1. خانه
  2. /
  3. کتاب مکاتیب سنایی

کتاب مکاتیب سنایی

نویسنده: سنایی غزنوی
3.5 از 1 رأی

کتاب مکاتیب سنایی

Sanai
انتشارات: سخن
ناموجود
75،000
معرفی کتاب مکاتیب سنایی
"مکاتیب سنائی "مجموعه ای است متشکل از هفده نامه از "سنایی غزنوی "که حکیم آنها را برای افراد و شخصیت های مختلف عصر خویش نگاشته است .متن هر یک از نامه ها با آیات، احادیث و اشعار همراه شده است .این نامه ها عمدتا دارای نثر مصنوع است که مصحح در مقدمه کتاب از چگونگی دست یابی به نسخه ها و شیوه تصحیح خود سخن گفته، همچنین در زیرنویس متن اصلی، نسخه بدل ها را آورده و در بخش دوم کتاب، تعلیقات و حواشی نامه ها را درج نموده است .این حواشی و تعلیقات شامل دو قسمت است :قسمت نخست درباره کسانی است که حکیم سنایی به آنها نامه نوشته و در قسمت دوم مطالب متن نامه ها توضیح داده شده است .پایان کتاب شامل فهرست های مختلف است (اشخاص، اماکن، کتاب ها، آیات و احادیث و جملات عربی، کلمات مخصوص، و فهرست ماخذ) .در انتهای کتاب نیز تصویری از نسخه های خطی به چاپ رسیده است.
درباره سنایی غزنوی
درباره سنایی غزنوی
ابوالمجد مجدود بن آدم سنایی غزنوی یا حکیم سنایی (۴۷۳–۵۴۵ قمری)، شاعر و عارف تاجکستان هال غزنه بود. وی از بزرگ‌ترین صوفیان و شاعران قصیده‌گو و مثنوی‌سرای زبان پارسی است که در سدهٔ پنجم هجری می‌زیسته‌است. برخی معتقدند که سنایی شاعری است که برای نخستین بار عرفان را به صورت جدی وارد شعر فارسی کرد ولی صوفیان پیش از او نیز در اشعار خود مضامین عرفانی را بیان کرده‌اند که می‌توان به شاهنامه فردوسی اشاره کرد. تصوف سنایی با آن‌که ازسخنان قلندران و اهل ملامت نیز مایه می‌گیرد، چیزی معتدل است.
سنایی طی عمر خود سه حالت شخصیتی مختلف پیدا کرده‌است. نخست مداح و هجاگوی بوده، پس از آن وعظ و نقد اجتماعی روی آورده و دست آخر عاشق و قلندر و عارف شده‌است. سنایی تا آخر عمر گرفتار این سه حالت بوده‌است.
دسته بندی های کتاب مکاتیب سنایی
مقالات مرتبط با کتاب مکاتیب سنایی
آشنایی با 10 شاعر برجسته در ادبیات فارسی
آشنایی با 10 شاعر برجسته در ادبیات فارسی
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب مکاتیب سنایی"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

عزیزان، غزنه در مناطق مرکزی افغانستان است، چرا همه چیز را تحریف می‌کنید؟ اگر ما بیاییم ریشه‌های مشترک مان را از هم سوا و تحریف و باز تحریف و به میل مان بنویسیم، هیچی برای هیچ کدام مان نخواهد ماند.

1401/09/17 | توسطکاربر سایت
0
|