1. خانه
  2. /
  3. کتاب پدرسالاری جدید

کتاب پدرسالاری جدید

نویسنده: هشام شرابی
3.5 از 1 رأی

کتاب پدرسالاری جدید

Neopatriarchy
انتشارات: کویر
ناموجود
89000
درباره هشام شرابی
درباره هشام شرابی
دکتر هشام شرابی نویسنده و دانشمند سرشناس فلسطینی‌تبار در سیزدهم ژانویه سال ۱۳۸۴ شمسی پس از ده سال ابتلا به سرطان پروستات در سن ۷۷ سالگی درگذشت.
هشام شرابی در خانواده‌ای نسبتاً مرفه متولد شد و کودکی خود را در یافا و اکره گذراند. وی در مدرسه اصدقا در رام اللّه و سپس در دانشگاه آمریکایی بیروت تحصیل کرد و در سال ۱۹۴۷ با مدرک لیسانس فلسفه فارغ‌التحصیل شد. در سال ۱۹۴۹ مدرک فوق لیسانس خود را در فلسفه و در سال ۱۹۵۳ مدرک دکتری تاریخ و فرهنگ را از دانشگاه شیکاگو دریافت کرد. شرابی از سال ۱۹۴۷ در عنفوان جوانی با ورود به حزب سوسیال ناسیونالیست سوریه پای به عرصه فعالیت سیاسی گذاشت. وی عمیقاً تحت تأثیر رهبر کاریزمایی این حزب، آنتون سعاده و شخصیت سازش‌ناپذیر وی مخصوصاً در خصوص موضوع فلسطین قرار گرفت. سعاده که علاقه زیادی به روشنفکران جوان داشت، شرابی را دوست و محرم اسرار خود می‌دانست.
در سال ۱۹۸۴ هنگامی که شرابی در آمریکا مشغول به تحصیل بود، فلسطین به اشغال نیروهای اسرائیلی درآمد. شرابی بنا به دستور سعاده در سال ۱۹۴۹ به سوریه بازگشت تا فعالیت خود را با حزب سوسیال ناسیونالیست سوریه از سر گرفته و سردبیری ماهنامه این حزب با نام الجیل الجدید (نسل نو) را عهده‌دار شود. دولت لبنان در ژوئن همان سال حزب سوسیال ناسیونالیست را سرکوب، بیشتر اعضای آن را زندانی و سعاده را اعدام کرد. شرابی پس از فرار به اردن، برای ادامه تحصیلات به آمریکا بازگشت. او در سال ۱۹۵۳ تدریس تاریخ را در دانشگاه جورج تاون آغاز کرد و تنها پس از یازده سال به استاد تمامی رسید. وی در سال ۱۹۵۵ به صورت رسمی همکاری خود را با حزب سوسیال ناسیونالیست خاتمه داد.
قسمت هایی از کتاب پدرسالاری جدید

مردان جوان مسلح مانعی در شاهراه اصلی ایجاد کرده اند. آنان اتومبیل ها را متوقف نموده و کارت های شناسایی را کنترل می کنند. از اتومبیلی دو نفر را بیرون می کشند. یکی جوانی است در اوایل بیست سالگی و دیگری مردی است میانسال؛ و هر دو عضو فرقه مذهبی «نادرست». این دو به کنار جاده کشانده می شوند و در حالی که زانوزنان تقاضای بخشش می کنند، در کمال خونسردی به آنها تیراندازی می شود. این صحنه ای خیالی نیست، بلکه در جنگی داخلی که هنوز در یکی از مدرن ترین کشورهای عربی، معروف به سوئیس خاورمیانه، جریان دارد، رویدادی تقریبا عادی و معمول است. این صحنه به شیوه خشن خود، علاوه بر اینکه به وضوح از هم پاشیدگی لبنان را نشان می دهد، سررشته از هم گسیختگی جامعه بزرگتر عربی را، که من آن را جامعه پدرسالار جدید می نامم، به دست می دهد. البته صحنه ها و جنبه های دیگری نیز وجود دارند که همه، به یکسان، حاکی از فرآیند انحطاط اجتماعی، سیاسی و اخلاقی اند: استبداد سیاسی، فساد، هدر رفتن ثروت نفت، جنگهایی میان اعراب، جنگ ایران عراق، تفوق تحقیرآمیز اسرائیل، تسلیم و سرسپردگی مصر.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب پدرسالاری جدید" ثبت می‌کند