1. خانه
  2. /
  3. کتاب در تاروپود فرهنگ ها و موقعیت ما

کتاب در تاروپود فرهنگ ها و موقعیت ما

نویسنده: ناصر فکوهی
3.1 از 1 رأی

کتاب در تاروپود فرهنگ ها و موقعیت ما

Dar Taro Pood-e Farhang-ha
انتشارات: نشر ثالث
ناموجود
150000
معرفی کتاب در تاروپود فرهنگ ها و موقعیت ما
فرهنگ پدیده‌ای است چنان گسترده و گوناگون و چنان ژرف و پرمعنا که هر پدیدهٔ دیگری در جهان به شکلی در چارچوب آن جای می‌گیرد. انسان‌شناسی نیـز شاخه‌ای است که توانسته برخلاف «فرهنگ‌شناسی» اقبال پذیرفته شدن در دانشگاه و محافل علمی را بیابد. به این ترتیب، این رشته چه در آکادمی و چه در کنار آن، در طول بیش از صدوپنجاه سال رشد کرد و کاربردهای زیادی یافت. اما این فرایند زمانی واقعا به ثمر رسید که انسان‌شناسی از دههٔ 1960، با چرخشی اساسی، دیگر خود را به موضوع «فرهنگ‌های دوردست» و «ابتدایی» محدود نکرد و به سمت شناخت و تحلیل پدیده‌های مدرن، در همهٔ پهنه‌های فرهنگی، و پیوند و تأثیرشان بر یکدیگر پرداخت. افزون بر این، انسان‌شناسی با رشته‌های بی‌شمار دیگری رابطهٔ عمیق برقرار کرد و در جهان پیچیدهٔ کنونی توانست نمایندهٔ اصلی تفکر بین‌رشته‌ای در دانشگاه و در محیط‌های پژوهشی و کاری شود: از پزشکی تا شهر، از هنر تا عواطف، از میراث فرهنگی تا مدیریت و سیاست. در این کتاب هدف نشان دادن این گوناگونی از خلال گروه بزرگی از تحلیل‌هاست که جنبه‌های بسیار متنوع زندگی معاصر را از دید فرهنگ و کاربردهای امروزین آن می‌شکافند و صرفا در بند نظریه‌های انتزاعی باقی نمی‌مانند. از این رو، کتاب می‌تواند هم برای دانشجویان و متخصصان حوزه‌های مربوط به فرهنگ مفید باشد و هم برای سایر دوستداران این موضوع..
درباره ناصر فکوهی
درباره ناصر فکوهی
ناصر فکوهی (زادهٔ ۲۴ اردیبهشت ۱۳۳۵، تهران)، انسان‌شناس، نویسنده و مترجم ایرانی است. وی همچنین استاد گروه انسان‌شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، مدیر وبگاه انسان‌شناسی و فرهنگ و عضو انجمن بین‌المللی جامعه‌شناسی و ایران‌شناسی‌است.
فکوهی دکترای جدید انسان‌شناسی سیاسی خود را در سال ۱۳۷۳ از دانشگاه پاریس دریافت کرد. وی آثار متعددی در حوزهٔ انسان‌شناسی —اعم از تألیف و ترجمه— دارد. از مهم‌ترین تألیفات وی می‌توان به کتاب‌های تاریخ اندیشه و نظریه‌های انسان‌شناسی، انسان‌شناسی شهری و پاره‌های انسان‌شناسی اشاره کرد. وی گفتگوها و میزگردهای فراوانی با اندیشمندان ایرانی همچون عبدالله کوثری، رامین جهانبگلو، علی بلوکباشی، شهلا حائری و غیره در ارتباط با انسان‌شناسی و حوزه‌های مرتبط با آن داشته‌است.
رامین جهانبگلو در مقاله‌ای در وبگاه ایندیَن اکسپرس، فکوهی را در کنار جواد طباطبایی، بابک احمدی، حمید عضدانلو، موسی غنی‌نژاد و فاطمه صادقی جزو روشنفکران گفتمانی دانسته که در مقابل روشنفکران دهه هفتاد و هشتاد قرار می‌گیرند.
فکوهی در گفتگوها و مقالات خود با نگاهی انسان‌شناسانه به موضوعات متفاوتی همچون جوانان و ازدواج آن‌ها، زنان، مشکلات نظام دانشگاهی، بومی گزینی، نقد فیلم‌های داستانی و مستند و وقایع سیاسی خاورمیانه پرداخته، همچنین به بسط رویکرد اخیر خود در ارتباط با اقوام و حوزه‌های مختلف فرهنگ و هویت قومی و غیره در مجلات، روزنامه‌ها، وبگاه‌های خبری و جامعه‌شناسی داخل و خارج از ایران و همچنین جلسات نقد و بررسی در اجلاس‌های مختلف پرداخته‌است. همچنین وی در حال به پایان رساندن پروژهٔ انسان‌شناسی تاریخ فرهنگی ایران معاصر است که بیش‌تر ملهم از نظریات پساآنال است.
دسته بندی های کتاب در تاروپود فرهنگ ها و موقعیت ما
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب در تاروپود فرهنگ ها و موقعیت ما" ثبت می‌کند