1. خانه
  2. /
  3. کتاب سعدی از دست خویشتن فریاد

کتاب سعدی از دست خویشتن فریاد

3.4 از 1 رأی

کتاب سعدی از دست خویشتن فریاد

Collected Verses
انتشارات: نیلوفر
ناموجود
225000
معرفی کتاب سعدی از دست خویشتن فریاد
یکی از ویژگی های درخشان در شعر فارسی، وجود اشعاری است که شاعر به وسیله تنها یک بیت، مفهومی را که مد نظر دارد بیان می کند. به نحوی که این بیت یا حتی مصرع، به صورت مستقل بار معنایی کاملی دارد. در اشعار سعدی و حافظ با نمونه های بسیاری از این مورد مواجه هستیم و در انتهای کلیات سعدی، چنین ابیاتی مشاهده می شود. کتاب "سعدی از دست خویشتن فریاد" اثری است که به دست "عباس کیارستمی" هنرمند خوش ذوق و سلیقه ی کشور گلچین شده و تعدادی از بهترین ابیات سعدی، نظیر کاری که این هنرمند بزرگ برای حافظ انجام داده بود، یکجا جمع آوری شده است. به این صورت همانطور که خود وی اظهار داشته، مصرع ها و ابیاتی برگزیده شده اند که مملو از مفهوم بوده و آن چنان با ابیات قبلی پیوستگی معنایی ندارند.
نظر بر این که برخی از بهترین ابیات شعر فارسی در مجموعه ی "سعدی از دست خویشتن فریاد" جمع آوری شده اند، این کتاب می تواند ارمغان دلسپندی برای افرادی باشد که آشنایی چندانی با دنیای شعر ندارند و مواجهه با این مجموعه می تواند جرقه ی علاقه ای باشد تا با اشعار سعدی و گنجینه ی شعر فارسی بیشتر آشنا شوند. از نکته های جالب توجهی که "عباس کیارستمی" در گزینش این اثر به کار گرفته، انتخاب تعدادی از ابیات است که بر مفهوم و محتوای یکسانی دلالت دارند، اما جادوی قلم شیخ اجل، هر یک را در ساختاری نو و خیره کننده ارائه می کند. این قابلیت بیان متنوع از محتواهای یکسان، "سعدی از دست خویشتن فریاد" را به مجموعه ای فریبنده تبدیل ساخته که خواندن آن، هر انسان ظریف طبعی را بر سر ذوق می آورد.
درباره عباس کیارستمی
درباره عباس کیارستمی
عبّاس کیارستمی (زاده ۱ تیر ۱۳۱۹ تهران – درگذشته ۱۴ تیر ۱۳۹۵ پاریس) کارگردان، فیلمنامه‌نویس، تدوین‌گر، عکاس، تهیه‌کننده، گرافیست و کارگردان هنری بین‌المللی، همچنین نویسنده و نقاش ایرانی بود. او فیلم‌سازی تأثیرگذار در سینمای جهان به‌شمار می‌آید، و آثار وی با استقبال فراوان ناقدان، داوران، کارگردانان، فستیوال‌ها و بنیادهای فرهنگی و هنری جهان روبه‌رو شده‌است.

کیارستمی از سال ۱۹۷۰ میلادی در کارِ سینما شروع به فعالیت کرد و بیش از ۴۰ فیلم سینمایی، کوتاه و مستند ساخت. از مهم‌ترین کارهایش می‌توان به: سه‌گانه کوکر، کلوزآپ (۱۹۹۰)، طعم گیلاس (۱۹۹۷)، و باد ما را خواهد برد (۱۹۹۹) اشاره کرد. او در دوره پایانی کارش به فیلم‌سازی بیرون از ایران روی آورد که حاصلش فیلم‌هایی مانند کپی برابر اصل (۲۰۱۰) و مثل یک عاشق (۲۰۱۲) بود.

کیارستمی علاوه بر سینما در کارهای دیگر هنری از جمله شعر، عکاسی،چیدمان،موسیقی،طراحی گرافیک، طراحی و نقاشی نیز فعال بود. او را باید در زمرهٔ سینماگران موسوم به موج نوی سینما در ایران و همتای سهراب شهیدثالث و پرویز کیمیاوی به‌شمار آورد. سادگی،استفاده از کودکان به عنوان نقش اول و قهرمان داستان، سبک مستندگونه، بهره‌گیری از فضاهای روستایی، حذف کارگردان، شاعرانگی و نیز مکالمهٔ شخصیت‌ها در سواری برخی از ویژگی‌های فیلم‌های کیارستمی است.

کیارستمی برنده چندین جایزهٔ بزرگ سینمایی است. وی پنج بار نامزد جایزه نخل طلای جشنواره فیلم کن شد و در سال ۱۹۹۷ در پنجاهمین دورهٔ جشنواره فیلم کن برای فیلم طعم گیلاس این جایزه را گرفت.وی در جشنواره‌های متعدد معتبر فیلم جهان به عنوان داور حضور داشته‌است و با ۴ دوره داوری در جشنواره فیلم کن در سال‌های ۱۹۹۳، ۲۰۰۲، ۲۰۰۵ و ۲۰۱۴ در میان هنرمندان ایرانی پیشتاز است. وی همچنین با دریافت ۳۲ دست‌آورد شخصی، پرافتخارترین هنرمند ایران به‌شمار می‌رود.او تنها کسی است که ۲ بار جایزه ویژه هیئت داوران را از جشنواره فیلم فجر دریافت کرده‌است و از این نظر رکورددار است.

قسمت هایی از کتاب سعدی از دست خویشتن فریاد

روز بازار جوانی پنج روزی بیش نیست/ نقد را باش ای پسر، کآفت بود تاخیر را

با جوانی سرخوش است این پیر بی تدبیر را/ جهل باشد با جوانان پنجه کردن پیر را

ای که گفتی دیده از دیدار بت رویان بدوز/ هرچه گویی چاره دانم کرد، جز تقدیر را

دوش ای پسر می خورده ای، چشمت گواهی میدهد/ باری حریفی جو که او، مستور دارد، راز را

همه عمر برندارم سر از این خمار مستی/ که هنوز من نبودم که تو در دلم نشستی

ترک دنیا و تماشا و تنعم گفتیم/ مهر مهری ست که چون نقش حجر، می نرود

امروز چه دانی تو که در آتش و آبم/ چون خاک شوم باد به گوشت برساند

گر بگویم که مرا حال پریشانی نیست/ رنگ رخسار خبر میدهد از سر ضمیر

نظر کاربران در مورد "کتاب سعدی از دست خویشتن فریاد"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

ابتکار و خلاقیتی که کیارستمی در انتخاب و کنار هم قرار دادن اشعار سعدی کرده موجب میشه که افرادی هم که علاقه ای به خواندن شعر ندارن به خواندنش مشتاق بشن. در هر صفحه تنها یک بیت آورده شده و مضامین مختلفی در هر صفحه مطرح میشه. گاهی اوقات با خواندن یک صفحه و یک بیت، حال خوشی به خواننده منتقل میشه. مقدمه این کتاب نیز تنها یک بیت است: به مقتضایِ زمان اقتصار کن سعدی که آنچه غایتِ جهدِ تو بود کوشیدی

1399/05/03 | توسطم. حسینی
13
|
پاسخ ها

برادر میشه بگین ما چجوری میتونیم به مفهموم این اشعار پی ببریم و معانیشون رو بدونیم

1403/06/26|توسطکاربر سایت
0