کتاب نبرد قدرت در ایران با نثری آراسته و زبانی گویا به بررسی و تحلیل تاریخی و اجتماعی ایران و روحانیت از زمان صفویان تا پیروزی انقلاب اسلامی می پردازد. در طول بحث، نیروهای سیاسی مختلف در ایران از ابعاد مختلف اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی، با حفظ انسجام بررسی شده است. نویسنده در مقدمه و در جای جای کتاب تأکید دارد که با نگاهی جامع و تحلیلی علمی و فارغ از نزاع های ارزشی و ایدئولوژیکی و با تکیه بر پایگاه نظری سعی در تحلیل معادلات قدرت میان نیروهای سیاسی در دوره های مختلف داشته است و می نویسد: «روشی که این کتاب ترجیح داده و در پیش گرفته، مبتنی بر تحلیل رفتار نیروها و بازیگران سیاسی بر اساس تحلیل موقعیت است. … این روش یک تحلیل واقع گرایانه است و با توجه به اینکه مبتنی بر مستندات و وضعیت های عینی است، همواره امکان نقد و بررسی بیشتر را برای محققان بعدی فراهم می آورد».
پاسخ سوالات زیادیدر خصوص تاریخ را می توان در این کتاب پیدا کرد. از میان همه ی نیروهای سیاسی ایران، از چپ گرایان گرفته تا روشنفکران لیبرال، همای قدرت به ناگاه بر شانه ی روحانیت نشست؛ اما چرا و چگونه؟ چه منطقی بر اذهان ایرانیان حاکم بود و چه شد که آنان با پشت کردن به مظاهر نوگرایی، «جمهوری اسلامی» را ترجیح دادند؟ چرا جامعه ی ایرانی راهی برخلاف سکولاریسم، موج غالب جهانی، در پیش گرفت؟ چرا مردم ایران از میان همه ی مخالفان رژیم پهلوی، که در میان آنان سیاست مداران کارکشته، متخصصان برجسته و مبارزان باصداقت و وطن پرست از چپ و راست بودند، روحانیان و نظام پیشنهادی آنان را برگزیدند؟ و سرانجام این که نبرد قدرت در این سرزمین به چه سویی خواهد رفت؟ .
«کوروش! شاه بزرگ! شاه شاهان! آزادمرد آزادمردان و قهرمان تاریخ ایران و جهان! آسوده بخواب، زیرا که ما بیداریم و همواره بیدار خواهیم بود!» در بیستم مهرماه ۱۳۵۰، در کنار آرامگاه کوروش کبیر، پرچم های برافراشتهٔ سه رنگ ایران در اهتزاز بود و محمدرضا شاه پهلوی درحالی که یونیفرم پرزرق و برق نظامی خود را بر تن داشت، در مقابل میهمانان بلندپایهٔ خارجی با صدایی رسا کلمات بالا را ادا می کرد. او به نیای شاهان ایران با غرور و افتخار خبر داد که «پرچم شاهنشاهی ایران پیروزمندانه در اهتزاز است؛» سپس با اطمینان به نفسی کم نظیر اضافه کرد: «سوگند یاد می کنیم که بزرگی و سربلندی این سرزمین را به عنوان ودیعه ای مقدّس که گذشتگان ما به ما سپرده اند، با اراده ای پولادین حفظ خواهیم کرد، و این کشور را سربلندتر و پیروزتر از همیشه به آیندگان خویش خواهیم سپرد…»
بین این کتاب و کتاب داستان انقلاب نوشته محمود طلوعی ، کدام را پیشنهاد میکنید؟
کتاب بسیار خوبی است نویسنده با مطالعه منابع مختلف سعی کرده است به این سوال پاسخ دهد که چرا روحانیون توانستند در انقلاب ۵۷ قدرت را به دست گیرند؟ کتاب از دوره صفویه شروع شده و با بخش بندی هر دوره نقش روشنفکران، روحانیون، درباریان، شاه، مردم، بازاریان و...رو در تحولات اون دوره بررسی میکنه قلم نویسنده واقعا خوبه و در جای جای کتاب به ویژگیهای مختلف یه مفهوم پرداخته شده..مثلا در ابتدای کتاب سه ویژگی برای روحانیت ذکر میشه( محافظه کاری، ملی گرایی، تکفیر یکدیگر) و تا انتها این ویژگیها رو بررسی و نقد میکنه.. تنها ایرادی که میشه به کتاب وارد کرد، کمبود منابع انگلیسی هستش..یعنی منابع کتاب اکثرا فارسیه و نتونسته از منابع لاتین استفاده زیادی ببره
ارزش خواندن را دارد، کتاب بسیار ارزنده و تحقیقی خوب و جامع ارائه شده
این کتاب پژوهشی جامع و ارزنده در بارهٔ چگونگی به قدرت رسیدن «روحانیت» در انقلاب بهمن ۱۳۵۷ است که میتواند مرجعِ مناسبی برای پاسخ به پرسشِ کسانی باشد که وقایعِ آن سال را به خاطر ندارند و یا بعد از انقلاب ۵۷ به دنیا آمده اند. پرسشِ کلیشه ای و تغییرناپذیری که از پدران و نسلهای قبل از انقلاب دارند. اینکه: «چرا با همهٔ رفاه و آزادیهای اجتماعی که در زمان شاه داشتید ، به همه چیز پُشتِ پا زده و انقلاب کردید؟!»
