1. خانه
  2. /
  3. کتاب روزگار کرونا

کتاب روزگار کرونا

نویسنده: ناصر فکوهی
پیشنهاد ویژه
3.1 از 1 رأی

کتاب روزگار کرونا

تاملاتی فرهنگی درباره کرونا ویروس
Rouzegar-e Corona
انتشارات: پل فیروزه
٪25
150000
112500
درباره ناصر فکوهی
درباره ناصر فکوهی
ناصر فکوهی (زادهٔ ۲۴ اردیبهشت ۱۳۳۵، تهران)، انسان‌شناس، نویسنده و مترجم ایرانی است. وی همچنین استاد گروه انسان‌شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، مدیر وبگاه انسان‌شناسی و فرهنگ و عضو انجمن بین‌المللی جامعه‌شناسی و ایران‌شناسی‌است.
فکوهی دکترای جدید انسان‌شناسی سیاسی خود را در سال ۱۳۷۳ از دانشگاه پاریس دریافت کرد. وی آثار متعددی در حوزهٔ انسان‌شناسی —اعم از تألیف و ترجمه— دارد. از مهم‌ترین تألیفات وی می‌توان به کتاب‌های تاریخ اندیشه و نظریه‌های انسان‌شناسی، انسان‌شناسی شهری و پاره‌های انسان‌شناسی اشاره کرد. وی گفتگوها و میزگردهای فراوانی با اندیشمندان ایرانی همچون عبدالله کوثری، رامین جهانبگلو، علی بلوکباشی، شهلا حائری و غیره در ارتباط با انسان‌شناسی و حوزه‌های مرتبط با آن داشته‌است.
رامین جهانبگلو در مقاله‌ای در وبگاه ایندیَن اکسپرس، فکوهی را در کنار جواد طباطبایی، بابک احمدی، حمید عضدانلو، موسی غنی‌نژاد و فاطمه صادقی جزو روشنفکران گفتمانی دانسته که در مقابل روشنفکران دهه هفتاد و هشتاد قرار می‌گیرند.
فکوهی در گفتگوها و مقالات خود با نگاهی انسان‌شناسانه به موضوعات متفاوتی همچون جوانان و ازدواج آن‌ها، زنان، مشکلات نظام دانشگاهی، بومی گزینی، نقد فیلم‌های داستانی و مستند و وقایع سیاسی خاورمیانه پرداخته، همچنین به بسط رویکرد اخیر خود در ارتباط با اقوام و حوزه‌های مختلف فرهنگ و هویت قومی و غیره در مجلات، روزنامه‌ها، وبگاه‌های خبری و جامعه‌شناسی داخل و خارج از ایران و همچنین جلسات نقد و بررسی در اجلاس‌های مختلف پرداخته‌است. همچنین وی در حال به پایان رساندن پروژهٔ انسان‌شناسی تاریخ فرهنگی ایران معاصر است که بیش‌تر ملهم از نظریات پساآنال است.
قسمت هایی از کتاب روزگار کرونا

و سرانجام کرونا از راه رسید؛ ویروسی که اگر آن را با هر اپیدمی بزرگ دیگری در تاریخ بشر مقایسه کنیم، ابعادی هولناک، آن قدرها که ممکن است تصور شود، نداشته است؛ به گونه ای که اگر در تنش های قومی و منطقه ای و جنگ های استعماری و نواستعماری پنجاه سال اخیر، میلیون ها نفر کشته و چند ده میلیون آواره شده باشند، ابعاد فاجعه بار کرونا بسیار کمتر است. اما کرونا استثنایی بود، دقیقا به دلایل تغییرات گسترده ای که در ژئوپلیتیک جهان ایجاد کرد و به خاطر عقب گرد دموکراتیکی که امروزه در سراسر دنیا شاهدش هستیم. در سال های پیش رو نیز چنین خواهد بود و به علت شتاب جنون آمیز روندهای مهاجرتی، پیامدهای این اپیدمی می تواند صدها بار سنگین تر از همه ی پدیده هایی باشد که در ذهن داریم.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب روزگار کرونا" ثبت می‌کند