در کتاب زبان و اسطوره ، ارنست کاسیرر فرآیندهای تفکر غیرعقلانی را که فرهنگ را تشکیل می دهند، تحلیل می کند. او نشان میدهد که در زیر هر دو زبان و اسطوره، «گرامر» ناخودآگاه تجربه نهفته است که مقولهها و قوانین آن متعلق به تفکر منطقی نیستند. او نشان میدهد که این «منطق» پیشمنطقی صرفا یک حالت توسعه نیافته عقلانیت نیست، بلکه چیزی اساسا متفاوت است، و این شیوه تفکر کهن هنوز هم بر سختگیرانهترین اندیشه ما، در زبان، شعر و اسطوره، قدرت عظیمی دارد.
نویسنده به طرز درخشانی پدیده های به ظاهر متنوع (و در عین حال مرتبط) مانند متافیزیک باگاوات گیتا، مفهوم ملانزی مانا، فلسفه طبیعی شلینگ، شعر مدرن، دین مصر باستان و منطق نمادین را تحلیل می کند. او طیف وسیعی از مطالب را پوشش می دهد که اغلب در مطالعات اندیشه بشری نادیده گرفته می شوند.
این شش مقاله برای دانشجویان فلسفه یا فلسفه علم، مورخان یا انسان شناسان بسیار جالب است. آنها همچنین بهطور قابل ملاحظهای برای دانشجویان ادبیات بهموقع هستند، چیزی که با تأکید فراوان بر «اسطوره» در گمانهزنیهای ادبی مدرن رایج است. این کتاب حدس و گمان های سطحی از سوی یک دلقک نیست، بلکه مطالعه ای نافذ توسط یکی از عمیق ترین و حساس ترین ذهن های فلسفی عصر ماست.
کتاب زبان و اسطوره