"انسان و انتخاب دشوار" جلد دوم از سه گانهی "زندگی مسئولانه" است که به قلم دکتر "علی صاحبی" منتشر شده است.
«سبک تفکر» یا «نگرش» و باورهای افراد در مورد خود، دیگران و رویدادها در محیط، زمینههای اصلی پذیرش مسئولیت و اجتناب از آن است. افراد بیمسئولیت، ذهنیت یا نگرش منفعلانه ای نسبت به خود، استعدادهایشان و میزان قدرت و تأثیر عوامل دیگر دارند. آنها به کلمات آشکار و پنهان و همچنین گفتارهای درونی اعتقاد دارند که میگوید: من در قبال انتخاب ها و تصمیم های خود پاسخگو نیستم.
قربانیگری یا درک و اجتناب از مسئولیتهای خود، یکی از محبوبترین و معمولترین تلههای فرهنگ رفتاری ماست. این روند ممکن است در همه سطوح اعم از فردی، خانوادگی و اجتماعی و همچنین در سطح ملی دیده شود.
اگر به دقت نگاه کنیم، می بینیم که همه افراد در محیط اطراف ما کم و بیش به غرغر، ابراز نارضایتی و سرزنش دست میزنند. اساتید، دانشجویان را به بی میلی در یادگیری متهم می کنند و خود را قربانی سیستم اشتباه دانشگاه و دانشجویان بی انگیزه میدانند و دانشجویان هم در کنار آنها، دانشگاه و سیستم آموزش عالی را محکوم می کنند و بس. این گرایش را میتوان در هر جنبهای از جامعه یافت. در کتاب "انسان و انتخاب دشوار"، ابتدا ویژگیهای هر یک از اجزای متعدد این الگو، به طور عمیق مرور شده تا به خواننده کمک کند که در وهله اول آن را به عنوان یک سبک زندگی مبتنی بر سرزنش بشناسد و سپس نحوهی خلاص شدن از شر آن، به همراه یک پارادایم جدید متمرکز بر مسئولیت پذیری، آموزش داده میشود.
دکتر "علی صاحبی" امید دارد که خوانندگان با پذیرش و تمرین پاسخهای این کتاب، بتوانند رهایی از این تلهی نابودگر را عملی کنند.
کتاب انسان و انتخاب دشوار