1. خانه
  2. /
  3. کتاب چهار گفتار درباره زبان

کتاب چهار گفتار درباره زبان

5 از 2 رأی

کتاب چهار گفتار درباره زبان

Four speeches about language
انتشارات: آگه
٪15
120000
102000
معرفی کتاب چهار گفتار درباره زبان
این کتاب از چهار مقاله تشکیل یافته است، هر یک به گسترده‌ترین شکل ممکن به موضوعات مهمی در زمینه‌ی زبان‌شناسی می‌پردازند. اکنون به تفصیل به محتوای هر مقاله می‌پردازیم تا اطلاعات عمیق‌تری ارائه دهیم و متن را طولانی‌تر کنیم:

**مقاله اول: "زبان: ثمره‌ی تکامل بشر"**
در این مقاله، نظریات و تئوری‌های متعددی که دربارهٔ شکل‌گیری و تکامل زبان در جامعه‌های بشری مطرح شده‌اند، جریان مورد بحث قرار می‌گیرند. این نظریات به عنوان شالوده‌های زیستی زبان شناخته می‌شوند و نقش مهمی در درک فرآیند تکامل زبان در انسان‌ها ایفا می‌کنند.

**مقاله دوم: "جامعه‌شناسی زبان"**
این مقاله به بررسی مسائلی پرداخته که در مرز جامعه‌شناسی و زبان‌شناسی واقع شده و به عنوان یک تلاقی میان دو حوزه تلقی می‌شوند. در این مقاله، نقش زبان در جامعه و تأثیرات آن بر تشکیل و ساختار اجتماع مورد بحث و تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرند.

**مقاله سوم: "تحلیل معنایی چند واژه‌ای محاوره‌ای"**
در این مقاله، به بررسی و تحلیل معانی و مفاهیم مرتبط با واژه‌ها و عبارات چند واژه‌ای محاوره‌ای پرداخته می‌شود. این تحلیل‌ها به نقد و تفسیر معنای اصطلاحات در زبان فارسی کمک می‌کنند.

**مقاله چهارم: "مقایسه‌ی مفاهیم اسم در زبان فارسی و انگلیسی"**
در این مقاله، به بررسی مفاهیم و معانی کلیدی اسم‌ها در زبان فارسی و انگلیسی پرداخته می‌شود. این مقاله تفاوت‌ها و تشابه‌های بین دو زبان را مورد بررسی قرار داده و به مقایسه‌ی مفهومی اسم‌ها در این دو زبان می‌پردازد.
درباره محمدرضا باطنی
درباره محمدرضا باطنی
محمدرضا باطنی زاده ۱۳۱۳، اصفهان، زبان‌شناس، نویسنده و مترجم معاصر ایرانی است. وی در خانواده‌ای فقیر به دنیا آمد.تحصیلات ابتدایی را در اصفهان گذراند. در ۱۲ ساگی به علت بیماری سخت پدر و تنگدستی خانواده مجبور به ترک تحصیل شد و به پادوئی در بازار اصفهان پرداخت. پس از چند سال و هم‌ زمان با کار در یک خرازی ‌فروشی امکان این را پیدا کرد که در مدرسه شبانه ثبت نام کند و تحصیل از سر بگیرد. در ۱۸ سالگی توانست دوره اول دبیرستان را به اتمام برساند و به عنوان معلم به استخدام آموزش و پرورش درآید. به مدت ۵ سال در دهات برخوار اصفهان معلم بود و هم‌زمان بدون حضور در کلاس درس هم می‌خواند و در نهایت در بیست و سه سالگی توانست دیپلم ادبی خود را بگیرد. از خدمت سربازی معاف شد و توانست وارد دانشسرای عالی شود و در نهایت در سال ۱۳۳۹ از دانشسرایِ عالی در رشته زبان و ادبیات انگلیسی فارغ‌التحصیل شد.به علت این که در طول دوران تحصیل شاگرد اول بود برای ادامه تحصیل به خارج از کشور اعزام شد و به این ترتیب در سال ۱۳۴۰ به انگلستان رفت و از دانشگاه لیدز فوق لیسانس زبان‌شناسی گرفت. سپس در لندن با پروفسور مایکل هالیدی بر روی نحو زبان فارسی بر اساس نظریه زبانی او برای دوره دکتری کار کرد. در سال ۱۳۴۵ برای مدت کوتاهی به ایران آمد. به علت نوشتن مقالات اعتراضی و معاشرتهایی که با اعضای کنفدراسیون دانشجویان داشت به محض ورود در همان فرودگاه مهرآباد بازداشت شد و تحت بازجویی قرار گرفت. به علت عدم تمدید بورس و تهدید ساواک امکان بازگشت پیدا نکرد و تحصیل او در انگلستان نیمه تمام ماند. چندی بعد همان رساله‌ای را که قرار بود در لندن از آن دفاع کند، با جرح و تعدیل‌هایی به فارسی برگرداند و با عنوان توصیف ساختمان دستوری زبان فارسی در دورهٔ تازه تأسیس دکتری زبان‌شناسی دانشگاه تهران از آن دفاع کرد و در خرداد ماه ۱۳۴۶ موفق به دریافت درجهٔ دکتری زبان‌شناسی همگانی و زبان‌های باستانی شد.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب چهار گفتار درباره زبان" ثبت می‌کند