1. خانه
  2. /
  3. کتاب تهران پایتخت دویست ساله

کتاب تهران پایتخت دویست ساله

نویسنده: شهریار عدل
4.5 از 1 رأی

کتاب تهران پایتخت دویست ساله

(مجموعه مقالات)
Tehran
انتشارات: ایران شناسی
ناموجود
14000
معرفی کتاب تهران پایتخت دویست ساله
این یادداشت به معرفی کتاب «تهران، پایتخت دویست ساله»* اختصاص دارد. این کتاب ترجمه مجموعه مقالاتی است که به سال ۱۹۸۹ در همایشی که «مرکز ملی پژوهش های علمی فرانسه» با همکاری «انجمن ایران شناسی فرانسه در ایران» برگذار کرد، ارائه شدند و انتشار کتاب به زبان فرانسه زیر نظر شهریار عدل و برنار اورکاد انجام شده است. این مقاله ها موضوعات بسیار متفاوتی را درباره شهر تهران بررسی می کنند. گستره این موضوعات بسیار متنوع است، به طوری که تاریخ شهر پیش از قاجار، ویژگی های زندگی شهری در دوران قاجار، دگرگونی کالبد شهر در دوره رضا خان، دلالت های سیاسی روند های توسعه شهر در دوران پهلوی دوم و تحلیل های جمعیت شناختی و بررسی الگو های توسعه شهر تا نیمه دهه ۶۰ شمسی را در برمی گیرد. کتاب شامل سه بخش «شهر شاه پایتخت کشور»، «دولت و تهران» و «تهرانی ها در پایتختشان» است...
درباره شهریار عدل
درباره شهریار عدل
شهریار عدل (زاده ۱۳۲۲ در تهران - درگذشته ۱۳۹۴ در پاریس) باستان‌شناس، کارشناس تاریخ هنر و معماری ایرانی و کارشناس پرونده‌های ثبت میراث جهانی در ایران بود. شهریار عدل، فرزند احمدحسین عدل و هما ضیاالملوک والی، در سال ۱۳۲۲ در تهران به دنیا آمد. اجداد پدریش از اهالی تبریز و اجداد مادری از بسطام بودند. او در سال ۱۳۳۸ برای ادامه تحصیل به پاریس رفت. و تحصیلات دانشگاهی خود را در مدرسه عالی علوم تاریخی در سوربن و همچنین در رشته تاریخ عمومی هنر، باستان‌شناسی مشرق‌زمین و تاریخ هنرهای دوره اسلامی در مدرسه موزه لوور به پایان رساند. عنوان پایان‌نامه‌اش در دانشگاه سوربن فتوحات همایون بود که به تاریخ جنگ‌های شاه عباس در خراسان و فتح هرات می‌پرداخت.
عدل در سال ۱۹۷۶ به عضویت مرکز ملی پژوهش‌های علمی فرانسه (اختصاری CNRS) بزرگترین سازمان علمی-پژوهشی فرانسه درآمد.
وی هم‌چنین ریاست کمیته بین‌المللی تدوین تاریخ آسیای میانه در یونسکو را به عهده داشت. وی با کوشش بسیار تخت جمشید، چغازنبیل و میدان نقش جهان اصفهان را در فهرست میراث فرهنگی جهان یونسکو به ثبت رساند. عدل بخشی از فیلم‌های بجا مانده از دوران قاجار را از خطر نابودی نجات داد و آنها را برای مرمت و بازیافت به فرانسه برد. در تاریخ ۱۳ مهر ۱۳۸۸ دبیرکل یونسکو مدال فرهنگ جهانی یونسکو موسوم به پنج قاره را به شهریار عدل اهدا کرد.[۹] عدل همچنین از اعضای هیئت تحریریه مجله استودیا ایرانیکا بود که از ابتدای دهه ۷۰ میلادی در فرانسه منتشر می‌شود و دیگر اعضای تحریریه آن افرادی چون ژیلبر لازار، پل برنار، ژان کالمار، یان ریشار و فیلیپ ژینیو بودند.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب تهران پایتخت دویست ساله" ثبت می‌کند