کتاب سیاست های پوشاک در دوره قاجار و پهلوی اول

Clothing policies
کد کتاب : 59509
شابک : 978-6226669405
قطع : وزیری
تعداد صفحه : 320
سال انتشار شمسی : 1400
سال انتشار میلادی : 2021
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 1
زودترین زمان ارسال : 24 اردیبهشت

معرفی کتاب سیاست های پوشاک در دوره قاجار و پهلوی اول اثر منظر محمدی

در حالی که شناخت پوشش و بررسی روند تغییرات آن در دوره‌های مختلف می‌تواند به شناخت بهتر تحولات اجتماعی و تاریخی کمک کند، موضوع پوشش ایرانی و تاریخچه آن یکی از موضوعاتی است که کمتر در تاریخ ایران به آن پرداخته شده است و "سیاست های پوشاک در دوره قاجار و پهلوی اول" از "منظر محمدی" یکی از معدود کتاب‌هایی است که به این موضوع اختصاص یافته است.
"سیاست های پوشاک در دوره قاجار و پهلوی اول" به همت "منظر محمدی"، به بررسی تحول سبک پوشاک در ایران در نتیجه دگرگونی نهادهای فکری، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در دوره‌های قاجار و پهلوی نخست، می‌پردازد. سایر پژوهشگران مشهور نیز به تغییر لباس در این بازه زمانی بر اساس دگرگونی‌های ساختاری یا اقتصادی اشاره داشته‎اند، اما پوشاک حوزه‌ای است که کمتر مورد توجه تحقیقات دانشگاهی قرار گرفته است. فصل اول کتاب "سیاست های پوشاک در دوره قاجار و پهلوی اول" نوشته‌ی "منظر محمدی"، به بررسی رویارویی میان پوشاک سنتی و مدرن، در الگوهای پوشش شهری عصر مشروطه می‌پردازد. فصل دوم ظهور طبقه متوسط جدید را در نتیجه گسترش نهادهای آموزشی و اداری مدرن و نیز تأثیری که این امر در نوسازی پوشش مردان در دوره قاجار داشت، مورد بحث قرار می‌دهد.
فصل سوم و چهارم به شکل‌گیری نظام‌های فرهنگی جدید مانند معماری و شهرسازی اروپایی، معرفی رسانه‌های تصویری غربی نظیر عکاسی، سینما و مطبوعات مصور در عصر قاجار و پهلوی اول و تأثیر آنها بر مدرنیته در پوشش و ظاهر می‌پردازد. فصل‌های پنجم و ششم کتاب نیز، تغییر سیاست‌های رسمی دولت‌های این دوره به‌ویژه دولت پهلوی اول، در مورد پوشش، از جمله قوانین پوشش یکسان و حذف حجاب را مورد بررسی قرار می‌دهد.

کتاب سیاست های پوشاک در دوره قاجار و پهلوی اول

دسته بندی های کتاب سیاست های پوشاک در دوره قاجار و پهلوی اول
قسمت هایی از کتاب سیاست های پوشاک در دوره قاجار و پهلوی اول (لذت متن)
از متن پشت جلد کتاب: این کتاب با نگاهی متمرکز بر تاریخ معاصر، جریان تغییر الگوهای پوشاک را از لابه لای صدها متن و سند تاریخی بیرون کشیده و تصویر قابل شناختی از چگونگی وقوع آن مجسم می کند. تحولات نظام پوشاک در این کتاب، با در نظر گرفتن تغییرات در نظام های «ایدئولوژیک»، «طبقاتی»، «فرهنگی» و «سیاسی» مورد بررسی قرار گرفته است. کتاب به نقش اجتماعی قدرتمند پوشاک در جامعهٔ ایران می پردازد و سازوکار آن را، آن جا که به ابزاری سیاسی برای سویه های قدرت بدل می گردد، هویدا می نماید. تکوین لباس مدرن، تأثیرات چشمگیر و پایداری در ساخت اجتماعی، فرهنگی و حتی سیاسی معاصر ایران داشته است. هدف از نگاه عمیق تر به فرایندهای تحول پوشاک در این جا، نه تنها صرف پی بردن به آن چه در گذشته رخ داده، بلکه بیشتر فراهم آوردن منظری است که به کمک آن بتوان سازوکار اجتماعی پوشاک در حال حاضر را، با همه حساسیت هایی که بر می انگیزد، بهتر فهمید و برای ساختن آینده ای بهتر روش هایی تازه اندیشید.