به گفته مورخان فلسفه، ابواسحاق کندی (185-252 ق) نخستین فیلسوف مهم جهان اسلام و دنیای عرب زبان به شمار می آید که در نشو و نمای زبان فلسفی و وضع اصطلاحات مناسب در قبال اصطلاحات فلسفی زبان های یونانی و سریانی و تالیف رساله های مستقل درباره موضوعات و مسائل گوناگون فلسفی و تنقیح و ویرایش آثار ترجمه شده به زبان عربی از زبان های دیگر نقش بسزایی داشته است.
کندی در رسائل فلسفی خود، مباحث مختلفی هم چون چیستی فلسفه و اقسام و اجزای آن، وحدت و کثرت تناهی و عدم تناهی جرم عالم، عقل و معانی مختلف آن، ذات و صفات، باری تعالی و چگونگی ارتباط جهان با خداوند را مطرح می کند. او در بسیاری از این رساله ها پس از ذکر وجوه و احتمالات گوناگون در مساله مورد بحث، ضمن ابطال سایر احتمالات و از طریق برهان خلف مدعای خود را به شیوه استدلال ریاضی اثبات می کند. برخی از این رسائل، نخستین رساله مستقل در موضوع مورد بحث در تاریخ فلسفه اسلامی به شمار می آیند و به لحاظ محتوا و روش از اهمیتی ویژه برخوردارند.
در مجموعه حاضر، رسائل فلسفی کندی به چاپ رسیده است و عنوان برخی از آن ها عبارت است از: در فلسفه اولی، درباره حدود و رسوم اشیا، در چیستی آن چه بدان نامتناهی گفته می شود و ...
کتاب مجموعه رسائل فلسفی کندی