کتاب شناسایی و شکار جاسوس زندگینامه صادقانه یک افسر ارشد اطلاعات (1987) است که توسط پیتر رایت ، نوشته شده است. وی با استفاده از تجربیات و تحقیقات خود در مورد تاریخ جامعه اطلاعاتی انگلیساین کتاب را نوشته است.
این کتاب که ابتدا در استرالیا منتشر شد ، به دلیل ادعاهایی که درباره سیاست و حوادث دولت داشت ، در انگلیس (اما نه اسکاتلند) توقیف شد. این تلاش ها معروفیت این کتاب را تضمین کرد و سود قابل توجهی برای رایت کسب کرد.
پیتر رایت برای اولین بار در سال 1985 اقدام به انتشار خاطرات خود کرد. دولت انگلیس بلافاصله حکم دادگاه مبنی بر ممنوعیت انتشار در انگلیس را صادر کرد ، اما این دستور فقط در انگلیس اعمال شد و این کتاب همچنان در جاهای دیگر در دسترس بود. در سپتامبر 1987 ، دولت انگلیس درخواستهای مشابهی را برای جلوگیری از انتشار در استرالیا درخواست کرد ، اما وکیل مالکوم ترنبول به نمایندگی از ناشر ، با موفقیت در برابر این برنامه مقاومت کرد ، همانطور که در ژوئن 1988 در دادگاه تجدیدنظر انجام داد.
اینها همه حاکی از این است که با کتابی جنجال برانگیز طرف هستید. کتابی که ادعایی مبنی بر فاش کردن بسیاری از رازها را دارد.
«آن شب [شب آخر خدمت] در آپارتمان طبقه آخر اداره خیابان «گوور» خوابیدم. گهگاه صدای قطارهایی که به ایستگاه «ایستون» میرسیدندمرا از خواب میپراند. صبح زود لباس پوشیدم، کیف دستی ام را که برای اولین بار کاملا خالی بود، برداشتم و به طرف در خروج رفتم. با گفتن خداحافظ به پلیس جلوی در، پای به خیابان گذاشتم، دوران خدمتم به سر رسیده بود، یک فقدان غم انگیز و غیرقابل جانشین.»
کتاب شامل ممیزی ک نشده؟
این یک کتاب درست و حسابی هستش ، هم دست به افشاگری زده و هم اطلاعات زیادی از سازمانهای جاسوسی رو ارائه کرده ، هم نویسنده توانمندی داره ، تعجب میکنم که اگر پیتر رایت بجای فعالیت جاسوسی در ام.آی.فایو ، نویسنده شده بود ، در دوران بازنشستگیش درآمد خیلی بالاتر و زندگی بهتری داشت . من این کتاب رو سه بار خواندم و هر بار نکته برداری میکردم ، فقط واسه افزایش اطلاعات عمومی خودم. حتماً بخونید ، خسته نمیشید.
باسلام عجب اشخاصی پیدامیشه باورکردن اینکه این همه نیرنگ دارن آدم متعجب میکنه مثلا کیم فیلبی