1. خانه
  2. /
  3. کتاب رساله قشیریه

کتاب رساله قشیریه

4 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
4 از 3 رأی

کتاب رساله قشیریه

Qushayri
٪15
660000
561000
2.5 از 1 رأی

کتاب الرساله القشیریه

Qushayri
٪15
210000
178500
1 از 1 رأی

کتاب رساله قشیریّه

Qushayri
٪15
800000
680000
پیشنهاد ویژه
1 از 1 رأی

کتاب الرساله القشیریه

Qushayri
٪25
650000
487500
معرفی کتاب رساله قشیریه
"رساله قشیریه" اثری است از "ابوالقاسم عبدالکریم بن هوازن قشیری" که نسخه ی پیش رو از شرکت انتشارات علمی و فرهنگی، توسط "ابوعلی حسن بن احمد عثمانی " ترجمه شده و تصحیحات و استدراکات آن به وسیله ی استاد "بدیع الزمان فروزانفر" صورت گرفته است. نویسنده ی کتاب، "ابوالقاسم عبدالکریم بن هوازن قشیری" یکی از عرفای نامدار قرن پنجم هجری بود که در خراسان متولد شد. همچون بسیاری از علما، مفسران، عارفان و شعرای دیگری که در آن زمان در نیشابور به فراگیری علوم مشغول بودند، قشیری نیز مقدمات ادب و عرفان را ابتدا در زادگاه خود و سپس در نیشابور فرا گرفت.
"رساله قشیریه" که یکی از اصلی ترین منابع در عرصه ی تصوف اسلامی و معروف ترین اثر "ابوالقاسم عبدالکریم بن هوازن قشیری" است، در پنجاه و چهار باب به رشته ی تحریر درآمده که در هر باب، یکی از مبانی عرفان و اصول آن را تبیین می نماید. او کتاب را با تشریح عقاید عارفان آغاز می کند و پس از شرح الفاظ، به مفاهیمی همچون توبه، مجاهده، خلوت و گوشه نشینی، تقوا و پرهیزگاری، ورع و زهد، خاموشی، خوف و رجا، حزن، گرسنگی و شهوت می پردازد. در "رساله قشیریه" همچنین به موضوعاتی نظیر خشوع و تواضع، حسادت، غیبت، قناعت، شکر و توکل و یقین، صبر و مراقبه، رضا و بندگی، استقامت و اخلاص، صدق، حیا و آزادگی نیز پرداخته شده و ذکر فتوت، فراست، جود و سخا، غیرت، ولایت، دعا، فقر، ادب، تصوف، سفر، توحید، صحبت، معرفت، محبت، شوق و سماع، کرامات اولیا و وصیت مریدان، از دیگر مواردی هستند که "ابوالقاسم عبدالکریم بن هوازن قشیری" در این اثر مورد بررسی قرار داده است.
درباره ابوالقاسم عبدالکریم بن هوازن قشیری
درباره ابوالقاسم عبدالکریم بن هوازن قشیری
عبدالکریم بن هَوازِن قشیری (۹۸۶ - ۱۰۷۲) صوفی، فیلسوف و مفسّر عربی ایرانی در سدهٔ پنجم هجری بود.
از فیلسوفان مسلمان در سده چهارم و پنجم هجری قمری بود. وی همچنین در علم حدیث، کلام، فقه و تفسیر قرآن دانش‌های تخصصی آموزش دید. مهم‌ترین اثر وی الرسالة القشیریة نام دارد. او در زمانی زندگی می‌کرد که خلافت عباسیان در جهان اسلام حکم می‌راند و غزنویان در ایران فرمان می‌دادند. وی معاصر با ابوسعید ابوالخیر بوده‌است.
قشیری ار بزرگان تصوف در قرون چهارم و پنجم می‌باشد از اکابر علما و مشایخ متصوفه، نسبتش به یکی از خاندان هایِ عربیِ مهاجر به نیشابور یعنی بنی قشیر می‌رسد مادرش دختر محمد بن سلیمان استوایی سلمی است، بنابراین از سوی پدر قشیری و از سوی مادر سلمی بود.
قسمت هایی از کتاب رساله قشیریه

ذالنون مصری می گوید سه چیز است علامت اخلاص، یکی آنکه مدح و ذمّ عام نزدیک او یکی باشد و دیگر آنکه رویت اعمال فراموش کند و سوم در آخرت، عمل خویش هیچ نبیند. ابوعثمان می گوید اخلاص، نسیان خلق بود به دوام نظر به خالق.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب رساله قشیریه" ثبت می‌کند