کتاب طریقت ذن

The Way of Zen
  • 300,000 تومان
  • به زودی 🙄
  • انتشارات: بهجت بهجت
    نویسنده:
کد کتاب : 33773
مترجم :
شابک : 978-6003380776
قطع : پالتویی
تعداد صفحه : 364
سال انتشار شمسی : 1402
سال انتشار میلادی : 1957
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 4
زودترین زمان ارسال : ---

معرفی کتاب طریقت ذن اثر آلن واتس

کتاب «طریقت ذن» نوشته آلن واتس، درصدد است تا به فلسفه و عملکرد ذن بودیسم را به خوانندگان ناآشنا معرفی کند. این کتاب که برای اولین بار در سال 1957 منتشر شد، در رواج مفاهیم ذن در غرب بسیار موثر بوده است. واتس، فیلسوف بریتانیایی که به خاطر تفسیرهایش از فلسفه شرق شهرت دارد، خواننده را به سفری در تاریخ، اصول و کاربردهای ذن می برد، به نحوی که برای مخاطبان ناآشنا، جذاب و قابل فهم باشد. واتس کتابش را با ارائه یک نمای کلی و تاریخی از ذن شروع می‌کند و ریشه‌های آن را از آموزه‌های بودا تا توسعه آن در چین و در نهایت انتقال به ژاپن دنبال می‌کند. او توضیح می دهد که چگونه ذن از آمیختگی بودیسم ماهایانا با فلسفه تائوئیست تکامل یافت و منجر به شکل گیری یک مکتب فکری منحصر به فرد شد که بر تجربه مستقیم تأکید دارد. نویسنده توضیح می دهد که محور مکتب ذن «روشنگری» است. واتس اهمیت مدیتیشن (مراقبه) در دستیابی به این حالت و تفاوت آن با درک عقلانی را مورد بحث قرار می دهد. او همچنین نقش کوان ها-حکایات متناقض یا معماهایی را که توسط استادان ذن برای برانگیختن روشنگری استفاده می شود- بررسی می کند. از طرف دیگر کتاب «طریقت ذن» به جنبه های عملی این مکتب، از جمله هنر تیراندازی با کمان، شمشیرزنی و خوشنویسی نیز می پردازد. واتس نشان می‌دهد که چگونه این فعالیت‌ها علاوه بر اینکه مهارت هایی جذاب به شمار می آیند، دربردارندۀ معنویات نیز هستند و می‌توانند به تحقق و تجسم «خود حقیقی» منجر شوند. واتس همچنین در مورد چگونگی ادغام تعالیم ذن در زندگی روزمره بحث می کند و دیدگاهی را ارائه می دهد که می تواند فعالیت های روزمره را به لحظات آگاهی و حضور تبدیل کند. او استدلال می‌کند که طریقت ذن به معنای کناره‌گیری از جهان نیست، بلکه درگیر شدن کاملتر با آن، بدون دلبستگی به نتایج یا انتظارات سفت و سخت است.

کتاب طریقت ذن

آلن واتس
آلن ویلسون واتس (Alan Wilson Watts) فیلسوف ، نویسنده ، عارف و سخنران بریتانیایی-آمریکایی بود. بیشتر صحبت‌های او پیرامون عرفان شرقی، مدیتیشن و ذن بود.وی متولد چیزلهورست انگلیس است و در سال 1938 به ایالات متحده نقل مکان کرد و آموزش ذن را در نیویورک آغاز کرد. وی مدرک کارشناسی ارشد الهیات را از حوزه علمیه سیبری-وسترن دریافت کرد و در سال 1945 کشیش اسقفی شد. واتس در سال 1950 وزارت را ترک کرد و به کالیفرنیا نقل مکان کرد، و در آنجا به عضویت هیئت علمی آکادمی مطالعات آسیایی آمریکا درآمد.
قسمت هایی از کتاب طریقت ذن (لذت متن)
سنت ذن، بودیدارما را همچون انسانی به ظاهر وحشی معرفی می کند، با ریشی انبوه و چشمانی گشاده و نافذ- که با این همه- در آن ها اشاراتی از نوعی چشمک هست! افسانه ای می گوید که او یک بار در حال مراقبه به خواب رفت، آن قدر خشمگین شد که پلک هایش را برید و به زمین انداخت و از آن پلک گیاهی نوظهور رویید که چای نامیده شد. از آن پس چای، راهبان ذن را پشتیبانی بود تا خواب نتواند بر آن ها غلبه کند.