1. خانه
  2. /
  3. کتاب حل پارادوکس های منطقی

کتاب حل پارادوکس های منطقی

2 از 1 رأی

کتاب حل پارادوکس های منطقی

Solve logical paradoxes
٪15
60000
51000
معرفی کتاب حل پارادوکس های منطقی
هدف اصلی رساله حاضر که توسط شیخ عبدالله گیلانی یکی از عالمان و منطقدانهای عصر صفوی در سال ۱۱۵۴ ه.ق با عنوان «الرسالة المحیطة بتشکیکات فی القواعد المنطقیه مع تحقیقها نگاشته شده است ارائه مارادوکس تناقض عمالها) و شبهات منطقی به قصد پاسخگویی بدانها بوده است و در این ران ۲۲ شبهه مربوط به تصورات و ۲۲ شبهه در ارتباط با مبحث تصدیقات جمعا به 44 شبهه و تناقض نما مطرح و پاسخگویی شده است.
از آنجا که فهم ایران و کل شبهات مزبور مستلزم فهم دوره ای کامل از منطق صوری است نگارنده آن ماجرای تدریس منطق قدیم در مقطع کارشناسی ارشد مناسب تشخیص داد و به تدریس آن پرداخت و به جهت کم نظیر بودن این رساله در موضوع مورد بحث و لزوم استفاده همه پارسی زبانان به ترجمه و شرح آن اقدام شد. در طی کار واضح شد که رساله از چند لحاظ قابل تکمیل است اول از جهت تنظیم و دسته بندی شبهات که علیرغم دسته بندی مناسب در دو بخش (تصور و تصدیق اما نحوه چینش شبهات ذیل هر عنوان تا حدی آشفته و پراکنده به نظر می رسید.
دوم برخی جواب ها نیاز به توضیح و رفع ابهام داشت که یا در ضمن متن در قالب بین الهلالین و یا ذیل عنوان توضیح مترجم در ۱۰ مورد در شرح مفاد پاسخ مولف در پایان هر شبهه بدان پرداخته شد.
سوم برخی جوابها نارسا یا ناکافی به نظر میرسید یا آنکه امکان ارائه پاسخی دقیق تر به شبهه وجود داشت که نگارنده تا حد وسع خویش به تکمیل پاسخها ذیل عنوان جواب مترجم در ۳۴) مورد از شبهات مطرح شده پرداخت.
چهارم از آنجا که تصحیح رساله بنا به گفته مصحح محترم بر اساس یک نسخه (نسخه شماره ۴۵۱۸ کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران انجام شده است و البته حواشی مولف آن نیز متأسفانه نقل نشده است جمعا ۴۵ (حاشیه و چون نگارنده نیز به نسخه دیگری از آن دست نیافت لازم دانسته شد برای تصحیح برخی اغلاط مطبعی یا غیر مطبعی راه یافته در نسخه تصحیح شده رجوعی دوباره به نسخه خطی نماید. بنابراین با مراجعه به نسخه مزبور و نقل حواشی مولف رساله درصدد تکمیل آن برآمد واشی موبور نیز در پاورقی با تصریح به نام مولف در صفحات ترجمه افزوده شده است.
درباره عبداللّه گیلانی
درباره عبداللّه گیلانی
شیخ عبدالله مازندرانی، از مراجع و رهبران مشروطیت ایران در قرن سیزدهم و چهاردهم هجری بود. وی فرزند محمد نصیر طبرسی بود که در ۱۲۵۶ ق در بارفروش (بابل) به دنیا آمد. پدر و اجداد وی از روحانیان سرشناس آن سامان بودند. پس از طی مقدمات، برای تکمیل تحصیلات به عراق رفت و در کربلا از محض درس بزرگانی چون حاج شیخ زین العابدین مازندرانی در نجف نیز از محضر درس فاضل ایروانی، میرزا حبیب الله رشتی، ‌ سید حسین کوه کمره‌ای ، شیخ مهدی کاشف الغطاء و حاج شیخ مرتضی انصاری استفاده کرد و و به درجه اجتهاد نایل شد و خود به تدریس و تربیت طلاب پرداخت. وی از اعاظم شاگردان میرزا حبیب الله رشتی به مشار می‌رفت و دروس او را تقریر می‌کرد و در زمان حیات وی نیز حتی به تدریس می‌پرداخت. پس از رحلت میرزا حبیب الله، شاگردان وی پیرامون شیخ عبدالله گرد آمدند و عامه اهالی مازندران از او تقلید کردند و به تدریج از مراجع بزرگ تقلید محسوب شد.
او در همه حوادث سیاسی، هفکر و همگام با آخوند خراسانی و حاج میرزا حسین خلیلی بود و درجریان جنبش مشروطیت ایران، به همراه دو مرجع مذکور اعلامیه‌های متعددی در تأیید مشروطیت و دفاع از مشروطیت خواهان صادر کرد.
در ۱۳۲۸ ق، پس از آن که سید عبدالله بهبهانی، ‌رهبر برجسته مشروطه خواه‌ ایرانی به شهادت رسید و سید حسین تقی زاده رهبر نمایندگان تندرو مجلس که به داشتن عقاید لیبرالی و تفکیک قوانین عرفی از قوانین شرع شهرت داشت به مباشرت و یا آمریت خراسانی طی تلگرافی که به مجلس شورای ملی و هیأت دولت مخابره کردند، «ضدیت مسلک سید حسن تقی زاده» را با «اسلامیت مملکت و قوانین شریعت مقدسه» بر خود ثابت دانسته و قانوناً و شرعاً او را از نمایندگی مجلس منعزل و خواستار تبعید وی از کشور شدند.
در ۱۳۲۹ ق/ ۱۹۱۱ پس از ورود متجاوزان روسی به شمال ایران، ‌از جلمه تبریز و کشتار ازادیخواهان و نیز هجوم اشغالگران ایتالیایی به طرابلس غرب (لیبی) و تصرف آن سرزمین، ‌وی به همراه جمعی از مراجع و علمای شیعه عراق بر ضد اشغالگران روسی و ایتالیایی فتوای جهاد صادر کرد. آیت الله مازندرانی از زمره علمایی بود که به عنوان اعتراض به اشغال ایران به همراه گروه بزرگی از علمای عتبات به کاظمین آمد.
مقالات مرتبط با کتاب حل پارادوکس های منطقی
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب حل پارادوکس های منطقی" ثبت می‌کند