1. خانه
  2. /
  3. کتاب الاربعین

کتاب الاربعین

3.4 از 1 رأی

کتاب الاربعین

Ketab Al Arbaeen
ناموجود
45000
معرفی کتاب الاربعین
محمد غزالی (به فارسی: امام محمد غزالی) یک شاعر ایرانی بود. او به عنوان یکی از برجسته ترین و تأثیرگذارترین فیلسوفان، متکلمان، فقها، منطق دانان و عارفان عصر طلایی اسلامی شناخته می شود. او را مجدّد قرن پنجم، تجدید کننده ایمان می‌دانند که بر اساس حدیث نبوی، هر 100 سال یک بار برای بازگرداندن ایمان جامعه اسلامی ظاهر می‌شود. آثار او چنان مورد تحسین معاصرانش قرار گرفت که به غزالی لقب افتخاری «برهان اسلام» (حجت الاسلام) اعطا شد. غزالی معتقد بود که سنت معنوی اسلامی رو به زوال است و علوم معنوی که نسل اول مسلمانان تدریس می کردند به فراموشی سپرده شده است. این عقیده او را بر آن داشت تا اثر بزرگ خود را با عنوان «احیاء علوم دینی» بنویسد.در میان آثار دیگر او، تهافت الفلاسفه ("عدم انسجام فیلسوفان") نقطه عطفی در تاریخ فلسفه است، زیرا نقد علم ارسطویی را که بعدا در اروپای قرن چهاردهم توسعه یافت، پیش می برد.
کتاب اربعین با استناد به آیات قرآن مجید و اقوال و افعال حضرت رسول اکرم(ص) مبین اصول و فروع دین اسلام و مشتمل بر بیان وظایف مسلمانان عادی است. همچنین وظایف سالکان راه خدا و رهروان طریق معرفت و اسباب و راههای تزکیه نفس و صفای قلب را به طور اختصار بیان می کند. به نظر می رسد غزالی خواسته است، خلاصه و چکیده کتاب «احیاءالعلوم» را در این اثر عرضه کند. مترجم کتاب در مقدمه خود می نویسد: شایسته است کسانی که اهل طریقت و سالکان راه عرفان هستند و می خواهند به وسیله جهاد اکبر و مبارزه با نفس اماره و تزکیه آن، به سر منزل سعادت برسند و می کوشند که وجود خود را از اوصاف بد و اخلاق مذموم، پاک سازند و آینه قلب خود را صفا داده، برای پذیرفتن انوار عالم قدس، آماده و مستعد نمایند، برنامه سلوک خویش را از روی این کتاب تنظیم کنند.
درباره امام محمد غزالی
درباره امام محمد غزالی
ابی حامد محمد بن محمد الغزالی الشافعی، ملقب به حجت‌الاسلام زین الدین الطوسی و امام محمد غزالی (۴۵۰ — ۵۰۵ ه‍.ق) همه‌چیزدان، فیلسوف، متکلم و فقیه ایرانی و یکی از بزرگترین مردان تصوف سدهٔ پنجم هجری است. او در غرب بیشتر با نام‌های Al-Ghazali و Algazel شناخته می‌شود. محمد غزالی به سال ۴۵۰ هجری قمری در توس از اعمال خراسان دیده به جهان گشود. در دوران کودکی در زادگاهش تعلیمات خود را فرا گرفت. پدرش از رشتن پشم، گذران زندگی می‌کرد. آنچه می‌رشت در دکانی در بازار پشم فروشان می‌فروخت و بدین سبب او را غزالی می‌گفتند. پدر محمد غزالی اهل ورع و تقوی بود و غالباً در مجالس فقیهان حضور می‌یافت. دو پسر داشت: محمد و احمد. این دو هنوز خردسال بودند که او از دنیا رفت. طبق وصیت وی، پسرانش را به یکی از دوستانش که ابوحامد احمد بن محمد الراذکانی نام داشت و صوفی مسلک بود سپردند. آن مرد نیز به وصیت عمل کرد تا آنگاه که میراث پدر به پایان رسید. روزی به آن‌ها گفت: «هر چه از پدر برای شما مانده در وجه شما به‌کار بردم. من مردی فقیر هستم و از دارایی بی‌نصیب. اکنون باید برای تحصیل فقه به مدرسه‌ای بروید تا با آنچه به عنوان ماهیانه می‌گیرید، نانی بدست آورید که مرا سخت کیسه تهی است». محمد و برادرش احمد ناگزیر به یکی از مدارس طلاب در نیشابور رفتند و به تحصیل ادامه دادند. ابوحامد محمد غزالی بی‌اندازه باهوش و تندذهن بود. علوم دینی و ادبی را نزد احمد الراذکانی فراگرفت و سپس مدتی در یکی از مدارس طوس به تحصیل پرداخت. آنگاه به جرجان نزد ابونصر اسماعیل رفت. بعد از مدتی دوباره به زادگاه خود، طوس برگشت و مدت سه سال در طوس به مطالعه و تکرار دروس پرداخت.

دسته بندی های کتاب الاربعین
نظر کاربران در مورد "کتاب الاربعین"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

عالی و لذت بخش. مجبورت میکنه برای لذت بیشتر بارها و بارها برگردی و مجددا بخونی . درود خداوند بر روح این بزرگوار .

1402/01/10 | توسطکاربر سایت
3
|