این کتاب پژوهشی جامع و ارزنده در بارهٔ چگونگی به قدرت رسیدن «روحانیت» در انقلاب بهمن ۱۳۵۷ است که میتواند مرجعِ مناسبی برای پاسخ به پرسشِ کسانی باشد که وقایعِ آن سال را به خاطر ندارند و یا بعد از انقلاب ۵۷ به دنیا آمده اند. پرسشِ کلیشه ای و تغییرناپذیری که از پدران و نسلهای قبل از انقلاب دارند. اینکه: «چرا با همهٔ رفاه و آزادیهای اجتماعی که در زمان شاه داشتید ، به همه چیز پُشتِ پا زده و انقلاب کردید؟!»
رفاه و آزادیهای اجتماعی در زمان پهلوی وضعیت خوبی نداشت. زندانیان سیاسی و وضعیت بد معیشت مردم از امارها کاملا مشخصه
کتاب قابل تأملی است. تقریباً تمام نظراتِ اصلیِ نویسنده و چکیده ای از کلِ کتاب را میتوانید در مقدمه بخوانید. پیشنهاد میکنم به دور از تعصبات سیاسی و عقیدتی، حتمأ این کتاب را بخوانید
کاربرانی که واکنش مردم به حکومت پهلوی دوم را به دلیل موافق نبودنشون با انقلاب و جمهوری اسلامی ناشی از بی سوادی و عدم مطالعه در جامعه میدونن، لطف کنن تاریخ رو حداقل از نظر افراد خود دستگاه پهلوی مطالعه کنن. برای تحلیل انقلاب باید واقعیت مذهبی بودن و سنتی بودن جامعه ایرانی رو پذیرفت. واقعیتهای حکومت پهلوی غیرقابل انکار هست و این واقعیتها و کاستیها بارها توسط عوامل خود حکومت به سران آن و به ویژه شاه گوشزد شده است. حادثه انقلاب اسلامی مربوط به هزار سال پیش نیست، اسناد و مدارک هنوز موجوده میتونید دربارهی سطح سواد سران انقلاب تحقیق کنید.
درحال مشاهده کامنتهای دوستان اهل کتاب و باسواد جامعه هستیم. واقعا از شما ممنونیم
آره واقعیتها تلخه جناب پروفسور
واقعن که آدم بی خودی هستی
چون مردم بیسواد و مذهبی بودن
چه دیدگاه علمی و پخته ای! چون خلاف نظر شما رفتار کردن و خواسته هاشون با فرهنگ دنیای غربی همخوانی نداشته بی سواد حساب میشن؟! زیاد از اون زمان چیزی نگذشته مدارک بی سوادی یا باسوادیشون موجوده
دقیقا، عوام بیسواد و مذهبی و روشنفکرها همه مارکسیست
اگر کمی راجب این نویسنده تحقیق کنید متوجه میشید که این کتاب ارزش وقت و پول شما رو داره یا نه
اگه اون زمان مردم یکم کتاب خونده بودن
جامعه کم سواد 57
معمولا کسانی که دیگران رو به بیسوادی متهم میکنن خودشون از همه بیسوادترن
ذلت در برابر ارباب غربی و تکبر در برابر هموطن شرقی، ویژگی مشترک همهی غرب گرایان
جامعه ای که اهل مطالعه نباشه.
سلام کتاب بسیار خوبی هستش .واقعا از خواندنش لذت بردم .