کتاب اختگی

Castration
مفاهیم روانکاوی
کد کتاب : 25810
مترجم :
شابک : 978-6003768116
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 80
سال انتشار شمسی : 1402
سال انتشار میلادی : 1999
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 4
زودترین زمان ارسال : 5 اردیبهشت

معرفی کتاب اختگی اثر ایوان وارد

مضامین و نمادهایی با درون مایه ی قضیب و اختگی در تاریخ بشریت رایج هستند. روانکاوان اذعان دارند که عقده ی اختگی در تجزیه و تحلیل های روان شناختی به طور مرتب مشاهده می شود. با این حال همچون ایده ای غیرقابل باور به نظر می رسد.
زیگموند فروید با استفاده از تجربیات به دست آمده از افسانه و اساطیر، تجربیات بالینی و نظریات جنسی مربوط به کودکان، عقده ی اختگی را به عنوان یکی از حیاتی ترین و تعیین کننده ترین موارد در تکامل شخصیت و رفتار جنسی انسان ها معرفی نمود. او اظهار داشت که کودکان هنگام شکل گیری آگاهی نسبت به هویت جنسی تثبیت شده ی خود، دچار هیجانات و حالات روحی می شوند که پس از انکار،تکذیب و مقاومت، سرانجام به درماندگی و اضطراب ختم شده و به شکل عقده ی اختگی در تار و پود شخصیت کودک تنیده می شود. اکنون ایوان وارد در کتاب اختگی از مجموعه ی کتاب های مفید و معتبر مفاهیم روانکاوی، دیدگاه فروید را که مدت ها مورد نزاع واقع شد، تصدیق می کند. وی با استفاده از ارجاعات متنوع فرهنگی، کتاب شناختی و بالینی، واقعیتی نشانه دار را وصف می کند که اثر اضطراب اختگی را در بخش های غیرمنتظره ی زندگی روزمره نشان داده و توضیح می دهد. این کتاب با مثال های متنوع و نمود های عینی در زندگی روزانه، این مفهوم را به خوبی می گشاید و از مد و فشن گرفته تا فوتبال و ورزش، در رویاهایمان و در تجلی ها، در خشم ناشی از حسادت و لحظات نبوغ، اثرات عقده ی اختگی را که همیشه حاضر و نامعلوم اند، به تصویر می کشد.

کتاب اختگی

ایوان وارد
ایوان بخش مدیر آموزش در موزه فروید، لندن، ویراستار سریال "ایده ها در روانکاوی" و نویسنده "فوبیا" و "معرفی روانکاوی" است.
قسمت هایی از کتاب اختگی (لذت متن)
عقدۀ اختگی مجموعه ای از باورها و هیجانات دوران کودکی است که با آگاهی در حال شکل گیری فرد نسبت به یک هویت جنسی تثبیت شده، ارتباط دارد. از جمله اینکه پسربچه ها باور دارند مادر زمانی قضیبی داشته که به دست پدر یا جانشین او قطع شده و آلت جنسی خود او نیز ممکن است به همین سرنوشت وحشتناک دچار شود. دامنۀ هیجانات  متغیر است؛ از رد و تکذیب اولیه گرفته تا مقاومت های از سر خشمی که منتهی می شود به اعتقاد به ایدۀ نامعقول مذکور و سرانجام اضطراب شدید و تسلیم نهایی. آثار اضطراب اختگی نیز مانند عقدۀ ادیپ به شیوه ای منحصربه فرد در تاروپود زندگی هر فرد تنیده می شود و نحوۀ کنار آمدن کودک با ایدۀ اختگی پیامدهای عمیقی برای او خواهد داشت. می توان اختگی  را انکار، جابه جا، فرافکنی یا جنسی کرد، یا به خود بازگرداند. دختربچه ها باور دیگری هم دارند مبنی بر این که خود آنها هم زمانی قضیبی داشته اند که وحشیانه و با بی عدالتی بریده شده است. احساس فقدان شدید یا حس آزاردهندۀ آسیب دیدگی بدن می تواند از جمله پیامدهای این اختگی خیالی باشد.