1. خانه
  2. /
  3. کتاب مجموعه رسائل فلسفی کندی

کتاب مجموعه رسائل فلسفی کندی

3.1 از 1 رأی

کتاب مجموعه رسائل فلسفی کندی

Philosophical
ناموجود
3500
معرفی کتاب مجموعه رسائل فلسفی کندی
به گفته مورخان فلسفه، ابواسحاق کندی (185-252 ق) نخستین فیلسوف مهم جهان اسلام و دنیای عرب زبان به شمار می آید که در نشو و نمای زبان فلسفی و وضع اصطلاحات مناسب در قبال اصطلاحات فلسفی زبان های یونانی و سریانی و تالیف رساله های مستقل درباره موضوعات و مسائل گوناگون فلسفی و تنقیح و ویرایش آثار ترجمه شده به زبان عربی از زبان های دیگر نقش بسزایی داشته است.
کندی در رسائل فلسفی خود، مباحث مختلفی هم چون چیستی فلسفه و اقسام و اجزای آن، وحدت و کثرت تناهی و عدم تناهی جرم عالم، عقل و معانی مختلف آن، ذات و صفات، باری تعالی و چگونگی ارتباط جهان با خداوند را مطرح می کند. او در بسیاری از این رساله ها پس از ذکر وجوه و احتمالات گوناگون در مساله مورد بحث، ضمن ابطال سایر احتمالات و از طریق برهان خلف مدعای خود را به شیوه استدلال ریاضی اثبات می کند. برخی از این رسائل، نخستین رساله مستقل در موضوع مورد بحث در تاریخ فلسفه اسلامی به شمار می آیند و به لحاظ محتوا و روش از اهمیتی ویژه برخوردارند.
در مجموعه حاضر، رسائل فلسفی کندی به چاپ رسیده است و عنوان برخی از آن ها عبارت است از: در فلسفه اولی، درباره حدود و رسوم اشیا، در چیستی آن چه بدان نامتناهی گفته می شود و ...
درباره یعقوب بن اسحاق کندی
درباره یعقوب بن اسحاق کندی
ابویوسف یعقوب بن اسحاق بن الصّبّاح بن عمران بن اسماعیل بن محمد بن أشعث بن قیس الکِنْدی مکنّیٰ به ابوالحکماء (۸۰۱–۸۷۳ میلادی، ۱۸۵–۲۵۶ هجری) ریاضی‌دان، منجم و فیلسوف عرب نخستین حکیم اسلامی است که به آثار حکمای یونان دسترسی داشته و به ترجمهٔ آثار ارسطو و تفسیر و بیان آنها پرداخته‌است. وی از قبیله کنده متعلق به جنوب عربستان بود و در بصره متولد شد و در بغداد پرورش یافت و متناسب با اوضاع فرهنگی بغدادِ آن روزگار به نجوم، طب و فلسفه روی آورد و به فلسفه علاقه بیشتری نشان داد. پدرش، اسحق بن الصباح، در عصر مهدی، هادی و رشید، امیر کوفه و از متمولین بود. الکندی در زمان مأمون، معتصم و متوکل می‌زیست و در دربار آن‌ها تقرب بسیار یافت؛ و محبوب دربار مأمون و معتصم و واثق بود و او را به معلمی احمد پسر معتصم گماشته بودند؛ اما مغضوب متوکل قرار گرفت و علتش اختلاف مسلک او با مسلک متوکل بود و پس از ضرب و شتم، کتابخانه اش مصادره شد؛ و در سال ۲۵۲ درگذشت.
الکندی به فلسفه‌های یونانی، ایرانی و هندی آشنا بود و زبان پهلوی را نیز می‌دانست و در موضوعات مختلف مانند: موسیقی، هندسه، حساب، نجوم، منطق، الهیات و سیاست کتاب و رساله نوشت. گفته‌اند ۲۶۳ کتاب و رساله نوشته‌است و اکثر این آثار اینک مفقود شده‌است.
قاضی صاعد اندلسی بر آن است که اسلام جز کندی کسی به تخصص در علوم فلسفی مشهور نبود و او بود که فیلسوف العرب لقب گرفت.
دسته بندی های کتاب مجموعه رسائل فلسفی کندی
نظر کاربران در مورد "کتاب مجموعه رسائل فلسفی کندی"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

با سلام لطفاً کتابها بصورت دیجیتال نیزتهیه ودردسترس قرارداده شوند.با تشکر

1400/09/02 | توسطمحمدصادق - کاربر سایت
0
|