1. خانه
  2. /
  3. کتاب دختر قهرمان

کتاب دختر قهرمان

3 از 1 رأی

کتاب دختر قهرمان

The hero girl
انتشارات: باهم
ناموجود
65000
معرفی کتاب دختر قهرمان

سلسله ی صفوی یکی از سلسله پادشاهی های تعیین کننده و اثرگذار در ادامه ی سرنوشت ایران زمین محسوب می شود و در میان شاهان صفوی، شاه اسماعیل از موقعیتی برجسته و شهرتی بسیار زیاد برخوردار است. حمزه سردادور که رمان های تاریخی و عامه پسند او در دهه های اخیر، جایگاه قابل توجهی را در میان مخاطبان ایرانی پیدا کرده است، این بار به سراغ گوشه ای دیگر از تاریخ این مرز و بوم رفته و از میان رجال مهم آن، زندگی شاه اسماعیل صفوی را برای بازگو و پردازش انتخاب نموده است.
نویسنده در کتاب حاضر که دختر قهرمان نام دارد با دقت و ظرافت بسیار، ابتدا به شرح مختصر و مفیدی از اوضاع اجتماعی و سیاسی ایران در آن دوره پرداخته و با فضاسازی تاریخی خود از زمان قبل از به قدرت رسیدن شاه اسماعیل، شروع به بازسازی رویداد ها و برقراری ارتباط بین وقایع آن روزگار و خیال پردازی دنیای قصه می نماید. توضیحاتی که نویسنده در باب مسائل اجتماعی و فرهنگی آن دوره ارائه می کند، مخاطب را در هزارتوی زمان فرو برده و سبب می شود تا بیشتر در فضای داستان قرار بگیرد.
این رمان شکوهمند و خواندنی، به سراغ وقایع جالب توجهی هنگام تاسیس سلسله ی صفویه رفته که اشخاصی همچون سلطان حیدر و دختری زیبارو به نام تاجلی در آن نقش داشته اند. سلطان حیدر عارفی مشهور و از نوادگان شیخ صفی الدین اردبیلی بود و تاجلی دختری بود پری چهره و خوش سیما که به اسماعیل دل باخته بود. بعد از تاسیس سلسله ی صفویه به دست اسماعیل، تاجلی نقش مهمی را در حیات و سرنوشت شاه صفوی ایفا نمود.

درباره حمزه سردادور
درباره حمزه سردادور
حمزه سردادور یکی از پاورقی نویسان موفق این روزگار بود. او در سال ۱۲۷۵ در شهر تبریز متولد شد. هفتاد و چهار سال زندگی کرد و سرانجام در سال ۱۳۴۹ درگذشت. شاید از بخت‌یاری او بود که به‌عنوان یک پاورقی‌نویس که پنجاه سال در مطبوعات قلم‌زده بود، پیش از آنکه پاورقی و پاورقی‌نویسی به روزگار احتضار خود برسد درگذشت.
حمزه سرداور در مجله اطلاعات هفتگی می‌نوشت، اوج کارش از اواسط دهه بیست تا اواخر دهه چهل بود. او به‌عنوان پاورقی‌نویس این مجله پرمخاطب، از ارکان موفقیت آن در جذب خواننده محسوب می‌شد که رقیب تهران مصور و پاورقی‌نویس پرآوازه و بسیار محبوبش حسینقلی مستعان بود.
از میان معروف‌ترین آثار سردادور می‌توان به داستان‌های علیمردان (۱۳۲۹)، چشمه آب حیات (۱۳۳۲)، کیمیاگران (۱۳۳۶)، زندانی قلعه قهقه (۱۳۳۵)، بانوی سربه دار (۱۳۴۳) ، دختر قهرمان (۱۳۴۶)، انتقام زنان (۱۳۴۷) و... اشاره کرد.
قسمت هایی از کتاب دختر قهرمان

والی تازه عنوان مطلب کرده بود که دخترک خردسال زیبایی که نه ساله می نمود از پنجره به میان اطاق پرید. والی ابرو در هم کشید و برخاست، در اطاق را که بسته بود باز کرد و دختر را امر به خروج داد. دخترک شانه هایش را بالا انداخت و گفت: اگر مرا بکشید هم بیرون نمی روم. والی پرخاش کرد ولی اسمعیل جلوش را گرفت و گفت کاریش نداشته باشید. والی که رفتارش با اسمعیل مانند غلامی در برابر پادشاهی بود سر در گوشش گذاشت و حرف هایی زد. اسمعیل گفت مانعی ندارد. بعد رو به برادرش کرد و گفت ما باید امشب و فردا را در این خانه نمانیم و هم اکنون سوار بشویم و تغییر منزل بدهیم. سپس از جا برخاست و برادرش هم بلند شد. دخترک ناله کرد و گفت مرا هم ببرید، هر جا بروید باید مرا هم ببرید! اسمعیل لبخندی زد و گفت: تو در خانه باش ما فردا عصری بر می گردیم. دخترک گریه سر داد و در حالی که پاهای کوچکش را بر زمین می کوبید، می گفت من بی شما اینجا نمی مانم. دو برادر به اتفاق والی و زنی که خدمتکار مخصوص آن ها بود از خانه بیرون آمدند، بر اسب های زین کرده که منتظر بودند، سوار شدند و چهار نعل به راه افتادند. دخترک پشت سر آن ها از خانه بیرون دوید. در چند قدمی، جلو در همسایه دو اسب زین کرده دید و نوکری که منتظر اربابش بود. دخترک با همان لحن و ادای بچگانه از نوکر که آشنا بود، خواهش کرد او را یک لحظه سوار بر اسب کند.

نظر کاربران در مورد "کتاب دختر قهرمان"
4 نظر تا این لحظه ثبت شده است

رمانی زیبا و جذاب با روایتی شیوا

1401/04/22 | توسطسجاد علی پور
2
|

من این کتابوبیش از30بارخواندم مخصوصاکه شاه اسماعیل توشهرمن دفن شده وهمشهریم خخخ،چهارمین کتاب محبوبمه که تاآخرعمرم سیرنمیشم ازخواندنش

1400/05/05 | توسطحمیرارضایی ازاردبیل - کاربر سایت
3
|

کتاب خیلی خوبی هست به تمام تاریخ دوستان ایران عزیزمان این کتاب را پیشنهاد میکنم.

1400/03/31 | توسطمرتضی - کاربر سایت
2
|

کتاب تازه بدستم رسیده _جنس برگه‌ها خوبه و سفید هست .جلد گالینگور و زیباست .مطلب کتاب هم بی نظیره .حتما بخونید

1400/01/21 | توسطسمیه جوادزاده
2
|