1. خانه
  2. /
  3. کتاب تسخیر تمدن فرنگی

کتاب تسخیر تمدن فرنگی

3.6 از 1 رأی

کتاب تسخیر تمدن فرنگی

Taskhir-e Tamadon-e Farangi
٪15
80000
68000
معرفی کتاب تسخیر تمدن فرنگی
سید فخرالدین شادمان، نویسنده این کتاب، یکی از رجال سیاسی و متفکر تاریخ معاصر ایران بود .در سال 1286ش در تهران به دنیا آمد .تحصیلات خود را تا درجه دکتری حقوق از دانشگاه پاریس و دکتری اقتصاد از لندن ادامه داد . مشاغل متعددی همچون تدریس، دادیاری و بازپرسی، ریاست شرکت بیمه ایران، وزارت اقتصاد کشاورزی، دادگستری، بازرسی بانک کشاورزی، ریاست شورای عالی برنامه و بالاخره نیابت تولیت آستان قدس رضوی را بر عهده داشت .او در دانشگاه نیز تدریس می کرد و آثاری نیز به رشته تحریر در آورد .در این کتاب از مباحث مدرنیسم، تجدد، سنت، رابطه آنها با هم، ویژگی های تجدد غربی و روش های مواجهه و رویکرد به تمدن غربی، غرب گرایی و غرب ستیزی صحبت می شود .نگارنده معتقد است "پیش از آن که ایران یکباره به دست تمدن فرنگی اسیر و گرفتار و بیچاره و بی اختیار شود، خود باید آن را به اختیار و تدریج و به عقل و تدبیر مسخر کند و زبان فارسی که عزیزترین میراث ملی ایران و بزرگترین جلوه گاه فکر و ذوق ایران است از بد بدخواهان در امان بماند ."نویسنده همچنین به موانع و مشکلاتی اشاره می کند که مانع از تسخیر تمدن فرنگی از سوی اندیشمندان ایرانی می شود .وی راه های مقابله با غلبه غرب و غرب گرایی را نشان می دهد .کتاب نخستین بار در سال 1326به طبع رسیده و اینک با مقدمه مفصلی درباره زندگی، آراء، اندیشه ها و زندگی سیاسی به قلم دکتر عباس میلانی استاد دانشگاه استانفورد آمریکا که خواهرزاده مولف است، مجددا به چاپ رسیده است .
درباره سید فخرالدین شادمان
درباره سید فخرالدین شادمان
سید فخرالدین شادمان (۱۲۸۶ تهران – ۴ شهریور ۱۳۴۶ لندن) نویسنده، استاد دانشگاه، قاضی و دولتمرد دوران پهلوی و نایب‌التولیه آستان قدس رضوی بود. پدرش حاج سید ابوتراب نام داشت و روحانی بود. تحصیلات اولیه او با علوم قدیمه گذشت. زبان و ادبیات عرب و فقه و اصول را در مدارس میرزا صالح و خان مروی در طهران نزد آقا سید محمود حیاط شاهی و آقا شیخ محمدتقی نهاوندی فراگرفت و سپس به تکمیل علوم جدید در مدارس کمال و تدین و دارالفنون پرداخت و پس از آن، دورهٔ دارالمعلمین مرکزی (دانشسرای عالی بعدی) را در سال ۱۳۰۴ و دورهٔ مدرسه عالی حقوق تهران را در سال ۱۳۰۶ به پایان رسانید.
در مدارس ثروت، علمیه و ادب، مظفری و کمالیه، فارسی، فرانسه و تاریخ درس داد و از سال ۱۳۰۵ در دارالمعلمین مرکزی فرانسه و انگلیسی درس داد. همزمان در مطبوعات هم قلم می‌زد. از سال ۱۳۰۵ در روزنامه اطلاعات و از سال ۱۳۰۶ در روزنامه اقدام می‌نوشت و در سال‌های ۱۳۰۶ و ۱۳۰۷ سردبیر هفته‌نامه ادبی طوفان بود.
دسته بندی های کتاب تسخیر تمدن فرنگی
نظر کاربران در مورد "کتاب تسخیر تمدن فرنگی"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

بر گرفته از متن کتاب : شادمان در تسخیر تمدن فرنگی منادی شک احتیاط بود . می‌گفت《 یکی از موجبات پیشرفت تمدن فرنگی شک است .. فضلای فرنگی در حرکت خوشید و سکون زمین شک کردند و به حرکت این و سکون آن پی بردند ... در عقاید و آرا افلاطون و ارسطو شک کردند و بر وسعت دامنه علم و فلسفه افزودند . در حق حکمروایی مطلق پادشاه شک کردند و او نه خدا و نه سایه خدا شمردند و حکومت نزدیک به عدل و کم نقض دموکراسی را به میان آوردند》. در مقابل در تفکر فکلی‌ها شک محلی از اعراب ندارد . به گمان شادمان تنها با درک و دفع خطر اندیشه ، فکلی می‌توان تمدن فرنگی و تجدد و استعمار را تسخیر کرد.

1402/03/13 | توسطمحسن لریایی
0
|

شاید شادمان نخستین متفکردوران پهلوی باشد که غرب برای او یک مسئله بسیار جدی بوده وآثار قلمی اونیز حکایت از همین موضوع دارد.ازشادمان به بعد مبانی برخورد به غرب وارد فاز تازه ای می‌شود...

1401/11/07 | توسطمربیعی فر - کاربر سایت
1
|