1. خانه
  2. /
  3. کتاب موقعیت صاحبان صنایع در ایران عصر پهلوی

کتاب موقعیت صاحبان صنایع در ایران عصر پهلوی

3.5 از 1 رأی

کتاب موقعیت صاحبان صنایع در ایران عصر پهلوی

(زندگی و کارنامه ی علی خسروشاهی)
Ali Khosroshahi
انتشارات: نشر نی
ناموجود
180000
معرفی کتاب موقعیت صاحبان صنایع در ایران عصر پهلوی
"موقعیت صاحبان صنایع در ایران عصر پهلوی" اثری است به قلم "علی اصغر سعیدی" که به طور ویژه به "زندگی و کارنامه ی علی خسروشاهی" می پردازد. تاجران و صنعت گران، به دلیل نقش گسترده ای که در چرخه ی اقتصادی ممکلت و در نتیجه ی آن، تاثیر مستقیمی که بر وضع معیشتی مردم دارند، همواره زیر ذره بین اجتماع قرار می گیرند. در هر اجتماعی، تجار و فعالان اقتصادی عمده ی منطقه، چهره هایی شناخته شده و قابل توجه اند و هر کس به نحوی، برداشت و قضاوت خود را از عملکرد آنان خواهد داشت.
یکی از برهه های مهم تاریخی از نظرگاه تحول اقتصادی، دهه ی چهل و پنجاه شمسی بود که رشد اقتصادی چهره ی خود را در معیشت مردم نیز به رخ کشید و جامعه دچار دگرگونی سبک زندگی و حرکت به سمت مصرفی شدن داشت. افزایش قدرت خرید طبقه ی متوسط اقتصادی و تاسیس نظام مدرن تبلیغ کالا، تولید و فروش و توزیع اقلام را نیز دچار رشد کرد؛ از جمله افرادی که در زمینه ی تاسیس این نظام مدرن پیشتاز بود "علی خسروشاهی"، بنیان گذار یکی از معروف ترین صنایع شناخته شده در ایران، به نام گروه صنعتی مینو بود.
در کتاب پیش رو "علی اصغر سعیدی" تلاش می کند تا با موشکافی "زندگی و کارنامه ی علی خسروشاهی"، تصویر روشنگری را از "موقعیت صاحبان صنایع در ایران عصر پهلوی" به تصویر بکشد و با مدارک و روایات متعددی که گردآوری نموده، بخشی از پیچیدگی های تاریخ تجدد صنعتی ایران را شفاف سازی کند و به این ترتیب تاثیر این دگرگونی ها را، بر معاش مردم و سبک زندگی مدرن جامعه ی ایرانی نشان بدهد.
درباره علی اصغر سعیدی
درباره علی اصغر سعیدی
علی‌اصغر سعیدی نویسنده و مترجم ایرانی متولد سال 1336 می‌باشد.
دسته بندی های کتاب موقعیت صاحبان صنایع در ایران عصر پهلوی
قسمت هایی از کتاب موقعیت صاحبان صنایع در ایران عصر پهلوی

بازار تبریز از مهم ترین فضاهای زندگی اجتماعی مردم بود. این بازار مانند همه ی بازارهای داخلی فقط مرکز دادوستد و بازرگانی نبود، بلکه با وجود کاروانسرا، بازارچه، حجره، مسجد و مدرسه ی دینی نهادی اجتماعی بود که ساخت اجتماعی و مقررات داخلی خاص خودش را داشت. وجود اوزان و مقیاس های فروش خاصی همچون « من تبریز » هم نشان دهنده ی قدیمی بودن این بازار است هم نشانه ی مقررات خاص آن. ( ۱۳) در مشاهده ای خام که هنر سفرنامه نویسان بوده است، بازار تبریز با معماری شرقی از بزرگ ترین بازارهای خاورمیانه گزارش شده است. ( ۱۴) رونق بازار تبریز تا پایان قرن نوزدهم دوام نیاورد و تجارت در این شهر رو به افول گذاشت. از مهم ترین دلایل انحطاط تجارت در تبریز گشایش کانال سوئز بود و این ضربه ای بود به رونق راه های شمالی کشور که تبریز نیز از آن سود می برد. به علاوه، ضربه ی آخر را توقف حمل ونقل از طریق روسیه به تجارت تبریز زد. از آن پس، اجناس از طریق بوشهر و بغداد به کشور می رسیدند. بعد از جنگ جهانی اول، تبریز از کاهش تجارت با شوروی و نیز انتقال عمومی تجارت به خلیج فارس لطمه ی بسیاری خورد. در اوایل قرن بیستم، سهم واردات تبریز ۲۰ درصد بود که پس از گذشت ربع قرن، به ۷ درصد کاهش یافت و صادرات نیز از ۱۴ درصد به ۸ درصد سقوط کرد. ( ۱۵) درنتیجه، شهرهای اصفهان و شیراز مرکز تجارت شدند. ( ۱۶)

نظر کاربران در مورد "کتاب موقعیت صاحبان صنایع در ایران عصر پهلوی"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

این کتاب و چند کتاب دیگه که از نشر گام نو درباره موقعیت تجار نوشته شدن کتاب‌های خیلی خوبی‌ن و واقعا ارزش خوندن دارن

1399/04/15 | توسطکامیاب قنبری
1
|