1. خانه
  2. /
  3. کتاب تقویم و تاریخ در ایران

کتاب تقویم و تاریخ در ایران

نویسنده: ذبیح بهروز
3.4 از 1 رأی

کتاب تقویم و تاریخ در ایران

Calendar and Date in Iran
انتشارات: نشر چشمه
ناموجود
52000
معرفی کتاب تقویم و تاریخ در ایران
استفاده از گاه شمار یا تقویم در ایران کهن بسیار مرسوم بوده است. در گذر زمان گاه شمارهای بسیاری به وجود آمده اند و از روش های متفاوتی برای شناخت تاریخ و تقویم استفاده شده است. یکی از کوشش های همیشگی ایرانیان، تنظیم گاه شماری بوده است که با زمان طبیعی و دوره رویدادهای کیهانی، حداکثر انطباق را داشته باشد. به همین دلیل گاه شماری همواره موضوع مهمی در تاریخ بوده است. درباره این مبحث که بسیار مهم و قابل توجه است تا به حال هیچ گونه کتابی چاپ نشده بود، تا این که ذبیح بهروز تصمیم گرفت با تحقیقات بسیار این کتاب را نگارش و منتشر کند. تقویم و تاریخ در ایران، هفت فصل دارد و هر فصل بخشی از تاریخ را معرفی می کند. تاریخ آخرین سال های حکومت ساسانیان و بخش های دیگری از تاریخ ایران، از جمله مواردی هستند که در این کتاب بررسی می شوند. مبانی تفکر این نویسنده نسبت به تاریخ، تقویم، ادیان و مذاهب، هنر، خط و زبان است که سعی کرده این تفکرات اساسی را به خوبی در کتاب بگنجاند. ذبیح بهروز، این کتاب را با نثری روان و ساده نگارش کرده است تا همه بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند. این کتاب، منبع کاملی برای شناخت تقویم و تاریخ در ایران است که به تمام علاقه مندان تاریخ و گاه شماری توصیه می شود.
درباره ذبیح بهروز
درباره ذبیح بهروز
ذبیح‌الله بهروز (زاده ۲۶ تیر ماه ۱۲۶۹ خورشیدی – درگذشت ۲۱ آذر ۱۳۵۰ خورشیدی)، نویسنده، شاعر و پژوهشگر فرهنگ ایرانی بود.
ذبیح‌الله بهروز فرزند میرزا ابوالفضل ساوجی در سال ۱۲۶۹ در تهران متولد شد. وی تحصیلات خود را در مدارس قدیمه آغاز کرد. سپس به ادامهٔ تحصیل در مدرسهٔ آمریکایی پرداخت. پس از آن برای تکمیل علوم ادبی و عربی به قاهره رفت و مدت ده سال در آنجا ماند. سپس به انگلستان رفت و در آنجا دستیار ادوارد براون و رنالد نیکلسن شد و به تدریس پرداخت. پس از چندی به آلمان رفت و از آنجا به ایتالیا و سپس به ایران بازگشت. از سال ۱۳۰۲ تا زمان بازنشستگی در دارالفنون، دانشکده افسری و مدرسه عالی بازرگانی تدریس می‌کرد.
ذبیح بهروز از نخستین کسانی بود که در شیوهٔ تحقیق ایران‌شناسان غربی شک کرد و برخی اشتباهات و شاید غرض‌ورزی‌های آنها را متذکر شد. در ستاره‌شناسی و گاهشماری در ایران باستان مطالعات گسترده‌ای به عمل آورد، و نظرهای علمی جدیدی مطرح کرد.
بهروز با دیدگاهی بر مبنای تئوری توطئه، مانویان را به‌عنوان بزرگ‌ترین دشمنان فرهنگ و تمدن ایران در طول تاریخ می‌داند. به عقیدهٔ او مانوَیان در ابتدا در صحراهای مغولستان و عربستان می‌زیسته و با توطئه‌چینی‌های خود راه را برای یورش اعراب و مغولان به ایران هموار ساخته‌اند. بهروز همچنین فرهنگ یونانی‌مآبانه را آلوده به فرهنگ یهودی دانسته و فتح ایران به‌دست اسکندر را را افسانه‌ای ساخته و پرداختهٔ غربی‌ها می‌پندارد.
بهروز در ایران مدتی کوتاه رئیس حسابداری شرکت نفت، مدّتی کارمند وزارت دارایی و مدت کوتاهی استاد دارالفنون بود و چند باری هم مترجم رضا شاه. از همهٔ این کارها به دلایل سیاسی و طرز کار ویژهٔ او کنار گرفت. اما سرانجام با وساطت چند تن از دوستانش، استاد دانشکدهٔ هواپیمایی شد و خیلی زود با درجهٔ سرتیپی همردیف بازنشسته و رئیس افتخاری کتابخانهٔ باشگاه افسران شد.
دسته بندی های کتاب تقویم و تاریخ در ایران
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب تقویم و تاریخ در ایران" ثبت می‌کند