سید علی صالحی از شاعران مشهور و تاثیرگذار معاصر است. او از دهۀ پنجاه به عنوان شاعری جوان و بااستعداد کارش را آغاز کرد. در دهۀ هفتاد با مجموعه شعر «عاشق شدن در دی ماه، مردن به وقت شهریور» بسیار مورد توجه قرار گرفت. «خسرو شکیبایی» بخشی از شعرهای این مجموعه را با صدای منحصر به فردش خواند و شعرهای این مجموعه را سر زبان انداخت. این سطر از شعرهای این مجموعه به میان عامۀ مردم نیز راه پیدا کرد: «حال همۀ ما خوب است اما تو باور مکن». سید علی صالحی این نوع شعر را شعر گفتار نامید. منتقدان ادبی او را به عنوان پایهگذار «شعر گفتار» و «شعر ناب» میشناسند.
«راه دور...» اما شعر نیست. این بار خوانندگان و علاقمندان به شعر سید علی صالحی با نثر تصویری و شاعرانۀ او روبرو هستند. او در این کتاب به سراغ زندگی خودش رفته و با روایتی شیرین و خلاقانه زندگینامهاش را نوشته است. شکل روایت در این اثر بین حال و گذشته در نوسان است. او از امروز و دیروز مینویسد، از شروع زندگی در خوزستان تا زندگی در تهران امروز. از روایت دهۀ پنجاه و وقایع دهۀ شصت تا سال ۱۳۹۹ و کرونا و ماجراهای مربوط به آن.
«راه دور...» ۶۷ فصل دارد که با شماره از هم جدا شدهاند. در این فصلها از مکانها و آدمهای زیادی سخن به میان میآید بنابراین کتاب نمایهای مفصل دارد تا خواننده مکانها و آدمهایی را که در کتاب به آنها اشاره شده است، به راحتی پیدا کند. خواننده میتواند همراه با خاطرات نویسنده به شهرهایی مثل خرمآباد و آبادان و تنکابن سفر کند و یا همراه او به آلمان و باکو و فلسطین پا بگذارد. نامهایی چون سیمین دانشور، احمد شاملو، فریدون فرخزاد، بنیصدر، داریوش اقبالی و هویدا، خواننده را کنجکاو میکند تا خاطرات سید علی صالحی را بخواند و از خلال آنها دریابد کجا و به چه مناسبت از این آدمها سخن به میان آمده است.
صالحی یک دهه دبیر بخش شعر مجله «دنیای سخن» بود و بخشی از خاطرات او به این دورۀ طولانی کار او مربوط میشود که در جای جای کتاب خاطراتی دربارۀ این دوره از زندگی او آمده است.
«راه دور...» کتابی خواندنی است و نثر شاعرانه سید علی صالحی آن را خواندنیتر هم کرده است. علاقمندان به زندگی و کارهای این شاعر تاثیرگذار میتوانند از این کتاب لذت ببرند.
این کتاب در دستهی «تاملات» یعنی زندگینگارهها، زندگینامهها و خاطرهپردازیهای نشر چشمه منتشر شده است
کتاب راه دور...