حتی تاحدی مرا درباره‌ی صلاحیت انتقادی نویسنده بدبین کرد -باید بخوانید تا بدانید چه می‌گویم!

1401/07/09 | توسطمحمد نصیری
2
|
پاسخ ها

موافقم و به نظرم کلا شفیعی کدکنی در نقد و داوری شعر حب و بغض داره. این رو در با چراغ و آینه نشون داده. حتی در مقدمه گزیده شعر دکتر خانلری هم اینو نشون داده.

1402/04/20|توسطکاربر سایت
0

حقیر نیز موافقم توقع چنین نوشته ای از علامه نبود.

1402/10/01|توسطسید مجتبی میری هزاوه
0