1. خانه
  2. /
  3. کتاب تفسیر معاصرانه قرآن کریم (جلد دوم)

کتاب تفسیر معاصرانه قرآن کریم (جلد دوم)

نویسنده: سید حسین نصر
4.5 از 1 رأی

کتاب تفسیر معاصرانه قرآن کریم (جلد دوم)

نساء، مائده، انعام
The Study Quran
انتشارات: سوفیا
٪15
470000
399500
معرفی کتاب تفسیر معاصرانه قرآن کریم (جلد دوم)
"تفسیر معاصرانه قرآن کریم" اثری است از "سید حسین نصر" که در جلد دوم آن به شرح سوره های "نساء، مائده، انعام" می پردازد. این تفسیر بر اساس اعتقاد به معصومیت کلام الله مجید ، و همچنین اشاراتی روش مند به سنت باستانی اسلامی ، به ویژه تفسیرهای مشروع و معتبر شیعه و سنی در مورد این کتاب مقدس است. هدف "تفسیر معاصرانه قرآن کریم" این است که خواننده را با رویکردهای مختلف علمی مورد استفاده ی مسلمانان در طول چهارده قرن برای مطالعه و تفسیر قرآن آشنا کند. اولین موردی که باید به آن توجه شود این است که این تفسیر توسط یک مفسر قرآنی تهیه نشده است ، بلکه توسط چهار اسلام شناس غربی جمع آوری شده است.
تفاسیر به گونه ای گردآوری شده اند که در ابتدا نظرات دیگر را کنار گذاشتند و فقط در میان تفاسیر منتشر شده بر قرآن کریم در طول تاریخ از تفسیر مفسران متعارف بهره بردند. آنها 40 تفسیر را از میان تفاسیر سنت گرا انتخاب کردند و تمام آنچه را که می خواستند درباره ی آیات قرآن بگویند از دل این 40 تفسیر بیرون کشیدند. در این زمینه ، باید بیان کنیم که "تفسیر معاصرانه قرآن کریم" از "سید حسین نصر" علاوه بر تفسیر قرآنی ، گلچینی از تفاسیر نیز هست.
نویسندگان هنگام خواندن متون متعدد ، سوالات انسان امروزی را که در دنیای مدرن زندگی کرده است نادیده نگرفته اند. آنها با توجه به قرآن کریم و میراث فکری و معنویت اسلامی که در این کتاب مقدس فراوان است به چنین نگرانی هایی راه حل معقولی ارائه می دهند. این دیدگاه خردگرایانه در موضوعاتی مانند کثرت ادیان ، پیوند بین اسلام و دیگر ادیان ابراهیمی ، وحدت مذاهب اسلامی و مولفه اخلاقی قوانین اسلامی مشهود است.
درباره سید حسین نصر
درباره سید حسین نصر
سید حسین نصر زاده ۱۹ فروردین ۱۳۱۲ در تهران، فرزند سید ولی‌الله نصر و نبیره شیخ فضل‌الله نوری است. وی فیلسوف و متأله سنت‌گرای ایرانی و استاد علوم اسلامی در دانشگاه جرج واشینگتن ایالات متحده آمریکا است که مقالات و کتب دانشگاهی بسیاری نوشته است.
او در تهران زاده شد و در نوجوانی برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت. کارشناسی فیزیک را از مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) گرفت و تحصیلات تکمیلی خود را در دانشگاه هاروارد در رشته فلسفه و تاریخ دانش گذراند. سپس، به ایران بازگشت و استاد فلسفه دانشگاه تهران شد. از ۱۳۴۷ تا ۱۳۵۱ ریاست دانشکده ادبیات و سپس معاونت دانشگاه تهران را برعهده داشت. دکتر نصر در سال ۱۳۵۱ تا ۱۳۵۴ ریاست دانشگاه صنعتی آریامهر (دانشگاه صنعتی شریف امروز) را برعهده داشت و در بنیانگذاری دانشگاه صنعتی اصفهان همکاری داشت. در سال ۱۳۵۳ انجمن شاهنشاهی فلسفه (مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران) را بنیاد گذاشت و دوره‌های بلندمدّت و کوتاه‌مدّت پژوهشی را در زمینه‌های فلسفه اسلامی و فلسفه تطبیقی (Komparative Philosophie) برای علاقه‌مندان دایر کرد. نصر در سال ۱۳۵۷ مسئولیت دفتر مخصوص فرح پهلوی را برعهده گرفت و در نتیجه، در روزهای پیش از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ ایران مجبور به ترک ایران و مهاجرت به ایالات متحده شد. وی مدتی استاد مدعو دانشگاه تمپل و دانشگاه ادینبرو بود و در سال ۱۹۸۴ استاد دانشگاه جرج واشینگتن شد.
قسمت هایی از کتاب تفسیر معاصرانه قرآن کریم (جلد دوم)

از مقدمه: تفسیر معاصرانه قرآن کریم، هر چند به زبانی معاصرانه و بر مبنای عالی ترین سطح پژوهشی به رشته تحریر در آمده است، لیکن سیر آن بر مبنای تحقیقات محققان و مستشرقان غربی یا روشنکفران مسلمان غربزده تعیین نشده است؛ چه ممکن است اینان قرآن کریم را چونان متنی دارای اهمیت دینی بررسی کنند، ولی آن را کلام راستین خداوند ندانند. این تفسیر بر مبنای ایمان به معصومیت قرآن کریم، و با مراجعه روشمند به سنت اسلامی کلاسیک، و به ویژه تفاسیر معتبر سنیان و شیعیان بر این متن مقدس تألیف شده است. هدف این است که خواننده را با شیوه های علمی مختلف فهم و تفسیر قرآن از جانب مسلمانان، به مدت چهارده قرن آشنا کند. در عین حال به خواننده کمک می کند تا از آن سنت ریشه دار فهم و تفسیر قرآن برای پاسخگویی به پرسش های دینی و معنوی خویش یاری بگیرد.

مقالات مرتبط با کتاب تفسیر معاصرانه قرآن کریم (جلد دوم)
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب تفسیر معاصرانه قرآن کریم (جلد دوم)"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

در تفسر معاصرانه ظاهرا به تفاسیر اهل سنت عنایتی بیشتر شده است . نوعی خفی لشدت ظهوره .

1402/02/24 | توسطعزیز خدایی تبریز - کاربر سایت
0
|
پاسخ ها

چون تفاسیر اهل سنت بیشتره و تاثیرگزار تر

1403/04/01|توسطمعین اسحقی
0

آقای اسحقی، با کدام حرف، حرافی می‌کنید که تفاسیر اهل سنت تأثیر گذار‌تر هست؟ موثر‌تر از تفسیر المیزان و تسنیمِ‌علامه جوادی مطالعه کردید معرفی کنید تا ما هم بهره ببریم.

1403/10/01|توسطابوالفضل اسکندری
0