1. خانه
  2. /
  3. کتاب تفسیر معاصرانه قرآن کریم (جلد اول)

کتاب تفسیر معاصرانه قرآن کریم (جلد اول)

نویسنده: سید حسین نصر
4.83 از 3 رأی

کتاب تفسیر معاصرانه قرآن کریم (جلد اول)

فاتحه الکتاب ، بقره ، آل عمران
The Study Quran
انتشارات: سوفیا
٪15
620000
527000
معرفی کتاب تفسیر معاصرانه قرآن کریم (جلد اول)
"تفسیر معاصرانه قرآن کریم" حاصل تلاش جمعی از محققین قرآنی است که زیر نظر "سید حسین نصر" به ارائه ی این اثر اقدام نموده اند. این کتاب اگرچه به زبان معاصر نوشته شده و روش به کار رفته در تدوین آن، بر پایه ی سطوح عالی پژوهشی بوده، اما سرویراستار کتاب اذعان داشته که در انجام این تحقیقات، از ایده های پژوهشگران و شرق شناسان غربی یا محقیقن مسلمان غرب زده، وام نگرفته است؛ چرا که در نحوه ی برخورد این افراد با قرآن کریم، تنها نگاه یک پژوهشگر با یک متن علمی دیده می شود و آن جان راستین سخن الهی، که در لایه های مختلف کلام الله مجید پنهان است، توسط آنان درک و استخراج نمی شود.
لذا اساسی ترین اصل در تدوین "تفسیر معاصرانه قرآن کریم"، ایمان به معصومیت این کتاب و سپس ارجاع روشمند به آیین و سنن اسلامی، علی الخصوص تفسیرهای معتبری بوده که از جانب علمای شیعه و اهل سنت صورت گرفته است. هدف از تالیف "تفسیر معاصرانه قرآن کریم" زیر نظر "سید حسین نصر"، آشنا ساختن خواننده ی امروزی، با رویکردهای علمی متنوع در تفهیم و تفسیر کلام الله مجید از سوی مسلمانان است که طی چهارده قرن گذشته به انجام رسیده است. در کنار این مساله، "تفسیر معاصرانه قرآن کریم" مخاطب را یاری می کند که از سنت دیرینه ی تفسیر آیات و سوره های قرآن کریم، برای رسیدن به جواب پرسش های متعدد معنوی و مذهبی خود بهره بگیرد. نویسندگان کتاب "تفسیر معاصرانه قرآن کریم"، سوالاتی را که ممکن است به ذهن مخاطب امروزی قرآن مجید خطور کند، نادیده نگرفته اند و در جهت تشریح هرچه بهتر این موارد کوشیده اند.
درباره سید حسین نصر
درباره سید حسین نصر
سید حسین نصر زاده ۱۹ فروردین ۱۳۱۲ در تهران، فرزند سید ولی‌الله نصر و نبیره شیخ فضل‌الله نوری است. وی فیلسوف و متأله سنت‌گرای ایرانی و استاد علوم اسلامی در دانشگاه جرج واشینگتن ایالات متحده آمریکا است که مقالات و کتب دانشگاهی بسیاری نوشته است.
او در تهران زاده شد و در نوجوانی برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت. کارشناسی فیزیک را از مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) گرفت و تحصیلات تکمیلی خود را در دانشگاه هاروارد در رشته فلسفه و تاریخ دانش گذراند. سپس، به ایران بازگشت و استاد فلسفه دانشگاه تهران شد. از ۱۳۴۷ تا ۱۳۵۱ ریاست دانشکده ادبیات و سپس معاونت دانشگاه تهران را برعهده داشت. دکتر نصر در سال ۱۳۵۱ تا ۱۳۵۴ ریاست دانشگاه صنعتی آریامهر (دانشگاه صنعتی شریف امروز) را برعهده داشت و در بنیانگذاری دانشگاه صنعتی اصفهان همکاری داشت. در سال ۱۳۵۳ انجمن شاهنشاهی فلسفه (مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران) را بنیاد گذاشت و دوره‌های بلندمدّت و کوتاه‌مدّت پژوهشی را در زمینه‌های فلسفه اسلامی و فلسفه تطبیقی (Komparative Philosophie) برای علاقه‌مندان دایر کرد. نصر در سال ۱۳۵۷ مسئولیت دفتر مخصوص فرح پهلوی را برعهده گرفت و در نتیجه، در روزهای پیش از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ ایران مجبور به ترک ایران و مهاجرت به ایالات متحده شد. وی مدتی استاد مدعو دانشگاه تمپل و دانشگاه ادینبرو بود و در سال ۱۹۸۴ استاد دانشگاه جرج واشینگتن شد.
قسمت هایی از کتاب تفسیر معاصرانه قرآن کریم (جلد اول)

بیشتر محققان فاتحه را از جمله نخستین سوره های نازل شده در مکه دانسته اند . مجاهد ( وفات ۲۳/۱۰۴ -۷۲۲ ) ، از شاخص ترین محققان در میان نسل دوم مسلمانان ، معتقد است که این سوره در مدینه نازل شده است ( واحدی ) ؛ اما بیشتر محققان این را ناممکن می دانند ، زیرا مسلمانان نمی توانسته اند نمازهای واجشان را بدون این سوره اقامه کنند ( طبری ، قرطبی ، واحدی ). معنای اولیه الفاتحه ، « گشاینده » ، ناظر است به جایگاه این سوره در مقام گشاینده کتاب ( فاتحة الکتاب ) ، در مقام نخستین سوره ای که باید در هر رکعت هر نماز واجب خوانده شود و افزون بر این ، ناظر است به جایگاه آن در مقام گشاینده بسیاری از اعمال در زندگی روزانه مسلمانان ، به علاوه می توان آن را اشارتی به قابلیت این سوره برای گشودن سینه آدمی به روی ایمان به خداوند ، دانست. غالبا اعتقاد بر این است که فاتحه ، جامع [کل] پیام قرآن کریم و مهمترین سوره آن است . از این روی عنوان ام الکتاب ، "مادر کتاب"، به آن داده اند...

نظر کاربران در مورد "کتاب تفسیر معاصرانه قرآن کریم (جلد اول)"
4 نظر تا این لحظه ثبت شده است

بی گمان حسین نصر به استقلال نهاد دین از دولت باور دارد در آینده جایگاه بزرگی در میان ایرانیان خواهد داشت..

1403/04/26 | توسطکاربر سایت
0
|

با توجه به تلاشی که در جهت باز چاپ آثار کهن قرار دارد سودمند است

1402/01/30 | توسطکاربر سایت
0
|

جای تفسیرتسنیم درکنارکتاب‌های مرتبط خالی است.

1400/02/26 | توسطکاربر سایت
0
|

بسیار باعث افتخار و مباهات جویندگان حقیقت است و برای وضع داخلی کشور ضمنا این سوال پیش می‌آید که این نهادهای عظیم با این بودجه‌های کلان یک صدم این کتاب تاثیر داشته اند؟

1400/02/20 | توسطکاربر سایت
14
|