1. خانه
  2. /
  3. کتاب مبانی اندیشه سیاسی در اسلام

کتاب مبانی اندیشه سیاسی در اسلام

3.5 از 1 رأی

کتاب مبانی اندیشه سیاسی در اسلام

Fundamentals of Political Thought in Islam
٪15
120000
102000
معرفی کتاب مبانی اندیشه سیاسی در اسلام
«مبانی اندیشه سیاسی در اسلام» کتابی نوشته صادق حقیقت، استاد دانشگاه است. این اثر در دسته ادبیات دینی-سیاسی قرار می‌گیرد و در فهرست کتاب‌های دانشگاهی قرار دارد. کتاب «مبانی اندیشه سیاسی در اسلام» در دوازده فصل نوشته شده است. نویسنده در دو فصل به ارتباط میان فلسفه و اندیشه سیاسی می‌پردازد و در دو فصل هم اجتهاد و فقه سیاسی را در اسلام بررسی می‌کند. دیگر بخش‌های این اثر به توضیح اندیشه سیاسی از زوایای گوناگون پرداخته است. نویسنده در فصل اول این کتاب که با عنوان «جایگاه سیاست در طبقه‌بندی دانش اسلامی» چاپ شده، رابطه میان سیاست و اسلام بررسی شده است. فصل دوم «مقایسه فلسفه سیاسی، شریعت‌نامه‌نویسی و اندرزنامه‌نویسی» نام دارد. دیگر فصل‌های این کتاب عبارتند از: «ارتباط فلسفه سیاسی و فقه سیاسی»، «مبانی کلامی اندیشه سیاسی»، «فقه سیاست خارجی»، «اجتهاد، دستگاه تفسیرگرنصوص دینی»، «اندیشه سیاسی اسلامی و روش شناسی‌های جدید»، «مبانی اندیشه سیاسی در قرآن و سنت»، «نظریه‌های مشروعیت در اندیشه سیاسی شیعه»، «اسلام و عرف‌گرایی»، «ارتباط دین و سیاست در اندیشه سیاسی شیعه» و «رویارویی اندیشه سیاسی اسلامی با تجدد».
کتاب «مبانی اندیشه سیاسی در اسلام» همچنین به تاریخچه مختصری درباره اندیشه سیاسی از یونان باستان تا امروز می‌پردازد و در ادامه هم نگاهی به حکومت اسلامی در صدر اسلام و آغاز شکل‌گیری آن دارد.
نویسنده در این کتاب به پرسش‌هایی درباره چگونگی به وجود آمدن یک حکومت، هدف‌گذاری و سازمان‌دهی آن پاسخ می‌دهد. همچنین نویسنده راهکارهایی برای رسیدن به اهداف یک حکومت را توضیح می‌دهد. «مبانی اندیشه سیاسی در اسلام» با توجه به مبانی شکل‌گیری، اهداف سازمان‌دهی و کارکردهای حکومت‌ها به ارائه مبانی فلسفی، فقهی، روش‌شناسانه، کلامی، قرآنی و روایی در حکومت اسلامی می‌پردازد و همچنین اندیشه سیاسی در حکومت‌‎های اسلامی را تشریح می‌کند.
درباره سید صادق حقیقت
درباره سید صادق حقیقت
سید صادق حقیقت (متولد ۱۳۴۱) استاد دانشگاه و نویسنده ایرانی در حوزه اندیشه سیاسی اسلام است. وی نظریه همروی را مطرح کرده‌است. نظریه همروی راه سومی میان دو گرایش متنی و گرایش فرامتنی به دین است؛ و در مقابل دو رویکرد حداکثری و حداقلی به اسلام، قرار می‌گیرد. کتاب روش‌شناسی علوم سیاسی از جمله آثار اوست .دكتر سيد صادق حقيقت سابقه تدريس در دانشگاه فلوريدا در سال ۱۳۹۵ را در كارنامه دارد و هم اكنون رئيس دانشكده علوم سياسى دانشگاه مفيد است.
دسته بندی های کتاب مبانی اندیشه سیاسی در اسلام
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب مبانی اندیشه سیاسی در اسلام" ثبت می‌کند