این کتاب به شما آموزش میدهد که چگونه فلسفهی مدیریتی خود را بنیانگذاری کنید. ابتدا باید شخصیت انسان را، و سپس شخصیت خودتان را شناسایی کنید. هر انسان در زندگی ماموریتی دارد که تا زمانی که آن را مشخص نکند، نمیتواند به صورت منسجم و منظم به دستاوردهای هدفمند خود بپردازد.
مثالی زنده از این واقعیت که فلسفهی مدیریتی از ابتدا ذهنیت مشخصی نداشته است، ماتسوشیتا میباشد. هنگامی که او تازه به کار خود از آغاز کرد، فلسفهی مدیریتی مناسبی نداشت و تنها اتاق کوچکی را با همراهی همسر و برادر همسرش به عنوان محل کار انتخاب کرد. اما پس از سالها تجربه و پیشروی در کسب و کار، فلسفهای که از پیش مطرح کرده بود، توانست شرکت کوچک او را از مرز نابودی نجات دهد.
ماتسوشیتا یک نوآور بزرگ بود که به فلسفهی کسب و کار در ژاپن دیدگاههای خاص خود را به ارمغان آورد. او فرهنگ بومی و اصیل ژاپنی را با تجارت جهانی به تناسب آورد و فرهنگ حرفهای بنیادین و موثری را در تمام بخشهای اقتصادی و اجتماعی این کشور ایجاد کرد.
به اعتقاد ماتسوشیتا، فلسفهی مدیریتی صحیح باید بر اساس قوانین طبیعی و اجتماعی بهوجود آید و نباید فقط نشاندهنده باورهای ذهنی مدیران باشد. مدیر همانند زیردستانش انسانی است و باید برای شادی و سعادت دیگران کار کند، نه صرفا به اهداف شخصی خود.
یک مدیر خوب باید همیشه فرض را بر این بگذارد که حق با مردم است. او باید بتواند نیازها و نگرانیهای مردم را درک کند و با ارائهی خدمات مناسب به مشتریان، دغدغههای زندگی آنها را کاهش دهد.
کتاب ثروت سازی به سبک ژاپنی